Pogrillowa karkówa "na winie" ;]

Po wczorajszym grillu zostało mi ok. 1,5 kg przyprawionej karkówy, uprzednią nockę moczonej w maślance dla skruszenia. Nie wyrzucę, przyprawionej psu nie dam a drugiego grilla nie planuję.
Zatem obsmażyłem ją króciutko z obu stron i zacząłem dusić z dodatkiem cebulki a następnie wszystkich, również "pogrillowych" dodatków, czyli pokrojonej papryki, oliwek i pomidorków koktailowych. Z pewną nieśmiałością dodałem też ok. połowy melona. Dorzuciłem liść laurowy, ziele angielskie i kilka ząbków czosnku. Kiedy warzywa zmiękły i puściły w pip wody, całość po częściowym odparowaniu (nie chciałem za długo, bo karkówa już była mięciutka) zagęściłem miękiszem z chleba razowego.

Rewelka! Świetnie pasuje do tego makaron (np. muszle czy świderki) lub kasza.

---
na winie - bo robiona z tego, co się pod rękę nawinie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pogrillowa karkówa

a nie mogłeś mi tego wcześniej opowiedzieć... ?! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....