Podróż... gdzie??

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam Panie i Panow!
Prosze o rade gdzie sie wybtac na podroz poslubna majac do dyspozycji 3 a juz max. 4 tys zł?
Możecie cos doradzic, bo chcemy w lipcu jechac...

Dziekuje i gorraco pozdrawiam!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podróż... gdzie??

Na poczatek proponuje okreslic w jakie miejsce chcecie jechac: spokojne i romantyczne ( zaludnione bądz nie ) czy tez takie, gdzie jest mnostwo ludzi i zabawa.
Mnie osobiście bardzo podobało się w Hiszpani, Lloret de Mar - bardzo gwarno i wesoło ( dużo młodych ludzi) i cudowne plaże. Jak i Kreta, Chania - gwarno, ale spokojnie i bardzo romantycznie.
Chorwacja i Czarnogóra posiadaja wszystkie z wyzej wymienionych... i nie jest drogo!
Nie odpowiadała mi natomiast Tunezja, ze względu na kulturę tego kraju. A obiecanych pięknych plaż jakos nigdzie nie mogłam znależć...
Jesli zas chodzi o finanse, którymi dysponujecie, to już trzeba decydowac w biurze podrózy.
Powodzenia :)

Jak masz skromne fundusze, to polecam TUNEZJĘ, piękne morze, cieplutka woda, ale oczywiście w okresie letnim.

Tunezja ok, pod warunkiem, ze nie denerwuja Was nieustanne zaczepki ze strony "tubylcow" :-) Po pewnym czasie czlowiek sie wkurza, ze nie moze spokojnie przejsc. Ja ze swojej strony polecam Hiszpanie - Calelle, Lloret del Mar (blisko do Barcelony) albo Rodos. Cena podobna. Rodos chyba nawet tansza. Ja wlasnie znalazlam swietna oferte z wyprobowanego biura - chetnym podam linka.

to bylabym zainteresowana tym linkiem :-)
w sumie to chcemy troche spokoju , glownie zeby sie soba nacieszyc, przed powrotem do szarej rzeczywistosci... :-)

ok przesylam. Mielismy jechac w to miejsce, ale ostatecznie pojedziemy na Teneryfe - w Grecji juz bylam, wiec lepiej w nowe miejsce :-)
http://www2.wakacje.pl/o_info2.phtml?id_oferty=76446&id_terminy=3015087

Mysle, ze jest ok :-)

Polecam Chorwacje. Sami wybieramy sie w tam podroz poslubna. Jest taniej niz w Hiszpanii czy we Wloszech.

Karolka
czy masz jakas oferte z biura podrozy czy organizujecie wyjazd sami?
Podpowiedz mi cos prosze bo tez chcemy jechac do Chorwacji a zawsze warto posluchac rad innych ;)

rzeczywiscie ciekawe oferty (rozne!) sa na tym wakacje.pl
i niedrogoogromne dzieki :-)

czy moge prosić namiary

w turcji jest wspaniale.tylko trzeba się liczyć z tym,iż w lipcu będzie tam baaaardzo gorąco.2 lata temu bylismy na przełomie lipca i sierpnia i moje szczęście dostało udaru,temperatura w cieniu 39 stopni,w slońcu lepiej nie mówić.ale było fantastycznie, i naprawde niedrogo

a co o tym myslicie??
http://wakacje.pl/o_info2.phtml?id_oferty=101497&id_terminy=3202015

wyglada swietnie, sam luksus :-) ja to jednak do egiptu balabym sie, jeszcze niedawno niemieccy turysci tez chcieli poogladac piramidy, a nie wszystkim sie to udalo. Jakos wole europe :-)

hmmm. w sumie racja, ale z drugiej strony w europie tez nie jest za bezpiecznie...
jeszcze bede musiala to "obgadac"z moim ukochanym... :-)

wezcie jeszcze pod uwage, co chcecie robic na miejscu. Jezeli lubicie lezenie na plazy to moze byc super. Jezeli wolicie aktywnie spedzac czas, na na wycieczkach i poznawaniu okolicy, to lepiej wybrac miejsca, gdzie mozna samemu np. wypozyczyc auto i duzo taniej i dokladniej poszperac w roznych ciekawych miejscach :-) Kraje arabskie maja zdecydowane zalete pogodowa, bedzie na pewno cieplo a wrecz upalnie, mnie po kilku wizytach m.in. w Tunezji i Turcji przeszkadza tamtejsza mentalnosc i roznice kulturowe. Choc przyznam, ze zobaczyc zdecydowanie warto. Wydaje mi sie, ze na romantyczn wakacje poslubne najlepsze sa mniej uczeszczane miejsca, romantyczne wyspy z zachodami slonka itp choc moze jestem zbyt romantycznie nastawiona ;-)

ech... romantycznie MUSI byc... w koncu to podroz poslubna, a nie zwykla wycieczka. a znasz godne polecenia spokojne miejsce gdzie bedzie mozna sie nacieszyc soba i nikt nie bedzie przeszkadzal? :-)

no ja wlasnie polecam rodos (z tego co widzialam na zdjeciach to sa tam piekne romantyczne zatoczki, nikoniecznie przepelnione biagajacymi dzieciakami :-), moze teneryfa, hiszpania (calella lub tossa del mar). Slyszalam, ze Kreta jest tez wyjatkowo piekna i ciekawa. Mysle, ze spory wybor. Szukajcie w internecie, ja przygode z szukaniem z biurami podrozy mam juz za soba i jak zwykle wracam na wakacje.pl , bo najtaniej i najwiekszy wybor.

