Re: Pediatra u Źródła Marii, Gdynia Karwiny
Ktoś pisze, że dr Stec wymyśla katar... Brzmi to niepoważnie!
Nikt nie zaleca szczepienia dzieci, które mają choćby drobną infekcję. Dodam, że sama pilnuję terminów szczepień i nie miałabym pretensji do lekarza, który "może raz by mi nie przypomniał" (na tej podstawie można mieć negatywną opinię? - dla mnie to niezrozumiałe). Moja opinia o dr Stec: bardzo kompetentna, przemiła, pełna ciepła Doktor, z super podejściem do malutkich dzieci, zapobiegliwa, która stara się przepisywać antybiotyk "w ostateczności".
Raz tylko byłam kiedyś, z 4 miesięczną wówczas, córką u dr Kujawy. Ta doktor stanowczo odradzała nam szczepienie córki na pneumokoki bo podobno prowadzi swoje badania naukowe i szczepienie przynoszą więcej złego, niż dobrego (moja siostra jest lekarzem i w Warszawie leczy dzieci z powikłaniami po pneumokokach - też jest ciekawa badań dr Kujawy, o których w Warszawie też nie słyszeli ;).
Może ktoś wie, gdzie dr Kujawa publikuje te badania bo zapomniałam zapytać??
Jestem zdania, że jeśli ktoś uważa, że w ogóle szczepienia są złe (bo jesteśmy cyt. "ofiarami jednej wielkiej zmowy koncernów farmaceutycznych") to nie powinien chyba przyjmować w państwowej przychodni, gdzie wykonuje się szczepienia obowiązkowe.
Na marginesie, dodatkowo, dr Kujawa stwierdziła, że moja super zdrowa córka, karmiona wyłącznie piersią (do 6 mca, jak zaleca WHO), może mieć w przyszłości skłonności do otyłości bo wagowo jest przy górnej granicy centylowej, ale skoro budzi się w nocy na karmienie to znaczy, że nie dojada za dnia i mam jej przed spaniem dawać kaszę mannę!
Omija dr Kujawę szerokim łukiem - nawet ze zdrowym dzieckiem.
2
1