Polecam każdemu kto chce się uczyć, a przy okazji rozwijać swoje pasje!
Szkołę ukończyłem rok temu. Chodziłem do klasy artystycznej. Oprócz codziennej nauki zawsze towarzyszyły mi konkursy, występy, wycieczki, warsztaty itp. Był to nie zapomniany czas! Nauczyciele są bardzo wyrozumiali. W razie jakich kolwiek problemów można było zawsze się do nich zgłosić. Poziom nauczania - taki jak w każdej normalnej szkole. Jak ktoś zamierza leżeć na ławce przez 45 minut lekcji może zapomnieć o dobrych ocenach. Ważnym jest uważanie na lekcjach i okazywanie zainteresowania przedmiotem - wtedy będziemy w zgodzie z nauczycielami i bynajmniej wyciągniemy coś z lekcji. Przez trzy lata w tym gimnazjum ani razu nie zdarzylo mi się aby jakieś problemy uczniów zostawały odstawiane na bok. Szkoła dba o bezpieczeństwo i o rozwój uczniów. Jak w każdej szkole zdarzają się uczniowie z gorszego środowiska, ale tutaj potrafią sobie z nimi poradzić. Dla zainteresowanych szkoła bierze udział w Odysei Umysłu - świetnej, kreatywnej zabawie dla młodzieży z całego świata; do niedawna wymianę międzynarodową Comenius oraz sami uczniowie wraz z nauczycielami organizują wycieczkę do innych krajów,, poznam zanim zobaczę '' . W tej szkole dużo się dzieje. Polecam!