Pelargonie, surfinie

Gdzie kupić sadzonki? Myslalam o "renku", ale nigdy tam nie byłam. Chciałam jakieś inne, lepsze i ciekawsze odmiany kwiatów. Może ktoś polecić jakieś miejsce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Giełda kwiatowa.
Ale trzeba być skoro świt. 7-8 to już późnawo.
Giełda czynna jest od 2 do 9 ;)

Mowisz o gieldzie na ul. Rzęsnej? Bywasz tam? Faktycznie można cos wybrac? O 6 rano jeszcze sie opkaca, czy lepiej od razi i 2 w nocy(czy 2 to za szybki)? I czy sprzedają detalicznie. Dzieki

renk jak bedziesz o 6 to spokojnie, a moze potokowa, sa tam dwie szkolki i fajne kwiaty.

Właśnie o potokowej kolezanka mi mowila, mam dosc blisko wiec sie dzis tam chyba wybiorę. Chcialabym z ciekawości pojechac na ten renk lub gielde kwiatowa, ale godziny mi nie bardzo pasuja ;) wiem, ze renk na wiosnę ma jeden weekend otwarty, można kupować przez cały weekend przez caly dzien, ale w tym roku chyba to juz bylo

> Bywasz tam?

"Bywam" to za dużo powiedziane. Byłem parę razy.
O 2 to przesada. 5-6 w zupełności wystarczy. Później jest ryzyko, że już puchy będą, bo ogrodnicy się wyprzedadzą.
Wybór jest naprawdę duży a ceny są znacznie niższe od "targowiskowych".
Przeważnie większe kwiaty można kupić pojedynczo. Drobnicę (np. sadzonki bratków) kupuje się w paletkach - coś typu większe wytłoczki do jajek, ino plastikowe :)

Myslalam, zeby byc o 2 w nocy, bo wolę dluzej posiedziec, niz wczesniej wstać. Ale jak mowisz, że 6 rano jest ok, to chyba się przejade, tą o świeży umysł, a w nocy do glupot nakupuje;)

Inne tematy z forum

Jaki żel intymny polecicie? (73 odpowiedzi)

Czym się kierować przy zakupie żeli intymnych i na co zwracać szczególną uwagę ? Mianowicie od...

Hiszpańska mucha (30 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

jak schudnąć... :( (190 odpowiedzi)

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga...