Po co żyć..?

Po co żyć..?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Po co żyć..?

i po to są dzieci i mężowie - żeby mogli zastąpić mamę.
ja oszaleję , jak mój tata umrze (dzisiaj nawet rozmawialiśmy o tym, mimo, że sie na tamten świat nie wybiera, to miałam "świeczki " w oczach), ale wiem, ze mam dzieci i one są motorem mojego życia. cokolwiek się zdarzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Graszka....ależ dziewczynę pocieszyłaś:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak, tylko że sama świadomość, że pewnego dnia jej zabraknie jest najgorsza. Mamy nie będzie w najważniejszych chwilach życia.wtedy, gdy bedzie jej smutno, gdy ktoś sprawi jej przykrość a pogadać nie będzie miała z kim... Powiedzieć o ważnych sprawach czy nawet uzyskać pomoc, wyżalić się:-(((
Święta, urodziny, niedzielne obiady z najważniejszą osobą w życiu....a tu nagle brak..pustka, telefon milczy:'((
Kiedyś ruda pogodzi się z tym...jedne osoby bardzo szybko dochodzą do formy a inne przeżywają źałobę dłużej i wszystko zależy od tego jak mocno człowiek przywiązany był do osoby która umiera.
Wszystko to, wynika z moich obserwacji hospicyjno- szpitalnych... Nie jedną córkę trzymałam w swoich objęciach towarzysząc tej ostatniej chwili....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Martinez...dobrze prawisz chłopaku:)"ruda" zastanów się nad jego słowami:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tłumacz sobie ze odeszła do lepszego świata :) i tam sie spotkacie.. nie sadzę by mama była zadowolona ze niejako z jej powodu jest ci źle.. zyj tak jak mama by chciała byś żyła, to będzie oznaka szacunku da mamy a i ty dobrze na tym wyjdziesz. Ale wiem też że łatwo powiedzieć...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tez sie zastanawiam po co żyć :(( mama mi umiera jest mi tak ciezko zę na mysl ze jej nie bedzie nie chce mi sie życ dlaczego życie jest tak okruitnme :((((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kkasia znajdź cel w życiu żebyś musiała się skupić na nim, a nie na sobie (nawet gdyby to miał być mały kotek) a marzenie, jak to marzenie - będzie musiało zaczekać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja pamiętam, gdy jako dziecko (8-9) lat jeździłam z moją mamą na serię zastrzyków do szpitala.
Zawsze po takim zastrzyku czułam się taka śnięta, kręciło mi się w głowie.
W autobusie było dużo ludzi, mama kazała mi usiąść, a sama stała obok mnie...
Podeszła jedna kobieta i mówi do mnie: ustąp mi miejsca dziecko!
Wtedy moja mama zaczęła tłumaczyć, a do tej kobiety żadne argumenty nie trafiały i powiedziała na cały głos, że mnie źle wychowuje. Potem podeszła do jakiejś młodzieży i nalegała o ustąpienie miejsca, bo dorosłych należy szanować!
Młodzież powiedziała że nie ustąpi.

znając siebie, nie wytrzymałabym i powiedziałabym coś "w przestrzeń" ale żeby zapiekło tą panią ;)))

Ex...no,niezła sytuacja,ciekawam czy starsza pani cokolwiek powiedziała ale jak znam życie milczała jak zaklęta....jak bardzo można się pomylić.

Po to aby czerpać radość z rzeczy małych, niezauważalnych ot tak na codzień. Dla wschodów słońca gdy budzisz się w letni poranek, dla jego zachodu gdy wieczorem siedzisz na plaży, dla wyskakujących ryb nad taflą wody gdy popołudnie spędzasz nad jeziorem, dla długich porannych spacerów gdy szukasz grzybów, dla spacerów z ukochanym psem, dla zmęczenia gdy ktoś coś jeszcze od ciebie chce a ty masz już dość i przede wszystkim, dla porannej kawy z mlekiem, oddałabym za nią życie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Wyglądają niewinnie, pod blokiem mogą stać godzinę i plotkować, w tramwaju nawet 5 minut nie ustoją:-))))
"
No to z życia wzięte:
Kiedyś też jechałem tramwajem ;) (no co...zdarzyło się;))
I wsiadła babcia niemrawa ciałem lecz silna duchem ;)
Stanęła nad młodzieńcem, który oczywiście siedział i niby w przestrzeń rzucała coś "o tej dzisiejszej młodzieży"...A się namęczyła...a naprodukowała...
2 przystanki dalej chłopak podniósł się z trudem z miejsca.
Miał na wpół bezwładną nogę.

Dziewczyna nie rozwinie tematu...Moim największym problemem jestem ja sama..Marzę tylko o jednym..Serdecznie dziękuję wszystkim za okazane zainteresowanie tematem..pozdrawiam

no Majranku, brawo:-)

Oj tam od razu idiotyczne pytanie... moze raczej trudne
Wiekszosc ludzi ma jakis cel w zyciu i do niego dazy: milosc, ciekawosc jutra, spelnienia marzen, itd.

http://www.youtube.com/watch?v=gudBgor1mfI#t=24
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co żyć..?
aby zadawać tak idiotyczne pytania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

https://www.youtube.com/watch?v=qB0-K5p5BUQ

axe, mam na myśli, ze ci ludzie już nie żyją - źle mnie zrozumiałeś.
ja jestem dobra dla ludzi, czasem bardziej niż powinnam, ale mam wokół siebie trochę tych dobrych :) nie jestem sfrustrowana i wiem dlaczego i po co żyję :) chociaż łatwo nie jest..;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Graszka -dziewczyna jest w dolku. Zadala pytanie. A Wy tylko smichy chichy i o kotach.

K.A -Ludzi nie ma? Ty tak sadzisz:( Moze to Ty nie jesteś ludzka. Moze To Ty ich tak traktujesz. Pamiętaj. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

Inne tematy z forum

Kawa czy Herbata - rano (195 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...