Polecam szkołę OSK Mix dla przyszłych motocyklistów
Uczestniczyłem w kursie na prawo jazdy kat. A w okresie maj-lipiec. Wcześniej nie jeździłem nigdy motorem, chyba że jako pasażer (2 razy). Posiadam od siedmiu lat prawo jazdy kat. B. Polecam tą szkołę ze względu na racjonalne podejście i ludzi z doświadczeniem. Nie sądziłem, że można w sposób interesujący, miły i wesoły przekazać wiele cennych wskazówek odnośnie przepisów i prowadzenia pojazdów. Mimo, że jeżdżę codziennie samochodem (25 tys. km rocznie) usłyszałem o rzeczach, których nie wiedziałem (zajęcia prowadzi p. Krzysztof). Zajęcia praktyczne czyli plac i miasto prowadzone są przez p. Jacka. Jest on zasadniczy w swoich ocenach i podaje uwagi odnośnie wszystkich umiejętności (to nie teoretyk). Trochę za mało wybacza początkowe błędy (wynikające z braku obycia - 20h to trochę mało), ale potem okazuje się to zbawienne w skutkach. Egzaminator jest moim zdaniem mniej wymagający. Ciekawym doświadczeniem jest możliwość jazdy na motorze Yamaha Virago 250 - inne prowadzenie itd. Egzamin zdany za I razem. P.S. Uwagi do zachowania na motorze usłyszane od p. Jacka były identyczne z tymi, które powiedział egzaminator po zaliczeniu.