Poczta Polska - Rekrutacja

Witam,

mam taki problem, ciągle wysyłam CV na Pocztę, ale pomimo posiadania odpowiednich kwalifikacji, a nawet tych mile widzianych, nie dostaję odpowiedzi na aplikacje. Jakiś czas temu zdarzyło mi się, że zadzwonili do mnie i umówiliśmy się na rozmowę. Z przyczyn losowych nie mogłem się stawić na spotkaniu, nie mogłem też go odwołać. Moje pytanie brzmi, czy ci z Poczty nie wpisali mnie na jakąś ''czarną listę'' osób do których się nie odzywają? Czy stosują takie metody? Bardzo proszę o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poczta Polska - Rekrutacja

~chrast: Niedawno mój kolega tam aplikował (chyba na listonosza, na pewno była to praca w terenie) i się tam dostał. Powiedział mi, że gdy ktoś nie przyjdzie na wyznaczony termin rozmowy kwalifikacyjnej i jej na czas nie odwoła (lub najpóźniej nazajutrz nie da satysfakcjonującego wyjaśnienia odnośnie swojej nieobecności) tracą zainteresowanie takim kandydatem i traktują go jako osoba niepoważna, która nie wie czy chce u nich pracować. Kolejne aplikacje ww. osoby (CV i ewentualne LM) nie są czytane i trafiają 'z automatu' do spamu lub do ich wewnętrznej czarnej listy. Próbuj więc u innych operatorów pocztowych, zwłaszcza, że praca w PP do idealnych nie należy (mobbing, na początek najniższa krajowa i w niektórych oddziałach tolerowana wazelina wobec kierownictwa; liczne nadgodziny - praca najlepiej aż nie padniesz na twarz). Konkurencja wymaga jednak doświadczenia w 'kurierce' (odpuść sobie na pewno In Post w Gdańsku) Gdybyś chciał wiedzieć więcej o Poczcie Polskiej mogę Ci podać tel. do kolegi (uwaga - rzadko odbiera, bo ciągle pracuje).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy jest jakiś sposób żeby ''wymazać'' się z czarnej listy? Bardzo mi zależy mi na tej pracy

zanieś CV osobiście,zawsze lepiej to wygląda.

Tak, też o tym myślałem, nie wiem czemu, ale od dziecka podobała mi się praca na poczcie

Zatrudniają tam tylko kobiety, solidarność jajników, faceci są tam tylko zatrudniani do dźwigania i biegania.

dfg, nie uogólniaj. Są też oferty pracy na wyższą kadrę kierowniczą w Warszawie - Centrali, ale to chyba tylko dla znajomych Królika :-(( (choć mogę się mylić).

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...