Pediatra - Lux Med

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie lekarzy pediatrów w klinice Lux Med w Gdańsku. Czy któraś z Mam może podzielić się ze mną swoją opinią na temat któregoś z nich ? Z zasłyszanych do tej pory informacji wynika, że godne polecenia są dr Tosik, Szalewska oraz Zaborowska - Sołtys - nie są to jednak najświeższe opinie stąd prośba o pomoc. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pediatra - Lux Med

Ja na pewno mogę odradzić dr Szabunio zero podejścia do dzieci. Byłam z moją 2 letnią córką która nigdy wcześniej nie płakała u lekarzy natomiast na wizycie u dr Szabunio nawet nie dała się rozrbrać.

podbijam z prośbą o info :)

podbijam ponownie

Ja wypowiem się na temat pani: dr Lucyna Maciejka - Kapuścińska. Mam mieszane uczucia. Ogólnie słaby kontakt z rodzicem i pacjentem, mało sympatyczna.
Trzymała nas w poczekalni 40 minut z płaczącym niemowlakiem, bo przyjęła poza kolejką jakąś kobietę z kilkunastoletnią córką, które się przed nas wepchnęły. Byliśmy zapisani na konkretną godzinę. A w gabinecie śmichy-chichy... Bez komentarza. Potem przez kwadrans wypełniała papierki, a córka coraz bardziej się denerwowała. Jak już doszło do badania, to dziecko było bardzo rozdrażnione i głodne.
Za to pani doktor bardzo dokładnie obejrzała córkę i postawiła trafną diagnozę, dała skuteczne leki - to na plus za fachowość. Na minus z kolei - nie chciała dać skierowania na USG ale w końcu dała, bo jej zdaniem było to bezpodstawne, a nas skierował lekarz z NFZu (na USG a państwowo były długie terminy więc poszliśmy do niej). Może się obraziła, bo przyszliśmy z konkretnym zapotrzebowaniem? Ogólnie rzecz biorąc - następnym razem raczej pójdę do kogoś innego.

bardzo dziękuję za informacje - to cenne uwagi, w sumie potwierdzające dotychczasowe info. Może jeszcze któraś z Mam może wypowiedzieć się na ten temat??

Tu jest wątek na ten temat http://forum.trojmiasto.pl/LUXMED-dobry-pediatra-t102771.html?hl=boblewski#hl

Ja chodze z synkiem do dr Magdaleny Szalewskiej. Mogę ja polecić. Ma dobry kontakt z dziećmi, rodzicowi wszystko dokładnie tłumaczy i bez problemów zleca badania. na poczatku wydawała mi sie troche nijaka, ale im dłuzej chodzimy tym bardziej utwierdzam sie w pzrekonaniu, ze to dobry lekarz.

Już po wizycie - wybrana została dr Magdalena Szalewska :) Podobnie jak Kaś mogę ją polecić. Wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, potwierdzam rewelacyjny kontakt z dzieckiem. Ponadto rzeczywiście bardzo dokładnie wszystko tłumaczy i wyjaśnia rodzicom, a jak dla mnie to bardzo duży plus. Mam nadzieję, że następne wizyty u Pani Dr tylko potwierdzą pierwsze wrażenie. Wszystkim Mamom dziękuję za uwagi :)

a ja polecam dr Tosik.
Mój synek od samego początku jest jej pacjentem i jesteśmy baardzo zadowoleni;-)

Poza tym, że jest przesympatyczna, to naprawdę świetny lekarz. Trafnie stawia diagnozy i co najważniejsze - jeśli się da, podejmuje leczenie zanim choróbsko rozwinie się na dobre (u nas to było zakażeni ukł.mocz) i nie zaczyna od razu od antybiotyków!
Poza tym ma świetną pamięć do swoich małych pacjentów i naprawdę bardzo fajne podejście do dzieci.

Bardzo ją sobie chwalimy;-)

Trafiliśmy dziś w LuxMedzie na dr Annę Szabunio. Miałam trochę obaw, bo przeczytałam kilka raczej negatywnych opinii na forum, ale na mnie zrobiła dobre wrażenie. Rzeczowa, odpowiedziała na wszystkie pytania w zadowalający sposób, nie pisała na siłę leków. Kontakt z dzieckiem dobry, z rodzicami również. Poza tym, zbadała wszystko co się dało – w tym odruchy, obmacała i zajrzała wszędzie, w pieluchę też. Na nasze życzenie zważyła małą. My jesteśmy zadowoleni.

matko - ale się dzisiaj nadzwoniłam żeby umówić Gabrysia do pediatry :)

do zwykłej przychodni na Kołobrzeskiej - dzwonić po 16.11... rejestracja dla dzieci zdrowych wstrzymana...

Gabryś należy do przychodni Św. Ojca Pio na Zaspie - tzn. byliśmy tam raz, chcemy zmienić...

W ramach dodatkowego ubezpieczenia możemy chodzić do prywatnych przychodni... a tam albo nie można się dodzwonić, albo lekarz przyjmuje raz w tygodniu i w tym tyg. nie ma już miejsc...

w końcu dodzwoniłam się do ogólnopolskiej rejestracji LuxMedu ;) i umówiłam się na jutro do Dr Szabunio :) dzięki opinii Gosi :)

Gabryś ma posiew moczu dodatni(zap. układu moczowego) - nie wiem czy nie trzeba zmienić antybiotyku (od wyjścia z Polanek jest na Zinnacie) i nie chciałam Go rejestrować jako dziecka chorego - bo tam może złapać jakąś inną infekcję...

Potwierdzam, doktor Szalewska jest naprawde godna polecenia. Doskonały kontakt z dzieckiem, fachowość, zaangażowanie. Prawdziwy lekarz z powołania. Poza Pania Szalewską mogę tez polecić dr Zaborowską-Sołtys, też bardzo w porządku i zaangażowana.

Inne tematy z forum

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?