Pies na plaze ?

Witam Forumowicze!
Mam do was nastepujace pytanie, otoz: Czy poza sezonem letnim mozna w Gdansku odwiedzic plaze ze swoim pupilem ? Jesli tak, to jaka plaza bylaby najbardziej odpowiednia ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Pies na plaze ?

Wczoraj ,od Brzeźna po Sopot, wszelkiej maści pupile zapełniły plaże.
Na luzie, bez kagańców, zostawiając na piasku to co z tyłu wypadło...
Nowa tradycja... Weekend za pół ceny...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak to właśnie jest... Niewychowani właściciele czworonogów nie sprzątają po nich i stąd później zakazy.
Ech... szkoda słów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

WON dla s****ących wszędzie sierściuchów!!! człowiek idzie chodnikiem, plażą gdziekolwiek i tylko g@&$^ wymija. Są wyznaczone plaże w 3city gdzie można iść z psem. Poszukaj sobie, to nie jest wielki wysiłek. Nie mam nic przeciwko zwierzętom, ale ich właścicielom często brakuje kultury...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

powinni sprzątać...fakt...ale skoro won psom z plaży to i won rozdartym dzieciom, które uprzykrzają życie ludziom, którzy chcieliby odpocząć i się wyciszyć...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może pójdźmy krok dalej. Won wszystkim z plaży. I będzie spokój.
;)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ehm.
Zasada numer jeden: Po psach trzeba sprzątać.
Zasada numer dwa: Po dzieciach też.
Zasada numer trzy: nie każdy musi lubić szczekanie twojego psa lub darcie się dziecka.
Albo umiesz to kontrolować albo idziesz tam gdzie nikomu nie przeszkadzasz.

Sama mam psa i dzieci i TAK , przeszkadza mi:
- wieczne ujadanie psa
- wieczne darcie małych japek
- walające się pod nogami kupy
- porozrzucane zabawki
Tak też mile jest widziane abyś będąc wśród ludzi, umiał opanować zapędy swojego psa lub dzieci. Jak tego nie potrafisz to zwróć się o pomoc do specjalisty bo znaczy że sobie z tematem nie radzisz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zasada nr 4 - jeżeli mi to wszystko przeszkadza to nie chodzę na plażę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

zasada nr 5 psa i dzieci trzymamy na smyczy :P a przynajmniej ich pilnujemy. zupełnie nie lubię jak ludzie spacerują z psami, które nie mają ani smyczy ani kagańca...mimo, że sama mam psa :) nigdy nie wiesz co mu odwali albo co wyczuje u człowieka...albo czy nie przestraszy jakiegoś dziecka nawet mimo tego, że chce się tylko przywitać radośnie skacząc...

jeśli chodzi o dzieci...to najczęściej winni są rodzice, którzy albo mają w głębokim poważaniu, że bachor lata samopas (no bo w końcu mają chwilę dla siebie) albo beznadziejnie je wychowują. a jeszcze bardziej od bachorów drących mordę wpieniają mnie bachory biegające między kocami i chlapiące wodą albo sypiące piaskiem... no po prostu mam wtedy ochotę utopić takiego... grrrrr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciachozkremem pisze się :dzieci ....
Nie wiem co to bachor udam iz tego słowa nie widziałam....fe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyjaśniam...Bachor to dziecko złośliwe, niegrzeczne, rozwydrzone, wredne, niefrasobliwe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pokemonka, pardon, nie znoszę dzieci...może jestem okropną kobietą ale mdli mnie na myśl, że kiedyś się mogę niechcący rozmnożyć :P ale oczywiście rozumiem wszystkie kobiety, które mają i chcą mieć dzieci...i w zasadzie was podziwiam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

@kocio
zgadzam się, też mam dzieci i psa i uważam, że potrzebny jest zdrowy rozsądek i trochę wyobraźni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ciacho
z Ciachem też się zgadzam - moje dzieci uczę, że na plaży nie biega się między ludźmi, bo można ich niechcący obsypać piaskiem; nie znoszę, jak robią to inne dzieci, których rodzice w ogóle nie zwracają na nie uwagi, a tak niestety jest często
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

mikronezja u ciebie zawsze można liczyć na komentarz z klasą :) uwielbiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"jeśli chodzi o dzieci...to najczęściej winni są rodzice, którzy albo mają w głębokim poważaniu, że bachor lata samopas (no bo w końcu mają chwilę dla siebie) albo beznadziejnie je wychowują."

To się nazywa bezstresowe wychowanie. Obecnie bardzo modne i często stosowane. ;)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jestem mu kompletnie przeciwna... dziecko musi od czasu do czasu dostać burę czy pasem po tyłku (oczywiście nie mówię o znęcaniu się czy laniu dziecka bez przerwy) bo wtedy czuje respekt do rodziców...i nie traktuje ich na równi...mam sąsiadów...ich dziecko ma 3 latka.wychowywali je od małego tak, że jak płakało to miało się samo uspokoić, nie chodzili do niego. dziecko potrafiło płakać 2 godziny non stop co było koszmarem dla nas bo było wszystko słychać a potrafiło się rozedrzeć o 5 rano. mój pies myślał, że coś się złego dzieje więc wył i skamlał więc było jeszcze gorzej. dziecko jak płakało tak płacze nadal, oczywiście nie chodzili z nim na spacery do ukończenia 1 roku życia bo się bali, że zarazków nałapie (cóż...) ja chyba jestem zwolenniczką chłodnego wychowania z dużą dawką miłości ale i z porządnymi zasadami, których dziecko ma po prostu przestrzegać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ciacho
dziękuję bardzo :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślę, że psy nie są problemem, a ich właściciele co nie sprzątają...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

5 z myślenia..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Najlepsza karma dla kota (5 odpowiedzi)

Mam kotkę od roku i zdarza się, że czasem wymiotuje po karmie mokrej. Weterynarz nic mądrego nie...

Jaka karma dla psa i kota? (7 odpowiedzi)

Witam, jestem lokalnym dystrybutorem szwedzkiej karmy Husse dla psów i kotów na terenie miast:...