Pizzeria U SKRZYPKA

Dzień dobry! Mam pytanie, jest na tym forum może ktoś kto był na dniu próbnym w tej pizzeri?
i czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy taki jeden dzień próbny jest płatny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pizzeria U SKRZYPKA

za każdy dzień próbny należy Ci się wynagrodzenie. Nawet jeśli nie da Ci żadnej umowy i nie będzie chciał wypłacić kasy za próbny dzień wystarczy Ci świadek ale najlepiej po prostu nagraj go przy rozmowie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję bardzo za odpowiedź!! :)

Dzień próby czy wstępne szkolenie ?
Bo jest to różnica .

Szkolenie też powinno być płatne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W przypadku umowy o pracę tak.
W przypadku cywilnoprawnej może być zapis, że za szkolenie płaci zleceniobiorca, nawet w przypadku zerwania umowy od razu po szkoleniu. Oczywiście taka umowa jest bardzo niekorzystna dla zleceniobiorcy i stanowczo odradzam ich podpisywanie, aczkolwiek praktyka pokazuje, że taki proceder bywa popularny. Jest legalny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nienie, właściciel to określił jako dzień próbny, mówił, że weźmie kilka dziewczyn i chce je sprawdzić jak sobie radzą, byłam jedną z nich. Niestety nie mam kontaktu z pozostałymi. Nikt tam mnie niczego nie uczył, postawili mnie na zmywaku, dodatkowo obsługa klienta, zbieranie zamówień i sprzątanie, szefa nawet nie było tego dnia w pracy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przykro mi to mówić, ale dałeś się wyru....

Nauczka na przyszłość. Nie ma czegoś takiego jak dzień próbny za darmo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

pizzeria u skrzypka straciła właśnie wiernego klienta,za takie manewry
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Będę dzwoniła, albo przejadę się tam, najgorzej, ze trudno zastać go w pracy...
Mam nadzieję, że zapłaci mi za ten dzień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyno, gdyby właściciel miał zamiar zapłacić wam za ten dzień próbny, od razu podał by stawkę i pieniądze wypłacił po "przepracowanym" dniu. Po prostu was oszukał, wielki pan biznesmen wykiwał białych murzynów i niby go teraz nie ma w firmie.
Najlepiej podejdź tam i powiedz, że chcesz forsę, a jak nie to zgłosisz to gdzie trzeba.(oczywiście żadna instytucja w tym chorym kraju nie weźmie czegoś takiego na poważnie), ale taka groźba może zadziałać.
Była kiedyś taka sytuacja, dziewczyna poszła na dzień próbny do odzieżowego, składała i prasowała ubrania, nikt jej nic nie tłumaczył, nikt nie nadzorował, nikt nie szkolił, zapieprzała jak zwykły pracownik. Dzień się skończył, później odzewu ze strony sklepu żadnego, więc poszła tam po forsę. I mówi, że należą się jej pieniądze za dzień próbny, kierowniczka na to, że nie, że u nich próbny niepłatny. Tamta odpowiedziała, że adwokat twierdzi inaczej i mogą się spotkać i usłyszeć to na sali sądowej. Dziewczyna wyszła ze sklepu z pieniędzmi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pieniądze odzyskane :) dziękuję wszystkim za informację
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak je odzyskałaś? Pogroziłaś Inspekcją Pracy czy wystarczyło jak człowiek człowieka poprosić?

spytałam czy wypłacą mi pieniądze za dzień próbny :) -zgodzili się. Wszystko poszło... gładko ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...