Piwnica Rajców w Gdańsku na Długiej

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej,
Czy ktoś bawił się na weselu w "Piwnicy Rajców" w Gdańsku na długiej?
Będę wdzięczna za wszelkie info.

Pozdr

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Piwnica Rajców w Gdańsku na Długiej

wiem, ze wesele miala tam Agnieszka Chylinska z zespolu ONA.
Mysle, ze to fajne miejsce

Chyba nie czuję się pocieszona... pewnie ceny są kosmiczne :(

Może jednak ktoś tam był na weselu... i może coś o tym miejscu powiedzieć :(

piwnica jest na mojej liscie lokali, ktore bardzo ale to bvardzo nam sie podobaja. i maja wolny termin. Ale ceny..... okolo 230 na glowe + alkohol (o ile komus potrzebny)
Za to kosztorysz 100% przejrzysty, zadnych kosztow z kosmosu. Wszystko czarne na bialym i to mi sie podoba.
Tyle ze u mnie liczba gosci ciagle rosnie i chyba nie damy jednak rady.
Ale cena to tez zaleta - wiecej wlnych terminow :)

tez myslalam swego czasu o piwnicy, ale podejrzewalam ze takie koszty...

Maxaga, 230zł to była cena wariantu I czy II? Może wiesz ile tam osób się zmieści?

mojej sis psiapsiola miala tam wesele pare lat temu- TRAGEDIA! chociaz teraz moze cos sie zmieniło

ciekawe czy się poprawili, skoro kasują aż tyle za osobę. Póki co w sobotę jadę do restauracji w Pałacu Opatów w Parku Oliwskim...
Był tam może ktoś na weselu (założyłam wątek na ten temat, ale odzew zerowy, więc tu pytam).

Pozdr

My tez planowalismy tam wesele.
Na szczescie zrezygnowalismy w ostatniej chwili.

Dwa miesiace pozniej bylismy tam na slubie znajomych - koszmar. Moim zdaniem jedzenie nie warte takiej ceny.

Ale plusem jest sala - niesamowity klimat :)

Dzięki, teraz przynajmniej wiem, że nic nie tracę... choć klimat jest super :)

Moja siostra organizowała tam wesele 4 lata temu. Z tego co pamiętam koszt był wysoki, ale jeśli kogoś stać - myślę że warto. Piękne wnętrze, fantastyczna obsługa i niesamowity klimat...Co do jedzenia - kwestia gustu. Ja osobiście wolę mniej wyszukane, typowo polskie dania :) Ale na pewno niczego nie zabrakło..;)

No to teraz już sama nie wiem...
Póki co w sobotę jadę obejrzeć restaurację w Pałacu Opatów i Zajazd pod Olivką...

Wlasnie tez sie zastanawiam nad Piwnica Rajcow - jest pieknie i wlasnie takiego klimatu szukam!

A co z Palacem Opatow czy Zajazdem pod Olivka, ewwo??

Piszecie: koszmar.
Prosze o szczegoly.

Skontaktowalam sie z nimi, za menu takie, jakie sobie zazyczylam wyszloby ok.140zl., takze super.

O klimat mi chodzi najbardziej:)
Choc jedzonko tez jest wazne.

Słyszałam od bardzo bliskiej znajomej że w Pałacu Opatów wesele to tragedia, tzn wystroj i wszystko inne bylo super ale jedzenie jest koszmarne, maja ponoc tak wykwntne menu, ze moja znajoma byla ciagle glodna nic nie pojadla bo maja takie wynalazki ze szoka, a najgorsze to ponoc jest dla dzieci. One nic nie zjedza z tego menu. W kazdym badz razie mnie ostrzegla i powiedziala zebym tam nie robila wesela, bo rodzinka mnie obsmaruje na calego

