Pedofil! Kryć się!

Sposród wielu mediów Radio Gdańsk wyróżnia się troską o obywatela. Zabezpiecza nas nie tylko przed wpływem wrogich i zgubnych idei na nasze dusze, ale też i przed zakusami na nasze ciała.

Dziś niedziela, rano włączam Radio Gdańsk i już wiem o zagrożeniu czekającym mnie niechybnie ze strony pedofili w sutannie. Pierwszy big news to casus pedofilia w sutannie właśnie.

To jest świetny pomysł zapewnienia narodowego bezpieczeństwa, który warto rozwinąć. Ponieważ jutro jest
poniedziałek, a wszystkie dzieci udają się do szkoły a dorośli do pracy, powinni mieć się na baczności - dzieci
przed pedofilami wśród pedagogów, a dorośli - wśród pracodawców.

We wtorek ostrzegamy przed pedofilami wśród wojskowych i wolontariuszy, bo i wśród nich mogą ukrywać się pedofile. W środę należy bacznie śledzić ślusarzy i śmieciarzy i nie zapominać o siostrach zakonnych, siatkarzach i siatkarkach, szczególnie w rejonie szatni, bo tam może czyhać pedofil. I tak do końca tygodnia.

Wprawdzie obrońcy Kościoła utrzymują, że proporcja pedofili wśród duchownych jest nieporównanie niższa w stosunku do innych profesji, ale nie należy dać się zwieść, bo statystyki bywają mylące, tak jak w tym właśnie przypadku.

Przecież, tak jak wszyscy Polacy muszą zetknąć się z pedagogami czy pracodawcami, tak nie wszyscy muszą zetknąć się z duchownymi. Nie wszyscy są wierzący a zatem nie wszyscy są narażeni w tym samym stopniu na atak pedofila. Tym samym znacznie wzrasta ryzyko statystyczne dla osoby wierzącej i uczęszczającej do kościoła.

Tak więc nic nie zwalnia nas od obowiązku zachowania czujności. Czuj duch i włącz Radio Gdańsk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Pedofil! Kryć się!

Byłem pewny, że za tym tytułem kryje się Zet.
Kolejny temat o tym samym...
Jest na to odpowiednie określenie - idee fixe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ funky

Nie wierzysz waćpan w istnienie pedofili ?
W tekście nie było miejsca na analizę tematu, a temat jest niezwykle ciekawy i pouczający.

Co naważniejsz, nie ja temat wywołałem. Ponadto - zawsze jest o tym samym - o czlowieku i jego szaleństwach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ Funky

Jeszcze jeden komentarz muszę dorzucić do komentarza.
To jest typowy objaw choroby internetowej, polegającej na odwracaniu kota ogonem:

To autor ma idee fixe ! Pedofil nie jest zafiksowany na swoim zboczeniu ?

Ale chodziło mi bardziej o ciągłym pisaniu na ten sam temat. To już enty wątek traktujący o tym samym w ciągu ostatniego, nie wiem, miesiąca? Ileż można..

@ Funky

A do Pana nie dotarło,że to nie ja uruchomilem tę kampanię i nie ja podałem to w porannych wiadomościach Radia Gdańsk ? W stacji publicznej. Takich rzeczy nie można idiotom odpuścić.

"In practice:

In Austria, how does the number of paedophile priests in the total number of priests compare with common paedophiles in the overall Austrian population?

In all, there are about 6,700 Austrian clergymen from a population of a little less than three million four-hundred thousand Austrian males. If you compare the number of abuses to the reference population, 17 cases of paedophilia out of 6,700 priests and 510 cases of paedophilia out of 3,400,000 Austrian adult males, you realize that the percentage of paedophile clergymen which seemed to be small is instead very high.

Among Austrian priests the percentage of paedophiles is 0.26%, whereas among the secular population the percentage of paedophiles is 0.015%. As a consequence, actually the percentage of paedophiles among priests is equal to seventeen times the percentage of paedophiles in the secular popolation."

http://cityofangels8.blogspot.com/2010/09/new-stats-10-percent-of-catholic.html

Garść danych statystycznych:

http://studnicki.salon24.pl/173521,kosciol-pedofilia-statystyka
http://gosc.pl/doc/1539006.Pedofile-Ilu-wsrod-nich-to-geje-a-ilu-to-ksieza
http://www.katolickie.media.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1380:krok-po-kroku-tym-razem-pedofilia&catid=55:pracownia-krzywych-luster&Itemid=121

Ale w przypadku tych wiadomośći medialnych nie chodzi o samą statystykę, chodzi o manipulację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Patrząc na źródła linków, to żadna garść danych statystycznych, a właśnie manipulacja - tylko że via media katolickie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Psze pani, psze pani, a jego mama to chodzi w takim śmiesznym kapeluszu!

To ma być kontrargument? o_O

"Patrząc na źródła linków..." - jak ktoś ma zeza, niech lepiej nie patrzy. Zez to nie argument.

Hal? Wróciłeś?
Serio, to Ty?..

To cień Hala. Taki z okolic południa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Funky, serio to ja^^

Poczytaj mniej tendencyjne gazety, to może spojrzysz na sprawę obiektywnie. Jak facet, który jest katolem w sutannie udaje świętocha, a zamiast walić konia gwałci dzieci, to powinien być umieszczony w więzieniu, a nie być broniony przez fanatyków i kler. To zjawisko szkodliwe dla społeczeństwa. Powinni mu odciąć genitalia po uprzednim zgwałceniu przez zwyrodniałych więźniów - taka kara, moim zdaniem, jest sprawiedliwa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie spojrzy, zetjotyzm jest nieuleczalny.
Ale przynajmniej zdiagnozowano problem pedofilii wśród księży - to wina dziecka łaknącego miłości, bo rodzice mu jej nie dają.
Dzieci powinno się karać...te diabelskie węże kusicielskie.

Obiektywne media. Hłe-hłe...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jeśli chodzi o przyczyny tej medialnej nawałnicy to polecam tekst:

http://zetjot.salon24.pl/539279,pedofile-media-kosciol-i-zakulisowe-gry
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dodajmy kolejne linki:

http://prawo.rp.pl/artykul/757643,1056539-Anna-Wojda--Topienie-czarownicy.html

http://www.rp.pl/artykul/9157,1055799-Stepiona-czujnosc.html

Jeśli ktoś chce wiedzieć i wypowiadać się, musi czytać. Nie ma zmiłuj się dla ignorantów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Był Młot na czarownice, teraz jest młot na klechy. Tylko z tą różnicą, że katolickie czuby paliły niewinne kobiety na podstawie donosów. Tu mamy fakty. Czarna kieca z koloratką nie powinna chronić. A chroni od więzienia, podatków i konsekwencji jazdy po pijaku. I jeszcze tak jak papcio Grzyb można dostać ziemię prawie za friko. Więc mi tu nie wyjeżdżaj z Wojdą, bo to specjalista jak z koziej d*py trąba. Teraz poproszę coś z innych gazetek. Ściśnij zwieracze i pogódź się, że skończyło się tuszowanie świństw kleru.

A Ty w moherowym bereciku chadzasz czy co do cholery?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...