Płyta indukcyjna

proszę o opinię jeśli ktoś posiada i jakiej firmy polecacie i czy to dużo prądu ciągnie dotychczas używałam gazowki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Płyta indukcyjna

Dołączam się do pytania, aczkolwiek dodam jeszcze od siebie, że interesuje mnie bardziej to jakiej płyty NIE POLECACIE, funkcji, które zamiast pomagać uprzykrzają życie itd.

Nikt nie posiada płyty????

Ogólnie nie polecam Elecrotluxa (w piekarniku po 3 tygodniach przepalona źarówka). A nowy sprzęt.

Pytanie było o płytę indukcyjną nie piekarnik ;)

Ja mam akurat płytę Electroluxa i polecam.

Ja mam płyte indukcyjna Electroluxa i bardzo sobie chwale. trzeba się "nauczyć" na początku obsługi a później idzie gładko :)

Pochodz po sklepach zawsze sa doradcy.

Jak myślicie, co lepiej sprawdzi się w małej gastronomii płyta indukcyjna czy tradycyjna kuchenka gazowa. Chodzi głównie o możliwość smażenia ryb.

Odpuść sobie gastronomię, jeżeli zadajesz takie pytania.
Dodam tylko ze swojej strony, że jeszcze nie widziałem, żeby jakaś "gastronomia" używała płyt indukcyjnych czy elektrycznych....zawsze to były kuchnie gazowe. Poza tym połowę dnia trzeba byłoby chyba ciągle czyścić taką płytę...to sie wyleje, przypali.....a jak sie przypali to trzeba wyczyścić....bo "garnek" nie ma dobrego styku...w domu to rozumiem używanie takich płyt, ze względu raczej na sporadyczne używaniu w porównaniu do jakieś restauracji.

Lepiej będzie kupić coś porządnego co jest dedykowane właśnie dla gastronomii. Nie polecam oszczędzać oraz kupować tanie sprzety, które sa dedykowane dla kuchni domowych. Lepiej jest zainwestować w coś specjalnie dla gastronomii. Fakt,ze kosztuje to więcej ale coś za coś.

Inne tematy z forum

Wyposażenie restauracji (66 odpowiedzi)

Przymierzamy się do otwarcia nowego lokalu - restauracji. Lokal już jest, zaplecze kuchenne ok...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (53 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

Stół + krzesła - gdzie najtaniej? (55 odpowiedzi)

Gdzie najtaniej kupię zestaw stół +6 krzeseł,może któraś z was wie coś na temat?