widze, ze forumki z tego roku juz rzadziej zagladaja, ja tez :)
mialam wesele w piwnicy rajcow i uwazam, ze to byl najlepszy wybor jakiego moglismy dokonac.
jest nowy manager, jezeli ktos jedzie na opinii sprzed lat...
nasze wesele bylo udane, zaskakujaco udane, bo niektore szczegoly nas zatkaly.
nie mielismy alkoholu w sensie wodki, poprosilismy o barmana,ktory robil drinki.
jedzenie pyszne, podane wytwornie obsluga bez zarzutow, sala - sala mowi sama za siebie.
no i Marek - osoba z ktora sie swietnie wspolpracuje.
co do ceny - wesele za 150 zeta a placisz dodatkowo za - dekoracje, kawe, herbate, soki , sama zawozisz tort, biegasz za wszystkim. Ile to cie pozniej kosztuje?
my mielismy swiety spokoj i pewnosc, ze sie uda.
co do rozlieczen - nie bralismy ze sba zarcia, ktore lezalo cala noc, nie zabralismy tez niedopitej beczki piwa - w zamian wpadniemy tam na kolacje w ramach zwrotu.
dla tych, co sie zdecyduja - polecam nocleg naprzeciw - nad pttk sa pokoje. zamowcie pokoj burmistrza ;)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewwa,jest super w piwnicy.Mialam tam swoje wesele we wrzesniu.Cena zeszla do 200 zl za osobe.Przejrzyj sobie watki,tam wkleilam zdjecia i opisalam dokladniej:
http://forum.trojmiasto.pl/Piwnica-Rajcow-t60190,1,11.html?hl=piwnica#hl

http://forum.trojmiasto.pl/slub-w-mikolajuprzyjecie-w-piwnicy-rajcow-tort-haffnerfoto-blackampwhite-t64602,1,11.html?hl=piwnica#hl

dzięki, tylko, że ja już też jestem po :)

Hehe,nie przeczytalam suwaczka twojego :-).No ale co chcialam byc pomocna w koncu co nie :-)

Byłam na weselu w Piwnicy Rajców i bardzo ale to bardzo mi się tam podobało. Super klimatyczne wnętrza, obsługa bardzo się starała i pilnowała by wszyscy goście byli należycie obsłużeni. Serwowali wspaniałe potrawy i napitki. Warto dodać że sami ważą wspaniałe piwa. Bawiliśmy się super na tej imprezie

Spokojnie mogę polecić Piwnice na wesele. Mój brat urządzał tam taką imprezę i wyszła jak należy. Menadżer Pan Patryk świetnie potrafi zorganizować tego typu imprezy. Ma fajne pomysły, jest bardzo kontaktowy i otwarty na pomysły klientów. Zaserwowali przepyszne jedzenie w odpowiednich ilościach. Obsługa kelnerska wspaniale obsługiwała gości. Lokal jak najbardziej godny polecenia

zgadzam się, ta Piwnica to naprawdę fajne miejsce, z rewelacyjną lokalizacją. Poza tym, ma ona swój urok i atmosferę. :)

ooo. super wiedzieć! Własnie narzeczony podsunął mi pomysł żeby tam urządzić wesele i byliśmy tam ostatnio zobaczyć jak to wygląda ale szukałam jakiejś opinii osoby, która coś tam organizowała. :) z jakim wyprzedzeniem trzeba składać rezerwację?

Fajne miejsce! Mieszkam blisko trójmiasta i przy okazji wizyty w Gdańsku jak mam czas ze znajomymi to wybieramy się tam, więc jest spoko.

Bawiłam na weselu w Piwnicy Rajców. Było super. Ładne klimatyczne wnętrza, świetne jedzenie i miłą obsługa. Bardzo dobrze sobie radzili z obsługa gości. No i serwują wspaniałe piwa. Zabawa była przednia

Byłam tam na sylwestrze z moim narzeczonym i było super. Bardzo fajnie przygotowana sala balowa z gustownymi dekoracjami. obsługa pierwsza klasa. A jedzenie wyśmienite. Maja też bardzo fajnego DJ-a. Po tej imprezie chyba zrobimy u nich nasze wesele.

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!