Po swoje do sądu?

Witam,
Czy ktokolwiek wie co się dzieje z Szanownym Zarządem klubu?Cokolwiek? Jakiś kontakt? Przechodziłem koło Baltic i wszystkie bramy zamknięte na łańcuch i kłódkę. Miałem nadzieję, że może tam trwają jakieś pracę modernizacyjne w kwestii powrotu do działalności, ale niestety nie. Nie za bardzo mi się wydaje, że 1-go lutego klub zostanie otwarty jakby nigdy nic i zacznie inaczej traktować swoich klientów. Czy w razie takiej potrzeby będziecie próbować dochodzić swoich praw (czyt. kasy) w sądzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Po swoje do sądu?

jestem za pozwem do sadu.

W końcu ktoś myśli podobnie. Trzeba będzie zebrać pokrzywdzone osoby i złożyć jakiś zbiorowy pozew. Może utworzenie w tym celu specjalnego profilu na facebooku będzie dobrym pomysłem? Ja za kilka dni jestem umówiony na poradę prawną i zobaczę co z tym najlepiej dalej zrobić. Trzeba działać i nie utwierdzać nikogo w poczuciu bezkarności.

Szkoda kasy na postępowanie sądowe.
Sp. z o.o. to Baltic Oasis.
Ziemia (była dzierżawa gruntu) i teraz też budynek należy do Urzędu Miasta Gdyni.
Ewentualnie można zrobić sprawę karną zarządowi za przywłaszczenie środków, ale myślę tylko o tych co płacili w końcówce grudnia i mają jakieś potwierdzenie.
Generalni szkoda napinania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie żartuj. nie można tak to pozostawić, tu nie chodzi o kilka zł tylko o od kilkuset do 2,5 tysiąca

jestem za pozwem zbiorowym i zawiadomieniem policji (oszustwo).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zarządzającym był chyba podmiot NORD Sp zoo

Tak, z tego co wiem to była to spółka Nord Sp. z o. o. Tylko jak do nich dotrzeć? Skoro adres spółki Nord jest jednocześnie adresem Baltic Oasis? A Zarząd też się gdzieś wyprowadził, żeby tylko nie stanąć twarzą w twarz z klientami i pracownikami.

Może to w czymś pomoże:

http://www.krs-online.com.pl/nord-sp-z-o-o-krs-127587.html
http://www.kto-kogo.pl/Franco_Paoluzi

Ciekawe czy podatki i dzierżawę płacili :-)

Może jest jakaś osoba która orientuje się w takich sprawach? Może również ktoś wklei ink do tego forum na facebook'a (ja niestety nie posiadam)? Ja zamierzam złożyć wkrótce pozew, lecz doradzono mi, żeby najpierw wysłać wezwanie do zapłaty i tak też uczynię.

Wezwanie do zapłaty wysyła się w przypadku, gdy ktoś nam zalega pieniądze. Jak miałoby to zadziałać w przypadku Baltic Oasis? Jestem zainteresowana tematem, gdyż w grudniu wykupiłam karnet na 2013

Powinna Pani złożyć pozew w Sądzie Rejonowym w Gdyni (wydział cywilny bodajże). Ja powinienem wysłać wcześniej wezwanie, bo moja sytuacja jest trochę inna.

nie płacili podatków i widać to w odpisie z KRS

Jestem w nie najgorszej sytuacji bo roczny karnet kończyć miał mi się w okolicach marca. Pytanie czy w takiej sytuacji można wnioskować o zwrot całej kwoty za niezrealizowaną usługę ? Gdyby tak było być może więcej osób znalazłoby się na pozew zbiorowy ?

Sprawa juz jest zgłoszna na Policji. Wszystkim poszkodowanym proponuje udać się na komisiariat przy ulicy Korczaka 1A. Numer sprawy SIDAS - 7723/2013 begin_of_the_skype_highlighting BEZPŁATNIE 7723/2013 end_of_the_skype_highlighting.

A może ktoś wie w jaki sposób można odebrać swoje rzeczy z Baltic? Kto jest teraz zarządzającym obiektem? Albo jak się tego dowiedzieć? Ktoś podjął jakieś działania w celu dochodzenia swoich pieniędzy?

jak czytam te teksty o "rozgoryczonych pracownikach" to smiac mi sie chce.
To wlasnie spora czesc kadry przybila gwozdz do trumny Baltic Oasis.
Zblazowane panie recepcjonistki, wiecznie znudzone i z wyrazem niewypowiedzianego bolu na twarzy,gdy klient po zlosci przyszedl zapisac sie/oplacic skladke czy po prostu ... przyszedl.
Zarzad nie interesowal sie szczegolnie poziomem obslugi klienta, pracownicy skrzetnie to wykorzystywali i mieli caly ten biznes w d... (w mysl staropolskiego przeswiadczenia, ze kazdy szef to wal i mozna,a nawet trzeba uprawiac bumelke)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy znacie jakąś alternatywę w Trójmieście ?

Chodzi mi o basen, saunę, siłownię, fitness w 1 miejscu.