Pasożyty

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
W jakim laboratorium robiłyscie badanie kału na pasożyty i wyszły? Ja w Procnerze, ale dzis juz nie da rady zawiezc próbki więc może gdzies indziej??W Brussie podobno od lat nie znalezli w kale pasozytów bo najzwyczajniej nie pracuje tam zadna osoba specjalizująca się w badaniu kału...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pasożyty

Może w Synevo spróbuj.

Ja robiłam w Procnerze. Próbkę można przetrzymać w lodówce max do 48 godzin. Więc jeśli nie zdążyłaś dzisiaj możesz zawieźc ją jutro rano i też będzie dobrze. U mojej córki wykryli w drugiej próbce.

W Gdyni możesz jeszcze dostarczyć do laboratorium przy szpitalu w Redłowie ul.Huzarska przy zajezdni autobusowej albo Instytut Chorob Tropikalnych też Redłowo ale to już jutro rano,chyba do 11 przyjmują.

Na Huzarskiej jeszcze dziś przyjmą.

dzieki. dzw0nilam d0 pr0cnera t0 m0wila ze d0 dw0ch g0dz... Cekawe jakie n0t0wania w tej kwestii ma Invicta.

Mi w procnerze tez mowila ze moge w lodowce trzymac 48 godz. My juz po jednej probce, nic nie bylo. Czekam teraz na druga. Procner podobno najlepszy.

Hej. Zaniosłam dziś tą próbkę z wczoraj. Zobaczymy, jeszcze zaniosę do Invicty. Nie wiem w pazdzierniku mieliśmy glistę ludzką, możliwe by miał znów? Pilnuję higieny na maksa, nie wiem już co robić. Znów zielone gile, wykwity na buzi i niespokojny sen...wszystkie objawy jak wtedy... no nic trzeba czekać.

Może w październiku nie wszystko zostało zgładzone. My też czekamy na wyniki, zanieśliśmy wczoraj.

Właśnie dostałam wynik, jednak glista ludzka.

ja robiłam tydzeń temu antygeny z krwi na lamblię...do tej pory nie mam wyników. Zrobiłam z krwi bo podobno z kału może nie wyjść...sama nie wiem a czy na inne pasożyty też można zrobić badanie z krwi?

sylwiaagniesza to na wynik badania z kału czekałaś jeden dzień ? jakie są objawy takiej glizdy ludzkiej?

Procner twierdzi,ze nie ma pasożytów. Nie wiem czy się opierac na tym "wczorajszym" kale, więc poluję jeszcze na kupkę :D by zanieść do invikty. Myslicie,że moze byc przeklamany wynik jak to kał 12-sto godzinny??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Badanie kału nie daje 100% pewności, ale wydaje mi się że jak glisty będą akurat składać jaja to będzie w kale to jak najbardziej można je znaleźć, nie sądzę by po 12 h się ulotniły.
W czerwcu na lamblie z krwi czekałam chyba 10dni w diagnostyce. Można jeszcze z krwi zrobić toksokaroze (glisty psie i kocie), więcej nie wiem.
Mimii jeśli w pierwszej próbce nie znaleźli to procedura wygląda tak, że niesiesz kał jeszcze raz za 3-5dni, jesli znowu nie znajdą to jeszcze raz i koniec.
Maciek (w czerwcu 3 lata) budzi się z płaczem i krztusi,niespokojnie śpi, ma sińce pod oczami, przeokrutnie zgrzyta zębami w nocy, cuchnie mu z buzi, ma wysypkę na całym ciele, ciągle zaczerwienione gardło, często pokasłuje, luźna kupka (nie biegunka).
Tak, na wynik czekała jeden dzień. Mimii chyba jeszcze krócej.

z tego co czytałam i rozmawiałam to badanie z kału to przynajmniej kilka próbek bo nie zawsze może wyjść....dlatego ja jeszcze bym spróbowała inną kupe zanieść za kilka dni może coś wtedy wyjdzie chociaż nie koniecznie. Ja mam podejrzenie lambii i ona ponoć wychodzi tylko czasami i zależy gdzie jest umiejscowiona - dlatego najpiewr zrobiłam z krwi antygeny ...a kał będę badała później

