Parkowanie pod Kościołem

Gratuluję kierowcy niebieskiego Citroena GKA00...sposobu parkowania. Postawił w III rzędzie. Samochody w II zablokowane. Ani do przodu ani do tylu. Ludzie myślcie trochę. Parkuja tam nie tylko osoby, które uczestniczą w Białym Tygodniu ale także rodzice przyjeżdżający na wywiadówki do gimnazjum. Masz kierowco szczęście ze straży nie wezwano !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od razu widać kto chodzi do kościoła. Miłość i szacunek bliźniego podana na talerzu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

ja pierdykam nie wierze w to co czytam :D co ma piernik do wiatraka? Niestety trzeba myśleć jak się parkuje, a nie dbać tylko o swój interes.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bezpodstawne wezwanie straży pożarnej wiąże się z naliczeniem kary/mandatu.
No chyba, że ktoś zamknął się w samochodzie i nie mógł się z niego wydostać. Sytuacja zagrażająca życiu.
Straż nie jest od przestawiania samochodów.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dwie osoby twierdzą, że straż jest od wszystkiego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

gratuluję wszystkim którzy chodzą do kościoła! :))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ta kolejność! Najpierw trzeba było wrócić do kościoła i modlić się za kierowcę Citroena aby Boża łaska spadła na niego i obdarowała go darem myślenia. Jak to nie pomoże i po wyjściu dalej będzie stał znaczy, że za mało żarliwie prosiliśmy o ten dar i trzeba spędzić w kościele więcej czasu aby modlitwa została wysłuchana. Gwarantuje, że po odpowiednim czasie i odpowiednich prośbach do Ojca Niebieskiego łaska na pewno spadnie a Citroen o numerach GKA00... odjedzie skruszony.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale się uśmiałam :) Dobry komentarz! Brawo Ty!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba było wezwać policję , może by przyjechali. Parkowanie nie których ludzi na parkingu przed Kościołem i na uliczkach przyległych to nadaje się na mandat, ale już niedługo mam być otwarty nowy parking.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie będzie ten nowy parking? Ktoś wie?

tam gdzie wycieli w pień pół lasu .... bóg na pewno się z tego ucieszył, a już bez wątpienia tzw św. Franciszek
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pewnie, że się ucieszył. Będzie z czego krzyże robić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Parking będzie płatny. Tak słyszałem. 2 zł /godzina
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

po cholere pleciesz takie bzdury??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Żadne bzdury. Info potwierdzone. Lada dzień mają stawiać szlaban i grodzić parking. Dochód ma być przeznaczony na rozbudowę kościoła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

podaj źródło informacji. Czekam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie powiem! Nie powiem i już!!!

grupa kretynów szukających kolejnej sensacji, wprowadzając w obieg parole..... na takich trzeba brać wieeeelką poprawkę.... szlaban ta..., 2zł.... co za idiotyzm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest właśnie urok banińskiego miejsca. Miejsce to przyciąga ludzi robiących tanią sensacje ze wszystkiego i ze wszystkich.
Jaśnie Państwo przyjechało na wieś i domaga sie wszystkiego. Kupują, buduja w wielkim nieskładzie budowlanym. Sami tworzycie swoje otoczenie. Jesteście jego częścią, to wy mieszkacie w tym balaganie i sami go powiekszacie. Jedno jest pewne i nieuniknione jesteście a przynajmniej będzie najbrzydszą wsią w powiecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

hola hola. Budują tzw "deweloperzy" którzy wraz z miejscowymi chłopami udostępniającymi ziemię na tym jaśnie państwu zarabiają ciężkie pieniądze. Zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego - i tu za istniejący bałagan należy winić urzędników - lub niezgodnie - a za to mam nadzieję ktoś w końcu beknie. Ale czekaj. Jesteśmy na Kaszubach. Sami swoi. Nikomu się krzywda nie stanie, swój swojego zawsze kryć będzie ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

hola hola, zaraz zaraz.....:) kupujac tu mieszkanie czy dom, oczy nie widzialy co bierzecie?? jak wyglada miejsce zamieszkania?? zdaje mi sie ze miano swiadomosc gdzie i w jakie warunki sie przeprowadzacie... czy moze to byl zakup w ciemno- w co nie wierze...
;
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

drogi interlokutorze,
ja widziałem, choć wtedy, kiedy się wprowadzałem wieś wyglądała nieco inaczej
mój post nie zawiera narzekania na to, jak strasznie tu jest i w ogóle, choć uważam tę wieś za jednego wielkiego gargamela i "wieś" w pejoratywnym słowa tego znaczeniu.
Mój post był odpowiedzią na niezbyt trafioną (żeby nie rzec - mocno mijającą się z prawdą) teorią mojego poprzednika, który łaskaw był stwierdzić, że "sami tworzymy swoje otoczenie".
Być może intencja mojego posta była nie do końca przez Ciebie zrozumiana, jest mi niewymiernie przykro z tego powodu. Ciągle sobie tłumaczę że to, co piszę, niestety może być niezrozumiałe dla części tu wizytujących. Ale czasem nie mogę się powstrzymać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jesteście częścią tego otoczenia. Urzędnik wydaje decyzje, developer buduje, ale to Wy kupujecie. Dokładnie widać jaki jest wszechobecny nieład budowlany, ale mimo to kupujecie. Mija jakiś okres czasu i zaczyna sie narzekanie. Do cholery jasnej - widzisz co kupujesz, gdzie kupujesz to przestań narzekać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak się tak będziesz przejmował cudzymi problemami to wróżę szybkie problemy ze zdrowiem ;)
nie chcę się wypowiadać za innych. Ja mieszkam w części Banina oddalonej od wielkich osiedli oraz szeregowców, więc nie narzekam na swoje otoczenie i miejsce gdzie kupiłem. Zwracam tylko uwagę na fakt, że to deweloperzy budują gdzie i jak popadnie, często niezgodnie z przepisami, a nawet jeśli zgodnie, to są one złe (a przynajmniej były - nie czytałem najnowszego planu bo nie mam na to czasu).
Jeśli ktoś kupił dom z balkonem oddalonym 2 metry od ściany domu sąsiada i teraz na to narzeka to oczywiście masz rację.
Ale myślę, ze większość tu mieszkających narzeka na to, że nikt z gminy czy starostwa nie kontroluje dynamiki i kierunku rozwoju tej miejscowości. Nie nadąża infrastruktura, panuje wielki nieład architektoniczny, nikt nie kontroluje np tego, że woda opadowa rozprowadzana jest niezgodnie z przepisami (sru na drogę przed dom! a potem się dziwią że są dziury), nie działają hydranty, wymieniać można dużo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...