Pediatra Wejherowo

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Szukam dobrego i sprawdzonego pediatry w Wejherowie. Kogo mogłybyście polecić? Nie jest istotne, z której przychodni. Kiedyś wiem, że dobry był dr Ruciński ale dawno nic o nim nie słyszałam.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pediatra Wejherowo

Czesc mam ten sam problem, mieszkam w Wejherowie od niedawna i jestem teraz u Bornej ale nie wiem czy nie zmienię przychodni na Medycynę Rodzinną z Puckiej. A od Rucińskiego moja koleżanka ostatnio się przepisała bo jej dziecko ma już roczek i stale jak chciala sie z nim spotkać przy szczepieniach to go nie było - wiesz teraz jest Radnym i nie ma czasu na pacjentów....

Chętnie zaobserwuję ten wątek bo sama chciałabym mieć dobrze wybranego lekarza dla mojego synka.

A czemu chcesz zrezygnować z Bornej??

Cześć
Ja polecam dr. Adama Hermanna, pracuje w szpitalu w Wejherowie, więc ma bardzo duże doświadczenie, otworzył ostatnio gabinet
w Wejherowie, znalazłam taki telefon na necie 605541432.
Podoba mi się to, że nie pcha w dzieciaki od razu antybiotyków,
jak nasz poprzedni pediatra, ale niczego nie zaniedbuje, zleca wszelkie możliwe badania, czasem nawet wysłał nas na takie, na które inni nie wpadli i trafił w dziesiątkę więc może warto spróbować u Niego.
Pozdrawiam

podpisuję się pod tym. ponownie go polecam

Tak zgadzam się dr Adam Herman to doskonały pediatra, polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

up.

a co sądzicie o dr Leśniowskiej (przychodnia na Puckiej). Warto?

dr Adam Herman przyjmuje.....ale prywatnie :P

a ile dr.hermann bieże za wizyte

Polecam dr.Wawrzyniak przyjmuje w przychodni na puckiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak to dobra lekarka dla dzieci tylko zauważyłam ,że się do wszystkiego przyczepia. Moja córka od sierpnia zeszłego roku ma powiększone węzły chłonne w pachwinach ,byłam z nią u pani doktor,zleciła badania morfologi i moczu, oczywiście wyniki były ok. Ale zapisała córce Furagin,ale na tym się skończyło. Pomimo tego że byłam u niej kilka razy z dzieckiem .I z tym samym problemem .Przeniosłam moja córkę do Gościcina do dr.Witzling mam już skierowanie na USG jamy brzusznej.Polecam panią dr.Witzling bo też do niej sama chodzę jak jestem chora.Ale mam nadzieję że wyniki będą ok . Wezły chłonne tak sobie po prostu nie są powiększone,jeżeli któraś mama ma taki problem jak ja,proszę o jakieś informacje.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko nie do Pani dr Wawrzyniak, Przyjmuje pacjentów jak petentów, jest niekompetentna, przez nią o mały włos mój synek wylądowałby w szpitalu. Pomogła nam dr Leśniowska.
Kilka razy mieliśmy takie przykre zdarzenia z tą lekarką więc nie mam zaufania do jej wiedzy medycznej a jej podejście do pacjenta pozostawia wiele do życzenia.
Wystarczy zapytać się w przychodni do kogo są wolne miejsca - zawsze tylko do dr Wawrzyniak.
Podsumowując polecam dr Leśniowską i dr Cywińską,
a zdecydowanie odradzam dr Wawrzyniak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też odradzam dr Wawrzyniak, kiedyś przyjęła nas "z łaską" i w sumie w ogóle córeczki nie zbadała, strasznie się spieszyła...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja jestem zadowolona z Pani Wawrzyniak. Dla mojego dziecka zawsze ma czas, no i zna sie na zartach.
Wolne miejsca moga wynikac z ilosci godzin podpisanych z przychodnia. Choc nie wiem jak przyjmuja inni lekarze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja nie polecam. Wszystko to kolka i tradzik dla dr... a okazuje sie zupelnie cos innego...gdyby postelowac wg wskazan tego lekarza to po dzis dzien moje dzieckp spaloby po 3 godziny na dobe.

to dziwne ze nigdy go nie bylo. Musiala miec pecha. Uwazam ze to bardzo dobry lekarz. Mimo ze jest radnym bardzo dobrze dalej sprawuje sie jako lekarz i zawsze znajduje na wizyty domowe nawet. pozdrawiam

polecam bardzoooo dr Świta przyjmuje w Strzelnie ale naprawde warto się wybrać kompetentny,rzeczowy i przede wszystkim odpowiada na wszystkie pytanie i zawsze ma czas dla pacjenta,a jego podejście do dzieci jest super.

Podobno najlepsza na Puckiej jest dr.Cywińska ale juz nie przyjmuje nowych pacjentów, wiec z braku laku zapisalismy sie do dr.Korony i to był bląd-beznadzieja:( teraz przepisaliśmy się do dr.Masłowskiej na UL.Bukowej i jestem mega zadowolona no i mamy blisko;)

Ja też ODRADZAM dr. Koronę! Wizyta u niej z niemowlakiem trwa 2 min! Nawet nie poruszyła ze mną tematu rozszerzania diety. Ana pytanie czy 5 miesieczne dziecko może zacząć ząbkować(budzi się w nocy z płaczem) odpowiedziała ze to na pewno kolki! Dodam ze nie miałyśmy z tym nigdy problemu. A gdy zapytałam o coś na te niby kolki powiedziała mi ze mam iść do apteki i jakieś kropelki kupić....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu