Podróże Guliwera

Temat dostępny też na forum: Podróże Guliwera
Opinie do spektaklu: Podróże Guliwera.
Podróże Guliwera
Jonathan Swift

Spektakl przeznaczony dla widzów od ósmego roku życia.

Gdzieś indziej musi być lepiej. Gdzieś indziej na pewno jest wspaniale, pięknie i dobrze - mówi do siebie Guliwer i wyrusza w świat. Szuka sprawiedliwości, bezpieczeństwa i zdrowego rozsądku. Szuka świata, w którym będzie szczęśliwy. Cóż, spotyka go seria gorzkich rozczarowań - Lilipuci to wcale nie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Właśnie wróciliśmy. Niesamowita gra aktorska, pomyslowa scenografia. Kilka scenek śmiesznych tylko dla dorosłych :-). Polecam, świetny spektakl, ale nie dla małych dzieci. Nawet 8 lat to wg mnie za mało. Szczerze polecam dzieciom od lat ok. 10 i dorosłym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już byliście na spektaklu?

Przecież dopiero za kilka godzin grają...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiesz co to jest spektakl przedpremierowy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie sobie

Guliwer zrealizowany z rozmachem, ciekawe efekty, ale przy Arabeli ten spektakl wypada przeciętnie. My (dorośli) trochę ziewaliśmy, a nasza siedmiolatka powiedziała "nawet fajne, ale trochę się nudziłam". Mozliwe że jeszcze jest na to za mała, a my za starzy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam, koniecznie.

Podobało się i mi, i 10-letniemu synowi, tyle że potrzebował paru wyjaśnień ode mnie, nie każde nawiązanie zrozumiał. Zaskakujące rozwiązania scenograficzne, bardzo dobra gra aktorów zwłaszcza kreacje Ja-huu, Krysi. Bardzo podobał mi się też dobór muzyki. Jedno z lepszych przedstawień w Wybrzeżu z ostatnich kilku lat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

Swietne przedstawienie. I dla dziecka i dla rodzica. Jedno z lepszych na jakim bylismy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla kogo to przedstawienie?

Jeden z synów 10 lat strasznie znudzony, młodszy stwierdził, że średnie. Sztuka niby dobra, fajna scenografia, ale brak ciekawych dialogów, wolne tempo akcji, mało dowcipnie jak dla młodego widza. Osobiście jestem zawiedziona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nieczułość (21 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Nieczułość . "NIECZUŁOŚĆ" na podstawie powieści Martyny Bundy W Dziewczej...

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....