Partacze
Okna są dobrej jakości, parapety marmurowe również, ale montaż tych okien i parapetów beznadziejna. Sam przy montażu tych okien nie byłem obecny, rodzice udostępnili mieszkanie fachowcom. A o to grzechy:
-okno mniejsze od poprzedniego i zamontowane nie na środku otworu okiennego ale do jednej strony, za to parapet dokładnie na środku otworu tak więc nie idzie zabudować okna wewnątrz aby kąty narożników i odległości z boku okna były jednakowe;
-kotwy mocujące okna wystają, że nie można ich schować pod gipsem;
-obróbka okna wewnątrz zaprawą krzywa i wystająca;
-obróbka okna na zewnątrz z pozostawionymi szparami pomiędzy framugą a ścianą;
-niewłaściwy spad parapetu zewnętrznego, że stoi na nim woda;
-pod parapetem zewnętrznym na całej długości po usunięciu starego a montażu nowego pozostała szczelina 1,5 do 2 cm, po mojej interwencji po 1 tygodniu zarzucona zaprawą;
-niewypoziomowany parapet wewnętrzny;
-silikon łączący okno z parapetem wewnętrznym odchodzi od parapetu;
Po tylu usterkach mam wątpliwości co do rzetelności uszczelnienia i ocieplenia miejsc pomiędzy oknem a ścianą. Generalnie nie polecam i w przyszłości na pewno więcej z tej firmy nie skorzystam.
-okno mniejsze od poprzedniego i zamontowane nie na środku otworu okiennego ale do jednej strony, za to parapet dokładnie na środku otworu tak więc nie idzie zabudować okna wewnątrz aby kąty narożników i odległości z boku okna były jednakowe;
-kotwy mocujące okna wystają, że nie można ich schować pod gipsem;
-obróbka okna wewnątrz zaprawą krzywa i wystająca;
-obróbka okna na zewnątrz z pozostawionymi szparami pomiędzy framugą a ścianą;
-niewłaściwy spad parapetu zewnętrznego, że stoi na nim woda;
-pod parapetem zewnętrznym na całej długości po usunięciu starego a montażu nowego pozostała szczelina 1,5 do 2 cm, po mojej interwencji po 1 tygodniu zarzucona zaprawą;
-niewypoziomowany parapet wewnętrzny;
-silikon łączący okno z parapetem wewnętrznym odchodzi od parapetu;
Po tylu usterkach mam wątpliwości co do rzetelności uszczelnienia i ocieplenia miejsc pomiędzy oknem a ścianą. Generalnie nie polecam i w przyszłości na pewno więcej z tej firmy nie skorzystam.