Pobranie krwi

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam.
Mój syn ma 7 lat i pierwszy raz był na pobieraniu krwi.

Chciałam zapytać, czy zawsze tak dzieciom pobierają krew (bo w moim przypadku osoby dorosłej od wielu lat jest inaczej.)

Pani w punkcie pobrań używając zwykłej strzykawki wbiła się w żyłę dziecka, po tym odłączyła strzykawkę, pozostawiła igłę w żyłę i podstawiła fiolkę, do której kropelka po kropelce spływała krew. Wydaje mi się, że znacznie to wydłużyło czas pobierania i stresu dziecka.

Powiedzcie, jak to u Waszych dzieci wyglądało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pobranie krwi

U dzieci to raczej powinien być używany motylek, ale często trzeba się o to dopominać. Ja u siebie zawsze mam pobieraną krew motylkiem, a jestem dorosła (mam słabe żyły do pobierania). Jeśli krew spływała w ten sposób mogłi to oznaczać, że syn był odwodniony. Przed porannym pobieraniem krwi należy wypić chociaż szklankę wody (niegazowanej)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dr Kiełkowski- opinie? (17 odpowiedzi)

Witajcie, dużo tu różnych opini o lekarzach, ale ciągle przewijają się te same nazwiska. Macie...

NEUROLOG dziecięcy -PILNIE!!! (65 odpowiedzi)

Cześć! Mam pytanie czy wie ktos może gdzie przyjmuje neurolog dzieciecy???Mam skierowanie ,ale na...

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...