Plac zabaw - zachowanie developera

Na osiedlu Królewskim jest problem z placem zabaw. Wielu mieszkańców otrzymało obietnicę, że takie miejsce powstanie- miało nawet być w ubiegłym roku na wiosnę ;-) W tej chwili słyszymy, ze jest z tym problem. W dniu dzisiejszym napisałam na facebooku komentarz w tej sprawie i Chmara usunął mój post i dodatkowo zablokował mnie. Także osoby oglądające ich stronę na facebooku- wszystkie negatywne komentarze są usuwane! Dlatego zdawać się może że wszyscy są zachwyceni ze współpracy- a jest to nieprawda. Dzieci na osiedlu bawią się na ulicach. Jest to bardzo niebezpieczne. Może dojść do wypadku i kto wtedy poniesie odpowiedzialność? Tylko kierowca. A przecież developer miał wyznaczyć i przygotować miejsce dla najmłodszych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Plac zabaw - zachowanie developera

ale masz to gdzieś z podpisem poświadczonym notarialnie? Bo jak nie to mam wrażenie że pomawiasz dewelopera. W sprzedaży to nawet wam mógł palmy kokosowe obiecać, liczy się to na co macie dokumenty. O naiwności...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

w zyciu nic tu nie bedzie. będzie tak jak w poście Wrazenia banino. enjoy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok, deweloper naobiecywał gruszek na wierzbie i tyle. Jak takie miejsce ma powstać skoro to jest dla niego strata, kto mu zapłaci za ziemię pod placyk, kto pokryje to, że organizując plac zabaw nie sprzeda na tej ziemi domu, lub mieszkania zwielokrotniając swój zysk? Dziwią mnie takie naiwne roszczenia, deweloper obiecał - jużci za sam kwadrat 10X10 po cenie ziemi już masz 14 tysi, brak zysku z tego gruntu myślę podwaja stratę, dodaj koszt atestowanych urządzeń zabawowych dla dzieci masz lekką ręką 50 tysięcy - dlaczego devel ma na wasz komfort wywalać te pieniądze skoro nie macie tego w umowie? Jaki jets jego zysk z tego placu? I teraz odpowiedz sobie czemu tego placu nie było i nie będzie... Chyba że sami odkupicie ziemię od dewelopera i zorganizujecie na niej plac :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może będzie jak w 7 niebie czyli plac zabaw (z reklamą przez kogo ufundowany) tam gdzie nie dało się nic wybudować - pod linią wysokiego napięcia. Ta sama linia przebiega obok rodzinnego jak i królewskiego. Niech moc będzie z wami i na zdrowie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???