Podziękowanie dla Strażników ze 103 Patrolu zmotoryzowanego w Gdyni

Z uwagi na częste ostatnimi czasy, krytyczne uwagi kierowane pod adresem Straży Miejskich, chciałabym dla odmiany podziękować Panom z 103 Patrolu zmotoryzowanego Straży Miejskiej w Gdyni, którzy w dniu 01.07.2014r., dzięki nietuzinkowemu podejściu oraz empatii i zwyczajnej życzliwości, spowodowali, że jedna malutka mewa nie zginęła na ulicy Śląskiej w Gdyni.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Podziękowanie dla Strażników ze 103 Patrolu zmotoryzowanego w Gdyni

Czy ja dobrze zrozumiałam? Patrol zmotoryzowany kilkuosobowy jechał tzn poruszał się w korkach po to aby wziąć ptaszka? :-) Czy tym powinni sie zajmować? Czy taki mają wakacyjny zakres obowiązków? Kradzieży i wykroczeń coraz więcej(ruch turystyczny się wzmożył) a oni szukają jak najlżejszych obowiązków(dojazd i interwencja trwa). Droga Ewo,zamiast dziękować lepiej przedzwoń i dowiedz się co się stało z tą mewą,czy trafiła do kliniki weterynaryjnej itd. -jak znam życie to nie,wypuścili ja kawałek dalej w tzw środowisko naturalne.Rada na przyszłość :nie wierz we wszystko co widzisz
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda ,że nikt poza mną nie ma zdania na w/w temat

co Lucyna, przerwa w gimnazjum to się nudzisz i hejtujesz na forum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Eryk- Ja jestem z natury malkontentką,a Ty pewnie albo Ornitologiem albo Straznikiem Miejskim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo ludzkie podejście:) ktoś kto nie ma serca do zwierząt nie ma go też do ludzi...:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze zrozumiałaś - dwuosobowa załoga przyjechała w odpowiedzi na moje zgłoszenie. Niewiarygodne prawda? Masz coś Lucyno przeciwko ptaszkom, że tak się dziwisz? Dziwne, że nie znając faktów (bo przecież wcześniej tylko podziękowałam, nie opisawszy całego zdarzenia) wysnułaś ciąg dalszy. Reasumując: nie lubisz ptaszków i dopowiadasz historie dlatego nie będę słuchać Twoich rad. Panom ze Straży Miejskiej oraz Strażakom (o których wcześniej zapomniałam - przepraszam) dziękuję raz jeszcze.

Oczywiście Ewo,nie musisz słuchać moich rad,wszak rady to nie polecenia ( a to poleceń należy słuchać). Pytasz się czy to niewiarygodne- odpowiem otóż nie,zbyt dużo już w życiu doświadczyłam....To strażaków również zaangażowałaś? Az boję się pomyśleć jak ten wątek może się dalej rozwinąć wszak jest jeszcze Policja,Straż Graniczna,Mops,Gops,Ratownictwo Medyczne itd...
Ewo, uwazam po prostu,że niektóre interwencje to przerost formy nad treścią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0