Ja właśnie odebrałam wyniki z krwi....wyszły przeciwciała na lamblie...czuje się fatalnie od 4 miesięcy i dopiero ostatnia wizyta u gastrologa to wykrył to on mi powiedział ze mogę mieć pasozyty....mam ciągle mdłości i ból pleców i czasami brzucha...zwiedził am wielu lekarzy miałam tk trzustki i wątroby, 3 razy badania krwi, 2 usg i dwie gastroskopie podejrzewali zapalenie trzustki i inne rzeczy łącznie z nerwica dopiero ostatni lekarz wpadł na to ze to może być lamblia...wydała kupę kasy i straciłam juz nadzieje ze mi ktoś pomoże a wystarczyło badanie krwi za 100 zł. ..jutro idę na badanie kału na inne pasozyty, a i schudłam 5 kg...lepiej zrobić te badania bo u mnie te robale zrobiły nędzę spustoszenie....ale przynajmniej po 5 miesiącach wiem co mi dolega...z tego co wiem to badania z krwi są bardziej miarodajne bo wychodzą przeciwciała jak się ma to świństwo w trakcie zakażenia a w kale nie zawsze się ujawniaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziewczyny, ostatnio temat pasozytow czesto sie przewija. Moja vorka z tych objawow co piszecie ma tylko since pod oczami. Myslicie ze powinnam isc do lekarza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to teraz ola przygotuj sie na dlugie leczenie (kilka antybiotyków w seriach)

vibrio a mialas takie leczenie? ja juz bralam w zeszlym tygodniu tinidazol czulam sie okropnie...ale chyba nic nie pomogl bo czuje sie dalej zle...nie wiem co jeszcze daja na pasozyty...

przeczytaj uważnie artukuł Wartołowskiej na tej stronie: http://www.drmichalak.pl/pasozyty.htm

Sylwiaagnieszka mój syn ma dokładnie te same objawy co Twój Maciej. Dziś byłam w INvicTa ale nie przyjmują w SB kalu do badania. Więc zaniose w poniedziałek. Ech. Ja na pasożyty dostałam zentel czy jakoś tak w zawiesinie, tabletki dla nas rodziców. Gdzie się załamać z tymi chorobami. Zaniose jeszcze ze 2razy kupę. My matki częściej same dochodzimy co jest naszym dzieciom. Bez naszego uporu pewnie nikt by nie wiedział co im jest. U Maćka przynajmniej wiesz co jest a ja muszę nadal szukać.

Na te objawy Brodzicki zlecił jeszcze badanie na Helicobater i usg jelit z oceną połączenia przelykowo żołądkowego.
Ja mam nadzieje ze to tylko glista. Dzisiaj wieczorem młody tak haftal, że na żywo czegoś takiego nie widziałam jeszcze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

sylwiaagnieszka a to twój synek ma te pasożyty ? po tym leku wymiotował? bo ja mam tą lamblię idę w środę do lekarza i po paru forach jestem przerażona leczeniem...wcześniej w ciemno dostałam tinidazolum ale po nim teraz czuje się jeszcze gorzej...kiedy to przejdzie to nie mam pojęcia czuje jakbym miała zatruty cały organizm...strasznie bolą mnie mięśnie głównie pleców i codziennie z rana mam mdłości masakra

Ola mój syn ma glistę ludzką. Leki dostanie dopiero jutro, bo dzisiaj byłam po receptę.

Ja zrobiłam test obciążeń organizmu w REVITUM - http://www.revitum.pl Polecam wszystkim!

Inne tematy z forum

Implanty zębów (65 odpowiedzi)

Zęby to kompleks, który ciągnie się za mną od dzieciństwa, teraz chciałbym wreszcie to zmienić....

Implanty zębowe (18 odpowiedzi)

Witam, proszę o informację gdzie najlepiej zrobić implant zęba ? Ktoś polecił mi stomatologię Dr...

Jaką macie opinię na temat feromonów? (6 odpowiedzi)

Postanowiłem założyć temat ponieważ jestem ciekaw Waszej opinii na temat feromonów. Czy takie...