Plamka na płucach :(

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Hej dziewczyny

Parę dni temu się dowiedziałam że mój ojciec ma jakąś plamkę na płucach i początki cukrzycy. Z tą cukrzycą to sobie poradzi ale ta plamka - nic nie chce powiedziec dokładnie i nie chce pokazać wyników - tylko tyle wiem że są złe.... Podobno ma brac jakieś leki i zrobić rentgen za dwa miesiace tylko zastanawiam się czy na ewentualne leczenie nie będzie za późno... Czy może któraś z waszych bliskich osób coś podobnego miała i wie co to może ewentualnie być ? Gdzie nie wpisuje na neta to wyskakuje rak.. mam nadzieje że to nie to. Dodam że mój ojciec choruje na astmę i nie palił nigdy papierosów a tu coś takiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Plamka na płucach :(

moja mama miała kiedyś plamę na płucu. Dostała jakieś leki i za jakiś czas powtórzyła badanie i plamy nie była.
Z tym, że to były dawniejsze czasy - robiła RTG, nie wiem co miał twój tata, ale jak tomograf, albo rezonans to bardziej dokładne badania.
Nie wiem tez jakie miał wyniki badań - myślę, ze to też kluczowa sprawa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Plamka na płucach :(

plama na płucach może być wynikiem niedawno przechodzonej infekcji - moja mama miała na jednym rtg, a dwa tygodnie później, po antybiotyku - nie było śladu. Poza tym, jeśli miałoby to być coś nowotworowego - to przy jednej plamce, byłby to nowotwór wykryty zapewne w 1st, więc bardzo szybko i na prawdę dobrze rokujący.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...