Hm, moja podróż poślubna była skromna w porównaniu z tymi wszystkimi gorącymi miejscami, ale dla mnie była najpiękniejsza.
Pojechaliśmy we własnym zakresie do Pragi i bawiliśmy się wyśmienicie, ale my jesteśmy z tych, co lubią łazikować i zwiedzać:))).

...

Wybierajac miejsce podróży poślubnej radzę omijać szeroki łukiem oferty TRIADY.
Ich reklama mówi prawdę - zostawia niezatarte wrażenia - szkoda tylko że takie negatywne wrażenia.
Poczytajcie sobie na portalu www.wakacje.pl - tam jest sporo informacji które mogą się wam przydac by sie tak nie nadziać jak my.
O tym jakie "atrkacje specjlane" przygotowała nam Traida w czasie nasze podróży pośłubnej pisałam po powrocie.. nie chcę mi się powtarzać.
Ale tak w wielkim skrócie:
Hotel zamaist 3 gwaizdek - 0 gwiazdek
Pokój owszem z łazienką - tylko że jest tylko brodzik od prysznica - samego prysznica nie ma
W umowie 7 noclegów - 5 dnia o 21 powiesili nam karteczkę że następnego dnia podstawiaja autokar i mamy się wynosić. Wywieżli nas do skandalicznego hotelu, prawdziwego slansu, 20 km od najbliższej cywilizacji, gdzie woda w basenie była całkwoicie zielona, WC miało postać "dziury", po ścianach biegały "zwierzaczki".....ech wiecej juz nie chce mi sie nawet wpsominać.

Byłam na kilku wyjazdach narciarskich z Triada i też za każdym razem była wtopa. Kiedy zapytałam czemu nie jestem zakwaterowana w tym hotelu, w którym miałam być , to pani przewodniczka zrobiła duże oczy i powiedziała, że nie bo tam jest teraz remont. Na pytanie czemu nie powiedzieli o tym kiedy przedstawiali mi ofertę nie umiała odpowiedzieć. Kiedyś opiekunem była babka, która nidgy w życiu nie byłą na nartach i trzeba jej było tłumaczyć co to jest skipass i gdzie się go kupuje.

byłam z triadą w turcji i chociaż nie było aż tak drastycznie jak ktoś napisał to też inne biuro wybiorę nastepnym razem, bo było kilka wpadek. Za to polecam alfę star i egipt wszystko było idealne. A triada nam wisi 500 to jest tyle ile zapłacilismy za dopłatę do 4*, choć byliśmy w 3.Napisaliśmy reklamację, to na początku nie chcieli przyjąć, potem rezydentka twierdziła, ze jej ją fax zjadł. W Polsce wysłaliśmy nową. Cisza. Wiem, że poszły też grupowe, bo było nas więcej i co.Części odpisali, że hotel był 3* bzdura, bo sprawdzaliśmy w wykazach orbisowskich ale cóż. Wprawdzie "robaczków" w naszym hotelu nie było i dość przyzwoicie ale 500 zł piechotą nie chodzi. Bez doplaty też byśmy tam byli. Jak byłam z alfą też dopłacaliśmy i obok była parka, która zapłaciła za 3* ale hotele były zajęte, więc byli u nas no i to tak powinno działać, a nie do gorszego standardu wciskać ludzi, a potem ściemniać.

he, dzieki za ostrzezenie.. bo tak to z reguly jest ze biura majace monopol na rynku, jak Triada, maja juz klientow w ... (powazaniu) bo wiedza ze i tak sie jacys znajda, a ze inni marudza to juz nie ich problem. a male biura bardziej sie staraja dogodzic klientom, lepiej sie staraja zeby byli zadowoleni i do nich wrocili...

ja polecam na taka wyprawe za taka cene (3-max4tys) turcje
w zeszlym roku na przelomie lipca i sierpnia bylismy tam z moja luba i jestesmy b.zadowoleni.
bylismy z biura traveltime (odnoga promocyjna orbisu) i musze przyznac ze wywiazali sie z umowy tak jak to powinno byc
polecam hotel hanay 3* w side jest nowy wiec niektore 4* sie nawet nie umywaja.....a zaplacilismy chyba jakos 1800/os za BB
polecam... :)

a my w podroz poslubna w tym roku we wrzesniu na RODOS do hotelu MITSIS rodos village 5* AI na dwa tygodnie - juz sie doczekac nie moge.....
moge nawet podac (pochwalic sie ;-) ) ich strona www www.mitsis-rodosvillage.com

Fajnie, życzę Ci mocno, żeby basen był zawsze tak pusty jak na zdjęciach :)))

jeśli chodzi o hotel sheraton resort w Egipcie to bardzo bym polecała, byłam w hotelu niedaleko w listopadzie 2005 i było extra, niezapomniana podróż poślubna, sheraton to już naprawdę lux, tam jest jak w raju, polecam!