Płyty na Kubusia Puchatka

Ktoś coś wie, kiedy rusza akcja układania płyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swoją drogą Pan wkz ma to samo IP, co autor cytowanej powyżej wypowiedzi, przypisujący sobie dużo zasług ("franek").

Panie wkz dziękujemy za wypowiedź . Dziękujemy za troskę , ale chyba brawa należą się organizatorowi nie Panu .
Organizator załatwił odwierty i studnie( o tym wiemy już od kilku dni ) , proszę sobie zasług nie przypisywać . Czytaliśmy :
"Po pierwsze tematem wykupu drogi nie zajmował się "organizator zbiórki" tylko jeden Pan z Rady Sołeckiej. ( Zbierane były podpisy pod petycją itd.)
Po drugie ten sam Pan z Rady Sołeckiej zorganizował spotkanie mieszkańców w sprawie naszej drogi i proponował założenie subkonta i wspólną zrzutkę mieszkańców na płyty na całe Kubusia Puchatka. Wszyscy po równo. Cała akcja miała trwać do roku 2020 i wtedy całe KP było by w płytach. Mieszkańcy w szczególności z początku KP się nie zgodzili, bo nie będą budować całej ulicy a interesuje ich tylko kawałek pod ich domem. Więc dlaczego mieszkańcy reszty KP mają budować początek KP i u siebie?? Koszt miesięczny miał wynosić 100zł jednak po rozmowach z UG wynosiło by to 50zł na zakup płyt a gmina by je położyła. Układanie płyt miało by być raz w roku do końca zbiórki. Wiemy przecież że gmina ma inne ważniejsze drogi na których wciąż nie ma płyt i dłuuugo by trwało zanim by położyli na KP. Dodam że Pan z Rady Sołeckiej mieszka u nas na ulicy ;) Gdyby gmina nie przejęła drogi to płyty mieszkańcy musieli by sami kupić i położyć. Dodać muszę tu że przez ostatnie dwa lata, droga była równana właśnie dzięki temu Panu i my mieszkańcy nie ponosiliśmy za to żadnych kosztów. Poza tym gdzie szanowni mieszkańcy byliście gdy droga była prywatna i trzeba było iść do właściciela drogi by ją naprawił?? Wtedy każdy siedział z głową w piachu. Teraz Pan "organizator" zajął się zakupem płyt bo ma w tym swój cel - płyty pod swój dom. Ciekawe ile osób się zrzuciło, po ile, w szczególności ciekawe czy wszyscy mieszkańcy z początku KP zapłacili czy może reszta mieszkańców sponsorowała tym kilku osobom drogę z płyt??
Pozdrawiam forumowiczów. "

A później ktoś to ładnie skomentował :Co to za farmazony? Skąd koszt 50 zł m/cznie? Na spotkaniu na którym byłam mówione było o koszcie 4500-5000 zł od gospodarstwa. Dodatkowo warunkiem musiało być złożenie się wszystkich właścicieli działek, nawet tych niezamieszkałych (nierealne!). Nie pamiętam też, aby padły jakieś deklaracje ze strony Gminy, co do corocznej akcji układania plyt ( w ogóle nie było o tym mowy, bo na spotkaniu nie było przedstawicieli gminy a na jednym spotkaniu temat umarł - przynajmniej otwarcie nic nie było komunikowane). Z tego mi wiadomo droga była równana, ponieważ mieszkańcy zebrali na to pieniądze - a nie dzięki panu WKZ (bo zakładam, że o tej osobie mówimy) - Skądinąd nie mam nic przeciw temu panu, ale chyba sztucznie się mu te zasługi przypisuje. Wolę mieć płyty teraz na swoim odcinku, niż za 3 lata na całej ulicy. Nic nie szkodzi, aby mieszkańcy dalszych odcinków się dalej organizowali i składali.
Zawsze w takich sytuacjach pojawiają się osoby skore wrzucić g.... w wentylator.

I ja też byłam na spotkaniu i nie przypominam sobie 50 złotych !!!!!!
A czy pan WKZ dołożył się do płyt ? Czy będzie poruszał się po cudzych .

A więc tak: wczoraj była wizja lokalna na KP wraz z pomiarami rzędnych terenu. Zdecydowano że zostaną wybudowane 3 studnie chłonne 1 przy pustej działce na początku KP na wysokości starego zabudowania, 2 na wysokości pustych działek po lewej stronie za szarym bliźniakiem w którym ostatnio był pożar, 3 na końcu KP na wysokości nr 25. Płyty będą układane wraz z budową studni i nastąpi to w przeciągu 2 tygodni. W przeciągu dwóch dni na wysokości nr 25-27 wysypany zostanie gruby tłuczeń w celu umożliwienia przejazdu. Dziś ponownie ugrzązł tam w błocie samochód. Większe dziury zostaną również zasypane. Jak tylko przestanie padać i drogi podeschną na ulicę wjedzie równiarka i walec. Pozdrawiam mieszkańców KP.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam ci tą drogę naprawie podaj tylko numer domku lub zamilcz na wieki . Wielki cyrk , zdjęcia robią zamiast zamówić za 100 złotych gruzu i naprawić sobie drogę .

