Po co żyć..?

Po co żyć..?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Po co żyć..?

i po to są dzieci i mężowie - żeby mogli zastąpić mamę.
ja oszaleję , jak mój tata umrze (dzisiaj nawet rozmawialiśmy o tym, mimo, że sie na tamten świat nie wybiera, to miałam "świeczki " w oczach), ale wiem, ze mam dzieci i one są motorem mojego życia. cokolwiek się zdarzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Graszka....ależ dziewczynę pocieszyłaś:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak, tylko że sama świadomość, że pewnego dnia jej zabraknie jest najgorsza. Mamy nie będzie w najważniejszych chwilach życia.wtedy, gdy bedzie jej smutno, gdy ktoś sprawi jej przykrość a pogadać nie będzie miała z kim... Powiedzieć o ważnych sprawach czy nawet uzyskać pomoc, wyżalić się:-(((
Święta, urodziny, niedzielne obiady z najważniejszą osobą w życiu....a tu nagle brak..pustka, telefon milczy:'((
Kiedyś ruda pogodzi się z tym...jedne osoby bardzo szybko dochodzą do formy a inne przeżywają źałobę dłużej i wszystko zależy od tego jak mocno człowiek przywiązany był do osoby która umiera.
Wszystko to, wynika z moich obserwacji hospicyjno- szpitalnych... Nie jedną córkę trzymałam w swoich objęciach towarzysząc tej ostatniej chwili....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Martinez...dobrze prawisz chłopaku:)"ruda" zastanów się nad jego słowami:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tłumacz sobie ze odeszła do lepszego świata :) i tam sie spotkacie.. nie sadzę by mama była zadowolona ze niejako z jej powodu jest ci źle.. zyj tak jak mama by chciała byś żyła, to będzie oznaka szacunku da mamy a i ty dobrze na tym wyjdziesz. Ale wiem też że łatwo powiedzieć...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tez sie zastanawiam po co żyć :(( mama mi umiera jest mi tak ciezko zę na mysl ze jej nie bedzie nie chce mi sie życ dlaczego życie jest tak okruitnme :((((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kkasia znajdź cel w życiu żebyś musiała się skupić na nim, a nie na sobie (nawet gdyby to miał być mały kotek) a marzenie, jak to marzenie - będzie musiało zaczekać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja pamiętam, gdy jako dziecko (8-9) lat jeździłam z moją mamą na serię zastrzyków do szpitala.
Zawsze po takim zastrzyku czułam się taka śnięta, kręciło mi się w głowie.
W autobusie było dużo ludzi, mama kazała mi usiąść, a sama stała obok mnie...
Podeszła jedna kobieta i mówi do mnie: ustąp mi miejsca dziecko!
Wtedy moja mama zaczęła tłumaczyć, a do tej kobiety żadne argumenty nie trafiały i powiedziała na cały głos, że mnie źle wychowuje. Potem podeszła do jakiejś młodzieży i nalegała o ustąpienie miejsca, bo dorosłych należy szanować!
Młodzież powiedziała że nie ustąpi.

znając siebie, nie wytrzymałabym i powiedziałabym coś "w przestrzeń" ale żeby zapiekło tą panią ;)))

Ex...no,niezła sytuacja,ciekawam czy starsza pani cokolwiek powiedziała ale jak znam życie milczała jak zaklęta....jak bardzo można się pomylić.

Po to aby czerpać radość z rzeczy małych, niezauważalnych ot tak na codzień. Dla wschodów słońca gdy budzisz się w letni poranek, dla jego zachodu gdy wieczorem siedzisz na plaży, dla wyskakujących ryb nad taflą wody gdy popołudnie spędzasz nad jeziorem, dla długich porannych spacerów gdy szukasz grzybów, dla spacerów z ukochanym psem, dla zmęczenia gdy ktoś coś jeszcze od ciebie chce a ty masz już dość i przede wszystkim, dla porannej kawy z mlekiem, oddałabym za nią życie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Wyglądają niewinnie, pod blokiem mogą stać godzinę i plotkować, w tramwaju nawet 5 minut nie ustoją:-))))
"
No to z życia wzięte:
Kiedyś też jechałem tramwajem ;) (no co...zdarzyło się;))
I wsiadła babcia niemrawa ciałem lecz silna duchem ;)
Stanęła nad młodzieńcem, który oczywiście siedział i niby w przestrzeń rzucała coś "o tej dzisiejszej młodzieży"...A się namęczyła...a naprodukowała...
2 przystanki dalej chłopak podniósł się z trudem z miejsca.
Miał na wpół bezwładną nogę.

Dziewczyna nie rozwinie tematu...Moim największym problemem jestem ja sama..Marzę tylko o jednym..Serdecznie dziękuję wszystkim za okazane zainteresowanie tematem..pozdrawiam

no Majranku, brawo:-)

Oj tam od razu idiotyczne pytanie... moze raczej trudne
Wiekszosc ludzi ma jakis cel w zyciu i do niego dazy: milosc, ciekawosc jutra, spelnienia marzen, itd.

http://www.youtube.com/watch?v=gudBgor1mfI#t=24
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co żyć..?
aby zadawać tak idiotyczne pytania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

https://www.youtube.com/watch?v=qB0-K5p5BUQ

axe, mam na myśli, ze ci ludzie już nie żyją - źle mnie zrozumiałeś.
ja jestem dobra dla ludzi, czasem bardziej niż powinnam, ale mam wokół siebie trochę tych dobrych :) nie jestem sfrustrowana i wiem dlaczego i po co żyję :) chociaż łatwo nie jest..;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Graszka -dziewczyna jest w dolku. Zadala pytanie. A Wy tylko smichy chichy i o kotach.

K.A -Ludzi nie ma? Ty tak sadzisz:( Moze to Ty nie jesteś ludzka. Moze To Ty ich tak traktujesz. Pamiętaj. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

Inne tematy z forum

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

Klimatyzacja w biurze (55 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Inwestowanie w złoto (3 odpowiedzi)

Co myślicie o efektywności inwestycji w metale szlachetne w momencie opanowania gospodarki przez...