Polecam. Szkoła dla kobiet, które chcą rodzić świadomie i aktywnie
Korzystaliśmy ze szkoły rodzenia Karoliny Kardasz z mężem. Zdecydowałam się na tę szkołę, bo chciałam świadomie i aktywnie rodzić. Nie zawiodłam się. Kameralne spotkania w gronie kilku par, indywidualne podejście prowadzącej do każdego z nas, sympatyczna i luźna atmosfera podczas zajęć. Można było zadawać mnóstwo pytań i uzyskało się na nie odpowiedź.Szłam do porodu bez obezwładniającego strachu przed bólem i niewiadomą. Dużo dowiedziałam się nie tylko na temat samego porodu, ale też specyfiki trójmiejskich szpitali, panujących zwyczajów, czego się mogę spodziewać, jakie mam prawa na porodówce i jakiej opieki wymaga noworodek, co w praktyce okazało się bardzo cenne. W przygotowaniu do rozwiązania pomocne były materiały, które otrzymaliśmy na zajęciach, jak już pojawiło się maleństwo- też do nich wracałam. Ćwiczenia przygotowujące do porodu, karmienia i pielęgnacji dziecka okazały się również później przydatne- mogę to powiedzieć z perspektywy kilku miesięcy po porodzie. Sama Karolina Kardasz jest ciepłą i bardzo pomocną osobą (nawet po zakończonym kursie bez stresu można pytać, prosić o pomoc), u której widziałam ogromne zaangażowanie, energię i pasję. Z czystym sumieniem polecam