Re: Partacze, oszuści i złodzieje
stary z jakiej choinki przez ch sie urwałes. Ja mam samochód od niedawna bo od niecałego roku (Seat Ibiza 2001) i mam 24 lata ale wiem jedno, że każda usłuba podlega gwarancji i ma swoje uwarunkowanie prawne. w momencie gdy zleciłes "IM" usluge została zawiązana nieformalna - jak niczego nie podpisywałes - umowa na wykonanie usługi czy wymiany. Więc jeśli "ONI" wykonali ją źle, albo jak to stwierdziłes - spartaczyli - nic prostszego nie pozostaje jak żądanie zadość uczynienia w jakiejś tam ustalonej postaci - np darmowa wymiana podzespołów, które zlecileś "IM" wymienic i / lub przywrócenie stanu technicznego pojazdu o którym mowa do momentu przed dniem wykonania usługi. Zawsze posotaja jeszcze inne możliwości, ale one są do ustalenia na miejscu z kierownikiem warsztatu. W najlepszym wypadku możesz zarządać rozmowy i spotkania z właścicielem ów warsztatu. Wątpie żeby do tego doszło bo osoby, które zarządzają w jego imieniu napewno postarały by sie aby wszystko było cacy i aby każdy wyszedł z tej sytuacji zadowolony ;) napewno jakies rozsądne wyjście z tej sytuacji by sie znalazło. Ale że nie opisałeś co było potym , jakie zostało znalezione wyjście z tej sytuacji stwierdzić można jedno - że facet poprostu ściemniasz, wątpie żeby zdarzyło to co niby opisałeś bo wystarczyło by ruszyć głowka i jesli faktycznie to miało miejsce to: warsztat miałby problemy( mógłby miec prawne) i osoby -"partacze" mogłyby miec problemy kadrowe. kolejna rzecz potwierdzająca zaistniały fakt to róznica w jakości opinii między TWOJĄ a całej reszty- podsumowując - rarząca!!!!!!!!!!!! W każdym warsztacie mogą być problemy, w każdym warsztacie mogą pracowac osoby, które pewnych rzecyz nie wiedzą, ale jeśli zlecasz im określoną rzecz jak np. wymiana tego tego i tego to płacisz - ewentualnie - za te części i za robocizne. Jeśli dany warsztat wymieni coś ponad to co im zleciłes to musialby cie wczesniej powiadomić, ewentualnie poinformować co należało by wymienic oprócz tego co im zleciłeś. Pozdrawiam i szerokiej drogi.
0
0