Pokoje w akademikach

Hej:)
Chciałabym się zapytać jak są przydzielane pokoje w akademikach. Czy jak przyjdę do domu studenckiego to mogę wybrać jaki chce pokój(ilu osobowy) czy oni już z góry wiedzą? A jak wiedzą czy mogę się już teraz dowiedzieć ilu osobowy mam pokój?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pokoje w akademikach

nie wiem jak jest teraz, ale jak wprowadzalam sie kilka lat temu do ds2, to panie na biezaco uzupelnialy pokoje, byl jakistam wybor, odnosnie strony z ktorej polozony jest pokoj, pietra czy ewentualnie wydzialow z jakich sa osoby juz zamieszkale w danym pokoju

w znakomitej wiekszosci dla "nowych" w akademikach sa pokoje wiecejosobowe z tych, jakie ma dany akademik
tzn. przewaznie dwuosobowe w tych o wyzszym standardie i trzyosobowe w tych o standardzie nizszym.

uscislajac: mozesz czesciowo wybrac sobie pokoj (nie sadze, zebys miala wybor tych mniejosobowych) i raczej niczego sie wczesniej nie dowiesz :)

Re: Pokoje w akademikach

Cześć.
Potwierdzam, to co napisał przedmówca - zazwyczaj pierwszaki dostają pokoje 2-3 osobowe i z innymi pierwszakami. Może się zdarzyć, ze trafisz do pokoju z kimś ze swojego wydziału. Zaznaczyć trzeba, że część pokoi jest już z góry pozajmowanych przez studentów ze starszych roczników, którzy mieszkali w danym DS-ie wcześniej. Jeżeli chodzi o wybór, to zależy od tego, kiedy się kwaterujesz - jeżeli pierwszego dnia, to jeszcze można sobie coś wybrać, a jak na ostatnią chwilę, to przydzielą cię tam, gdzie zostało wolne miejsce.