Re: Pięciodniowy tydzień pracy
Nie zamierzam się już zagłębiać w Twoją wypowiedź,choć w dalszym ciągu uważam,że nie masz do końca racji.Nie było moim celem "wykłucanie się" tu o to czy sklepy powinny być zamknięte czy otwarte w weekendy,poprostu zwyczajnie się pożaliłam,bo w dalszym ciągu uważam,że praca w handlu jest bardzo ciężka i owszem masz rację,sama sobie taki zawód wybrałam,dlatego jak dorosłam poszłam po rozum do głowy i podjęłam dalszą naukę,by zwyczajnie się przekwalifikować.Jest mi po prostu ciężko z tym,że pracodawcy nie chcą pomagać ludziom w rozwijaniu się,robią problemy z dniami wolnymi jak człowiek chce pójść co drugi weekend do szkoły,a gdy odwiedziłam Inspekcję Pracy,Pani siedząca tam za biurkiem powiedziała mi właśnie o tym nieszczęsnym pięciodniowym tygodniu pracy i o tym,że mojemu pracodawcy nic do tego co Ja robię w weekendy,ponieważ albo daje mi w sobotę i niedzielę wolne,albo dwa dni za to w tygodniu wolne,co ma się nijak w praktyce.. Ech,szkoda pisać..
Idąc Twoim tokiem myślenia,przychodnie,urzędy i poczta również powinny być czynne w weekendy,ponieważ skoro nie możesz zrobić zakupów w piątek na weekend,to Ja z kolei nie mogę w tygodniu opłacić rachunków,zrobić badań itp.Najlepiej zapieprzajmy wszyscy 7 dni w tygodniu od rana do wieczora,bo zawsze coś komuś któregoś dnia akuraat nie będzie pasować.
Pozdrawiam.
2
0