Ja wole pompować wodę z płyt a wy pompujcie błoto na KP boczna odnoga .
Co za ludzie tam mieszkają , że za parę groszy sobie drogi pod domem nie naprawią a tyko zdjęcia utopionych aut prezentują .
Naprawcie to , co za wstyd .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ej, ale o co to bicie piany? Przecież ktoś wyżej napisał :

,,Drogę będą robić z końcem marca będą też odwodnienia i drenaże zero fuszerki jak na ciągle zalanej Pszennej ''

No ok, ok! Kończymy temat. Tylko jedno pytanie na koniec, jeśli wolno? Wodę zalegającą z ulicy też sobie ,,jakoś" zagospodarujesz, czy o to niech się martwią inni? Niech sobie gdzieś tam płynie, byle gdzie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmartwię Cię, bo nie będę tego robił ;] a wodę z własnej działki mam dobrze zagospodarowaną. Jeżeli mam czekać na asfalt i kanalizację burzową na KB to wolę jeździć po płytach byle jakich , podobnie jak 90% mieszkańców KB niż czekać 20-30 lat na taki standard jak Ty proponujesz, bo tyle pewnie trzeba czekać, ale to nie dociera pewnie do twojego mózgowia, że ludzie mają dość kołysania się na dziurach w drodze zniszczonej kompletnie przez dewelopera, który nie poniósł żadnej odpowiedzialności za swoje czyny. Koniec tematu szkoda bicia piany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To wspaniały przykład, który podajesz wyżej. Niedługo sam będziesz pompował wodę i lepiej zawczasu zaopatrz się w odpowiednią pompkę, i też będziesz wylewał wodę na ulicę. Jesteś tak zagotowany budowaniem drogi - byle jak, byle szybko, byle by było, że ta żądza posiadania blokuje dotarcie argumentów do Twojego mózgowia. Pszenna też nie ma odwodnienia i drenaży i co się tam dzieje każdy wie. Na KP będzie to samo. Ale refleksja przyjdzie później. Jak to mówią: Mądry Polak po szkodzie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to lepiej się nie wypowiadaj. Nigdzie w Baninie nie ma odwodnienia z płyt przynajmniej po tej stronie Lotniczej. KB będzie na tym samym poziomie co Pszenna więc nie widzę możliwości zalewania jej wodą jak ma to miejsce przy hurtowni budowlanej KMTB POWSTAŁEJ NA BAGNIE, OCZKU WODNYM czy jak to tam zwał zalewisku. Według twojego rozumowania lepiej taplać się w błocie niż jeździć po płytach za które i tak pewnie nie zapłaciłeś. Przypomnę Ci jeszcze sytuację kiedy budynek przy Pszennej miał całkowicie zalane dojście od strony KB. Zgadnij co jeden z mieszkańców wtedy robił. Użył sobie Pan pompeczki elektrycznej i całą wodę wypompowywał, zgadnij gdzie, bo na pewno nie robił tego do szamba czy studni chłonnej. Tak tak cała woda poszła na Pszenna. Także daruj sobie te słabe wywody i nie mieszaj towarzystwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie róbmy drogi tak fajnie się jeździ . Położenie płyt tylko zepsuje naszą wspaniałą drogę . Zatrzymać akcję droga .
KP 2 niech się zgłosi do dewelopera to on zniszczył drogę w którą władowaliśmy gigantyczne pieniądze .
Może teraz z KP się zrzucą na kruszywo i zasypią dziury . Ja już im nie dam ani grosza na naprawę drogi przed ich domem bo ja już się nadawałem .

Wiesiek, nowy standard ? A według Ciebie gdzie woda po opadach deszczu i śniegu będzie spływać, jak tu wszędzie glina? Zróbmy drogę, a potem się będziemy martwić co z tym fantem zrobić ? To jest Twój standard ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

rada ma pieniądze na ułożenie początku dróg (10m czy 20m) łączących sie z ul.Pszenną aby móc wprowadzić skrzyżowania równorzędne. O żadnych dodatkowych pieniądzach nie słyszałem.

Zamiast wrzucać zdjęcia na Facebook, wyślijcie te zdjęcia do Gminy. Zaproście przedstawicieli z gminy, nie na wirtualny, ale realny spacer po ulicy i okolicy. Jakiś przydział na kalosze chyba na takie sytuacje mają :)

https://www.facebook.com/mojebanino/posts/896922497157212 co tu się wydarzyło ???? szok!

Z tego co słyszałem to podobno sołectwo albo rada ma jakąś pule pieniędzy albo płyt przeznaczonych na ulicę KP. Może więc tak wspólnymi siłami (zbiórka mieszkańców - a trochę tego już jest + to co przypada z puli) zróbmy choć trochę porządku na naszej ulicy, bo jak obecnie jest każdy zainteresowany wie.
Niech może się wypowie Pani Sołtys albo ktoś z rady.
Pozdrawiam zainteresowanych i tych co hejtują.

Wiesiek. Chyba Wiesiek miło również. A co to za nowy standard kładzenia płyt z odwodnieniem? Kubusia Puchatka w przeciwieństwie do Pszennej nie jest rynną więc wody odprowadzać na Pszenną nie będzie. Ewidentnie jakiś troll psuje tu atmosferę i sieje ferment między mieszkańcami. Ciekawe co chce ugrać i kiedy się ujawni ta gnida.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak Ty się nazywasz Kowalski. Jan Kowalski, to ja nazywam się Nowak. Jan Nowak. Miło poznać.

Ech biedna ta gmina. Wpadli w niezle bagno przejmujac wasza droge. Odgrodzic was wysokim murem od reszty bagninka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Walduś to ty? Daj już spokój. Chodź na piwo. Czekamy na Ciebie przy zbiorniku retencyjnym :)

Inne tematy z forum

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...