Pierścionek zaręczynowy

Witam, jestem mężczyzną i moje pytanie kieruję do osób, którym temat pierścionków nie jest obcy ;-)
Zacznę od tego, że planuje się oświadczyć i chciałbym kupić pierścionek. Kwota jaką chciałbym przeznaczyć na ten drobiazg to nie więcej niż 1000 zł. Nie wiem czy to dużo czy to mało, ale mi taki budżet musi wystarczyć.

W trójmieście mamy kilka znanych salonów: Kruk, Yes, Apart i pozostałe mniejsze - mniej znane - Taki jest mój punkt widzenia. Pytanie co za taką cenę mogę otrzymać. Domyślam się, że w tych znanych salonach zapłacę za markę, certyfikat i obsługę a czy te mniej znane salony również są warte uwagi ? Może znacie Państwo jakieś warte polecenia ?

Michał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pierścionek zaręczynowy

Michu mój mąż mi zamawiał u tego jubilera ,robi biżuterie do trójmiejskich salonów. Np.na dole w Młynie w Gdańsku są jego wyroby .Jeżeli nie zależy Ci na certyfikacie ,mi nie zależało na papierku leżącym w szufladzie ...na prawdę za te pieniążki zrobisz tam śliczny pierścionek .Potem również zamawialiśmy tam obrączki .I jest dużo taniej niż w salonach :)
http://www.vimart.pl/oferta#przewijaj
Ja mam P-06 :))) na żywo jest śliczny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki Matyldaa, na pewno się wybiorę. Nie zależy mi na certyfikacie. Najważniejsze, że znam rozmiar i mam jeszcze miesiąc, żeby dokonać wyboru ;-)

Niema za co :))) Powodzenia w tym w najważniejszym dniu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

We wrzeszczu na ul. grunwaldzkiej po drugiej str galerii bałtyckiej masz dobrego jubilera sprawdź, mi robił biżuterię na zamówienie- taką jak w aparcie tylko za połowę ceny - tez z brylantem.

Jeśli chodzi o znane marki to polecam YES, odradzam JUBITON i KRUKA

Wiki - masz na myśli Pana Suchowiera z Wrzeszcza? (na przeciwko GB, koło salonu sukni ślubnych)
Jeśli tak - zamawialiśmy u Niego nasze obrączki ślubne ;] nosimy je ponad 5 lat ;) moja była powiększana po ciąży w tym samym zakładzie ;] http://euro-info.pl/firma/zdrowie_i_uroda/bizuteria,_jubilerstwo,_ozdoby/zlotnictwo_j_suchowier/371620

z kolei pierścionek zaręczynowy i 3 złote kolczyki (do kompletu, prezent za urodzenie Syna) wybieraliśmy z katalogów u jubilera na rogu Wyspiańskiego i Danusi we Wrzeszczu :] http://www.korzeb.com.pl/

wow ale fajnie :D Michu a ile jesteście razem ?:) a kiedy chcesz się zaręczyć ?:D

Michu ,przegladalm przed chwika Groupon i sa sliczne z kamieniem szlachetnym w dobrej cenie i zostało by Ci jeszcze np.na jakis week we dwoje :))) OO taka podpowiedz :)))

Matylda,
właśnie sprawdziłem grupona i faktycznie ładnie prezentuje się ten pierścionek i nie byłoby problemu, gdyż znam rozmiar pierścionka. Ale przeglądałem galerię pierścionków ze stronki,którą mi podesłałaś imam kilka typów, dlatego wybieram się tam w piątek i dowiem się jakie są koszta, realizacja itp. ;-) A jeśli chodzi o weekend we dwoje to chciałbym, ze moja Kobietka nie miała najmniejszych przypuszczeń, że chodzi o zaręczyny. To ma być 100% niespodzianka. A wyjazdy we dwoje planujemy razem, dlatego jakbym wyskoczył z taką propozycją to obawiam się, że zostałbym zdemaskowany ;-P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteśmy razem już ponad 4 lata. 4 czerwca będzie 5 lat ;-) Kiedy chcę się zaręczyć ? Nie wiem, ale chcę mieć pierścionek "przy sobie" i nie planuje konkretnej daty, tylko liczę, że nadejdzie taki idealny moment, kiedy wyciągnę pierścionek i zadam Jej to pytanie ;-) Miałem różne pomysły jak to zrobię. Jest wiele pomysłów ciekawych, niebanalnych ale są i takie oklepane. Ja postawiłem na spontaniczność !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To super bo pewnie Twoja Kobitka to się nawet nie spodziewa że masz zamiar się oświadczyć, ja jestem z Chłopakiem 6,5 roku i mogę się tego spodziewać w każdej chwili, nawet znajomi, rodzina się pytają kiedy zaręczyny, bla bla bla... irytujące to jest ... ale chodzi mi o to ze nie bedzie już takiego zaskoczenia... jak u Was:) Pozdrowionka i miło że odpisałeś :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

witaj, jeżeli chodzi o pierścionki to cena nie powinna grać roli, ale wszyscy wiemy jak jest w rzeczywistości dlatego w swojej cenie możesz poszukać tutaj poszukać swój pierścionek zaręczynowy http://www.yes.pl/pierscionki-zareczynowe coś na pewno się znajdzie, ja tam znalazłem za 900

900 to nie tak tanio, ten jest po 364 , a jaki ładny
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolekcje,Gold-Classic,11144

Kieruję cię po pierścionek zaręczynowy do sklepu savicki.pl. Masz do wyboru głównie platynę, różowe, żółte, białe, dwukolorowe złoto u nich przy pierścionkach zaręczynowych. Złoto oraz diament to klasyka przy zaręczynach. Jeżeli chcesz zaoszczędzić to mają również projekty z cyrkoniami. Zaznaczam, że u nich projekty biżuterii z cyrkoniami nie wyglądają tandetnie, tylko naprawdę luksusowo i faktycznie masz do czynienia z bardzo dobrym produktem. Na życzenie jest opcja realizacji zamówienia w 24 godziny, a to się rzadko w branży zdarza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy myślisz, że autor 3 lata się namyślał? ;P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

hehhehe

Michał, zobacz sobie w naszej apce promocje - teraz np. YES ma kilka fajnych modeli na przecenie https://mzakupy.com/

Niech żyje refleks - Michu szukał pierścionka 4 lata temu!! Do tej pory to pewnie jest już po ślubie ;p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cóż... Może ktoś inny z podobnym problemem się trafi.

Moim zdaniem dużo lepsze ceny i jakość ma sklep Eloi.pl Co prawda internetowy ale nie robią problemów z zwrotami. Moi przyjaciele tam zamawiali i naprawdę warto.

Inne tematy z forum

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (73 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (55 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Adwokat Rozwód Gdansk (4 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?