Polecam

Temat dostępny też na forum: Klub Przedszkolaka
Dzięki temu przedszkolu, a głównie Wychowawcom, moje Dziecko z każdym dniem nabiera pewności siebie. Potrafi być samodzielne w codziennych czynnościach, z którymi duzo starsze dzieci maja kłopoty. Jestem zdania, że prace przy tzw. pomocach sa bardzo rozwojowe. Dobre tez są rożnorodne dodatkowe zajęcia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie Polecam

Nie bardzo rozumiem wszystkie opinie zachwytu zamieszczone mniej więcej w tym samym czasie. Czyżby to na prośbę właścicielki. Nie wierzę że kilka miesięcy temu gdy zabraliśmy stamtąd nasze dziecko przedszkole przeszło rewolucję. Zarzucam Pani Ewie brak profesjonalizmu. Za kadencji Pani Agnieszki ciągłe zniecierpliwienie i krzyki w stosunku do dzieci, zarówno Pani Ewa jak i Pani Agnieszka, np. że dziecko samo nie potrafiło obsłużyć się w toalecie. Do tego jak dodam Pana Łukasza, który nastawił gar wody na makaron na pierwszym i największym palniku a sam poszedł na górę i przez czas kiedy ubierałam dziecko nie wrócił a dzieci jak wiecie Państwo mają swobodny dostęp do kuchni ... Z mojego punktu widzenia i oczami mojego dziecka, które prosiło mnie aby już więcej nie wozić go do tego przedszkola, bo jedna Pani krzyczy a drugiej nie ma bo musi zajmować się własnym dzieckiem, proponuję uważniej przyjrzeć się temu co się tam tak naprawdę dzieje. Po za wycieczkami i dojeniem kozy na co dzień nuda, rytmika raz w tygodniu. Nie dajcie Państwo uśpić Pani Ewie Państwa czujności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: odpowiedź

Witam,
już długo uczęszczamy do tego przedszkola i na pewno czasami zdarzają się jakieś niedociągnięcia. Na pewno jednak jest to miejsce dużo lepsze, przynajmniej dla mojego dziecka, niż jakiekolwiek znane mi inne przedszkole. To samo się tyczy wychowawców, którzy może i nie mają największego doświadczenia, ale najważniejsze że podchodzą do dzieci z SERCEM i empatią.

Jak dla mnie niedociągnięcia w stosunku do tego przedszkola to mało powiedziane. Zarówno ja jak i moje dziecko mieliśmy do czynienia z wychowawcami i "dyrektorką" tego miejsca i powiem tylko dobrze, że już nas tam nie ma. Gdy zostawiam dziecko pod opieką obcych osób nie może być żadnego ale, ani cienia wątpliwości, że to bezpieczne, profrsjonalne i godne zaufania miejsce dla dziecka. I niech mi Pani wierzy, w Gdańsku są przedszkola o niebo lepsze od tego co proponują kolory montessori , bo ja takie w końcu znalazłam i jest to przedszkole publiczne z prawdziwego zdarzenia.

A jakie to jest przedszkole?

Inne tematy z forum

Rodzic - ocena (3 odpowiedzi)

Polecam świetne przedszkole,moje dziecko wraca zawsze uśmiechnięte. Personel bardzo zaangażowany...

KP - ocena (4 odpowiedzi)

Jestem zachwycona i ze spokojem oddaje dziecko do Mondo. Rodzinna atmosfera, darmowe wycieczki,...