Płyty na Kubusia Puchatka

Ktoś coś wie, kiedy rusza akcja układania płyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak juz bedzie zrobiona KB to czeka nas jeszcze jedna składka aby odwdzięczyć sie osobie która zorganizowała to wszystko pozdro dla organizatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie znasz się ciesz się nowym placem rekreacyjno-wypoczynkowym przy Księżycowej ;) to jest ważne a nie jakieś drogi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie przez tyle lat wszyscy taplaliśmy się w błocie i nie było nikogo kto zajął by się sprawą drogi , nawet nie była to droga gminna. Dopiero w zeszłym roku dzięki zaangażowaniu się jednego z mieszkańców , jak go nazywacie organizatorem , gmina drogę wykupiła i wyraziła zgodę na położenie płyt, które musieliśmy sami kupić. Ale chyba lepsze to niż czekanie w kolejce na zrobienie drogi przez gminę. . Najbardziej przykre jest to , że niby mamy radę sołecką i radnych , sołtysa - którego nie widziałam na oczy a mieszkam tu już 6 lat, którzy nie byli w stanie nic zrobić i za nich muszą inicjatywę podejmować mieszkańcy. Wszystkich spraw związanych z drogą dowiedziałam się od organizatora , tj. kiedy ruszą prace w jakich etapach będą szły roboty. Naprawdę udziela wyczerpujących informacji. Dzięki Panu za to , że ma Pan chęci i czas i tak trzymać dalej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

ma końcu KB jest budowany zbiornik retencyjny, właściciel działki nawet już zbudował wały które mają powiększyć pojemność zbiornika. Zastanawia mnie tylko ta skrzynka elektryczna, która obecnie stoi całkowicie w wodzie, jak zbiornik przyjmie całą wodę z KB to zniknie ona całkowicie pod wodą...

a z ciekawości, dokąd będzie spuszczana woda z odwodnień i drenaży skoro tam u Was glina jak wszędzie, warstwy przepuszczalne mega nisko, a po tej stronie Banina nie ma kanalizacji deszczowej?

No i o to mi chodziło. Wielkie dzięki za informację.

Drogę będą robić z końcem marca będą też odwodnienia i drenaże zero fuszerki jak na ciągle zalanej Pszennej .

Tak się składa, że aktualnie nie ma mnie na miejscu i nie mam jak podejść do organizatora i spytać kiedy będą układane płyty. Nie mam też nr telefonu, więc jak ktoś coś wie, to niech po prostu napisze. Plotkami się nie zajmuje, bajek nie opowiadam i kompletnie nie mam pojęcia, kiedy ruszy akcja droga. To tyle.

Oko udaj się do organizatora on udzieli wszelkich wyjaśnień , bo tutaj to sami plotkarze piszą i opowiadają bajki nie mając pojęcia co się dzieje .To nie jest miejsce dla takich informacji bo tylko stworzy dodatkową pożywkę dla bajarzy i pleciug .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zbysiu, a zdradzisz nam termin inwestycji? Czy to może informacja ściśle tajna przez poufną?

Rysiu Rysiu , nie atakuj organizatora , bo z tego co wiem na Kubusia 2 nie było żadnej wpłaty a w też korzystacie z odcinka około 80 metrów dojazdu wspólnego od ulicy Pszennej. Nie latacie helikopterem . Z funduszu sołeckiego ma być wybudowane 20 metrów drogi.Rysiu pogoń sołtysa i radę aby wybudowali tobie te 20 metrów na wjeździe , bo to publiczne pieniądze czyli również twoje i tutaj możesz się awanturować . Nie poganiaj naszego organizatora skoro nie brałeś udziału finansowego . Jak chcesz idź do organizatora i porozmawiaj z nim jak chcecie się dołożyć do drogi . Wiem , że przyjadą kolejne transporty płyt bo mieszkańcy się znowu zrzucili bo po zimie stan drogi się pogorszył i wszyscy chcą mieć pod domem porządną drogę .Płyty będą kładzione niebawem gdyż w gminie odbyło się spotkanie organizacyjne w sprawie drogi wyznaczone zostały terminy inwestycji .Byłem u organizatora i wszystko wiem . Organizator wszystko ci wyjaśni , wystarczy tylko przyjść ( mieszka pod nr 7 ). Ja jestem wdzięczny , że ktoś się podjął w końcu wybudowania drogi bo po latach każdy ma już dosyć . Drogi Rysiu , pozbieraj pieniądze i wybuduj drogę to przecież nic trudnego !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cóż trzeba pomyśleć bo ostatnio wyciągano mnie liną holowanicza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Płyta kosztuje około 32 zł ( jeśli kupicie cały transport około 240 szt) . Płyta ma 100x75. Układane bedą po cztery, dłuższym bokiem wzdłuż ulicy. Możesz sobie obliczyć na ile metrów starczy, ale nawet te 50 m opłaca się Wam położyć, bo na tym odcinku macie największe bagno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile taka płyta kosztuje? Nie wiadomo też ile tego trzeba zakupić

A to już zdecyduj sam, czy się opłaca. Ludzie z końca ulicy się składali i też wiedzą, że płyty nie będą na całej ulicy ułożone. Może przejdź się po wszystkich mieszkańcach z Twojej odnogi i zbierzcie pieniądze. Kupcie płyty, potem zróbcie darowiznę na Gminę, a Gmina Wam na tym odcinku płyty położy.

Czyli się nie opłaca żeby potem znowu po dziurach jeździć :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A z takiej, że z Pszennej będziesz wjeżdżał w Kubusia po płytach, zanim skręcisz do siebie w prawo. Proste?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie o ten odcinek mi chodzi.Z tego co mi wiadomo to płyty mają być na pierwszej prostej... To z jakiej racji mam wykładać kase skoro i tak na moim odcinku (Kubusia 2)nie mają zamiaru kłaść płyt.ostatnio widziałem jak jedna kobieta w skodzie postanowiła zawrócić i jechać naokoło z uwagi na ryzyko ugrzazniecia w błocie

A od domu do ulicy Pszennej to szanowny Pan lata czy jeździ po ulicy? Nie chcesz nie dawaj i się nie odzywaj.

To może organizator niech się wypowie dlaczego zbierał pieniądze od mieszkańców osiedla marzenie skoro wykluczył ułożenia tam płyt.skoro chciał kasę to płyty powinny znaleźć się i tam.

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?