Pediatra na Dąbrowie - kogo polecacie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Chciałam podpytać dziewczyny, których maluszki należą do przychodni na Dąbrowie, który z pediatrów jest godny polecenia. My jeszcze mamy ok 3 tyg do narodzin, ale chciałam się już zorientować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pediatra na Dąbrowie - kogo polecacie

z chacia sie podlacze,my teraz chodzimy w Redzie ale chcemy zmienic przychodnie na Dabrowe,wiec takze czekam na opinie i kogos godnego polecenia.

My zapisani jesteśmy do dr Sobierajskiej. Bardzo fajna i sympatyczna kobitka ze świetnym podejściem do maluchów i starszych dzieci. Ostatnio widziałam, jak przyszedł pan z 12-letnim niepełnosprawnym fizycznie i psychicznie synem. Pani doktor podeszła do chłopaka na korytarzu, pogadała trochę, jak z dzieckiem trochę jak z dorosłym, ogólnie rozluźniła go - bardzo mi się to podobało. Jak dla mnie jest super, chociaż moja sąsiadka też jest do niej zapisana i znowu nie bardzo jest zadowolona, bo podobno bardzo szybko lubi kierować do szpitala. jej synka 3 razy wysłała z podejrzeniem refluksu, aż im w szpitalu powiedzieli, żeby przestali się wygłupiać i nie przyjeżdżali do nich z każdą pierdołą. Mały refluksu nie ma :)
Aha, do Sobierajskiej jest bardzo dużo dzieci zapisanych i dostać si do niej graniczy z cudem, chyba, że ktoś ma chęć o 7:00 rano lecieć do rejestracji. Ja, jak na razie na 7 wizyt w przychodni, trafiłam do niej 2 razy, aż się sama kobitka zdziwiła, że nie kojarzy malca :)

Byliśmy też u dr Reszczyńskiej, sympatyczna, rzeczowa z dobrym podejściem do dzieciaczków. Nic złego o niej nie słyszałam.

No i mieliśmy to "szczęście" trafić do dr Korzeckiej. Ta nie przypadła nam do gustu. Wiecznie spóźniona, zalatana, zawsze ma coś innego do zrobienia, może dlatego, że ma też wizyty domowe. Ale nie podobało mi się też jej podejście do Pawła. Jakieś takie bezosobowe, jak do lalki. Pobadała, poprzewracała, nie odezwała się do niego ani słowem. W ogóle, to zraziła mnie do siebie już na wejściu. Mały mi pokasływał, Sobierajska była na urlopie, więc babka zapisała mnie do Korzeckiej. A ta, kiedy weszłam do gabinetu na dzień dobry zadała pytanie "A dlaczego do mnie ?". Kiedy powiedziałam, że mojej nie ma, ta mi na to, że przecież są jeszcze inni lekarze. To wystarczyło, żebym wyrobiła sobie o niej zdanie. Po za tym, za każdą krostkę na buzi obwiniała mnie, że się źle odżywiam, mimo że inne lekarki mówił, że to normalne, że dzieciom coś wyskoczy. Ale to nie jest tylko moje zdanie. Inna moja sąsiadka jest zapisana właśnie do Korzeckiej też uważa, że nie był to najlepszy pomysł. Przede wszystkim ta obsesja na punkcie jedzenia.

A dzisiaj mój mąż idzie z małym do dr Galińskiej, bo mam zapalenie oskrzeli i boimy się o małego. Więc może wieczorem coś o niej napiszę :)

To wyszła mi "wielka improwizacja" :)

super, dzięki za podpowiedzi, ewntualnie czekamy na dalsze rady

Dr Korzecka bardzo sympatyczna babka, fakt jest taki że rzeczywiscie jest zabiegana i ciągle jakby w pospiechu, ale to świadczy tylko o tym, że ma duzo pacjentów i tez trzeba ją zrozumiec. Jest lekarka z powołania.Kiedyś była u mnie i synka na wizycie domowej posiedziała troche i obserwowała małego(była to grypa żołądkowa) jak wyszła to po godzinie sama do mnie dzowniła zeby sie dowiedziec czy juz nam lepiej i zeby do niej oddzownic jak tylko bedzie sie cos działo. A no i jesli nieodbiera to zawsze puszcze strzałke zeby oddzwonic.
Jest taki malutki minusik jest strasznie przeciwko antybiotykom (z jednej strony fajnie) leczy zawsze homeopatią ale wtedy wiadomo-choroba trwa wieki o ile stan dziecka sie nie pogorszy i rzeczywiscie trzeba zapisac antyiotyk.
Niewyobrazam sobie innej lekarki bo sama chodziłam do niej w dziecinstwie.
co do podejscia do dzieci= swietne-zawsze mały dostaje nagrode ze byl grzeczny, cukiereczek, lizaczek, naklejeczki;D moj synek uwielbia do niej chodzic. pozniej przezywa pol dnia ze byl u pani "dondon" i ze bylo "fajnie i mniam";P POLECAM panią doktor swietna babeczka!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja mam pozytywną opinie o gr. L.Korzeckiej. Chodzę do niej od kiedy się urodziłam czyli już 23 lata. Nie mam nic jej do zarzucenia. Zawsze dla mnie miła jak ją prosiłam o jakieś skierowanie czy zwolnienie to zawsze wypisywała. 2 lata temu stwierdziłam że to najwyższy czas przepisać się do dorosłych, to doktor mi nie pozwoliła i powiedziała że jest lekarzem rodzinnym i że nie chce żebym się od niej wypisywała.Może ma do mnie inne podejście bo zna mnie od małego, sama nie wiem. Dużo pozytywnych opinii o niej słyszałam ale o dr. Sobierajskiej także.

ja bylam ostatnio w listopadzie u Pani Galinskiej i nie spodobalo mi sie to jak komentowala imie dziecka. pozniej gdy mala wyrywala sie przy rozbieraniu zaczela komentowac ze dziecka wychowac nie umiemy. A do mnie zwracala sie: "obywatelko". Lekarzem moze jest i dobrym, ale podejscia do rodzicow nie ma zadnego...
Rok temu jeden raz bylam tez u dr Reszczynskiej- ta byla bardzo mila.
Nie naleze nawet do tej przychodni, ale tak sie zlozylo ze musialam isc z dzieckiem do lekarza...
Trudno mi te panie nawet do siebie porownac bo bylam wogole z dzieckiem u pediatry tylko te dwa razy i obie panie przepisaly ten sam lek...

tak, dr Galińska często komentuje zachowanie dziecka, nawet malutkiego które się po prostu boi.Nie ma podejścia w stylu zagadać dziecko, przekonać do siebie itp Tylko jak płacze dzieciak, to komentarz:będą z nim problemy później

Inne tematy z forum

Nowa Dąbrowa (8 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację nowo powstającego osiedla przyszli mieszkańcy Nowej Dąbrowy będą mogli...