Szkołę ukończyłem rok temu. Chodziłem do klasy artystycznej. Oprócz codziennej nauki zawsze towarzyszyły mi konkursy, występy, wycieczki, warsztaty itp. Był to nie zapomniany czas! Nauczyciele są bardzo wyrozumiali. W razie jakich kolwiek problemów można było zawsze się do nich zgłosić. Poziom nauczania - taki jak w każdej normalnej szkole. Jak ktoś zamierza leżeć na ławce przez 45 minut lekcji może zapomnieć o dobrych ocenach. Ważnym jest uważanie na lekcjach i okazywanie zainteresowania przedmiotem - wtedy będziemy w zgodzie z nauczycielami i bynajmniej wyciągniemy coś z lekcji. Przez trzy lata w tym gimnazjum ani razu nie zdarzylo mi się aby jakieś problemy uczniów zostawały odstawiane na bok. Szkoła dba o bezpieczeństwo i o rozwój uczniów. Jak w każdej szkole zdarzają się uczniowie z gorszego środowiska, ale tutaj potrafią sobie z nimi poradzić. Dla zainteresowanych szkoła bierze udział w Odysei Umysłu - świetnej, kreatywnej zabawie dla młodzieży z całego świata; do niedawna wymianę międzynarodową Comenius oraz sami uczniowie wraz z nauczycielami organizują wycieczkę do innych krajów,, poznam zanim zobaczę '' . W tej szkole dużo się dzieje. Polecam!