Płyty na Kubusia Puchatka

Ktoś coś wie, kiedy rusza akcja układania płyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beka z beki

Nazywam się Kowalski. Jan Kowalski. Mieszkam w Baninie. Teraz chcę znać Twoje nazwisko i też Cię poznać. Najeżdżasz na pana z rady sołeckiej i w ogóle jesteś przeciwko jego osobie. Bez drenażu i odprowadzeniu wody z waszej ulicy, będzie tak jak na Pszennej. Ale straż raczej do Was zajedzie, bo nie ma gdzie wypompować wody. Powodzenia życzę, jak będziecie szorować swoje obryzgane błotem autka i fasady budynków. No i oczywiście naprawiać zapadnięte płyty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podsumowując. 1. Ktoś kto mieszka na Kubusia Puchatka cieszy się że Gmina nie położy płyt na u;licy którą użytkuje :) :) :)- to już nie choroba tylko stan umysłu, albo Wodnik Błotny lubiący codzienne przeprawy przez bagno na drodze :) Prosze przedstaw się z nazwiska bo chciałbym Cię poznać i zrozumieć :)
2. Widzę, żę KP to prawie autostrada jak są takie wymagania, znajdźcie mi w Baninie drogę w płytach gdzie są porobione odwodnienia i drenaże. Chyba, że te widoczne na Pszennej w formie co tygodniowej wizyty Straży Pożarnej i odpompowywania wody.
3. Czyli rozumiem, że do czasu kanalizy i zbiornika w Rębichowie - czyli tak do 2025 żyjemy jak żyjemy i się cieszymy, że się nie udało.
4. Czytając powyżej wpisy rozumiem, że pomysł drugiego Pana ze zbieraniem po trochu pięniędzy jest lepszy i drenaże i odwodnienia się w między czasie znajdą :)
5. Ludzie ogarnijcie się i zacznijcie walczyć o trochę cywilizacji na tej wsi niż judzić i cieszyć się że może coś się nie uda - ale to przecież takie Polskie, normalne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Projekt odwodnienia i drenażu wody z ulicy KP nie istnieje i nie ma pomysłu jak ten problem rozwiązać. W związku z tym nie są planowane prace z położeniem płyt. Jak widać mamy rozbieżne informacje, podane z Gminy.

Było błotko będzie yumba
Dziś w remizie będzie zumba
Poskaczemy potańczymy
I piątunio zaliczymy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie płyty nie będą kładzione ale na Kubusia Puchatka 2 To jest fakt , jak się składacie to płyt nie dostaniecie to chyba jasne .
Nie są też tam planowane roboty .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie pani to sprawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak se czytam te Wasze Kubusiowe rozmówki i się zastanawiam ,czy by tu u nas w Baninowie nie otworzyć zakładu bukmacherskiego i przyjmować zakłady :) Życzę Wam abyście nie musieli się taplać w błocie jak Prosiaczek .

P.s No i żebyście od tych jombów nie dostali "jombla".

Pozdrawiam Was i niech droga będzie z Wami Puchatkami :) Zdzisek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoś już mądrze napisał :Co to za farmazony? Skąd koszt 50 zł m/cznie? Na spotkaniu na którym byłam mówione było o koszcie 4500-5000 zł od gospodarstwa. Dodatkowo warunkiem musiało być złożenie się wszystkich właścicieli działek, nawet tych niezamieszkałych (nierealne!). Nie pamiętam też, aby padły jakieś deklaracje ze strony Gminy, co do corocznej akcji układania plyt ( w ogóle nie było o tym mowy, bo na spotkaniu nie było przedstawicieli gminy a na jednym spotkaniu temat umarł - przynajmniej otwarcie nic nie było komunikowane). Z tego mi wiadomo droga była równana, ponieważ mieszkańcy zebrali na to pieniądze - a nie dzięki panu WKZ (bo zakładam, że o tej osobie mówimy) - Skądinąd nie mam nic przeciw temu panu, ale chyba sztucznie się mu te zasługi przypisuje. Wolę mieć płyty teraz na swoim odcinku, niż za 3 lata na całej ulicy. Nic nie szkodzi, aby mieszkańcy dalszych odcinków się dalej organizowali i składali.
Zawsze w takich sytuacjach pojawiają się osoby skore wrzucić g.... w wentylator.

No to chyba sam burmistrz przyjedzie i położy płyty, bo firma która zajmuje się wykonaniem zleceń dla Gminy nie ma w planach budowy KP.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oni naszą drogą nie zawiadują , ale są łącznikiem między nami a gminą taka ich funkcja .
Bardzo prosimy aby łaskawie o tym pomyśleli i coś z tym zrobili .
Dzwoniłam do gminy i pan burmistrz powiedział , że na dniach prace ruszają więc nie róbcie tutaj cyrku .
Komu zależy na dezinformacji sami sobie odpowiedzcie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Okej, okej! Zadzwonimy, zadzwonimy! Do sołtysa zadzwonimy i do pana z rady sołeckiej zadzwonimy. Będzie pan zadowolony! Tylko czy oni zawiadują naszą drogą ?

Zadzwoń do sołtysa lub do rady niech załatwią równanie drogi . Jeden członek rady sołeckiej mieszka tu i w dziury wpada .
Prosimy o pomoc

No widzisz, a miało być tak pięknie. Delegacja z Gminy , medale, wstęgi, pamiątkowe zdjęcia, ognisko z kiełbaskami, a wyszło jak zawsze.
To może się zrzucimy na równanie drogi, bo przejechać nie idzie?

To forum to syf ostatni raz tu zaglądam bo pełno tu jadowitych .................... ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To co teraz będzie z naszymi płytami? Ludzie, to jakaś masakra! Dzwonię jutro do Gminy, bo nie wiadomo o co chodzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaja jak berety. Ciekawe kto mąci? Pewnie jakiś tajny wysłannik p.sołtys albo rady sołeckiej.
Ciekawe czy ci co się nie dołożyli do płyt też będą jeździć:) Może powinny być 2 pasy: jeden z płyt i znakiem z nr domów które dorzuciły co nieco i drugi pas dla pozostałych. Wtedy były by jaja. TVN i Polsat byliby następnego dnia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Anonim, a kiedy dzwoniłeś do Gminy? Bo ja mam informację z dzisiaj. Gmina nie planuje układania płyt na naszej ulicy ze względu na problem z odprowadzeniem wody.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dość ty bzdur , ja też dzwoniłem do gminy i uzyskałem odmienne informacje . Ludzie nie dajcie się wciągnąć w sianie fermentu .
To chyba obóz władzy , lub ci KP 2 takie rewelacje piszą lub inny trol.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Informacje pochodzą z Gminy. Gmina ma obawy, że woda z naszej ulicy będzie spływać na Pszenną i ją zalewać. Wszystkie wolne działki, gdzie można odprowadzić wodę , lub zbudować studnię chłonną są prywatne. Więc Gmina płyt nie będzie kładła. Zadzwońcie sobie jutro do Gminy to Wam potwierdzą te informacje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...