Z reguły nie wypowiadam sie publicznie na temat moich kulinarnych przeżyć gdyż jest to subiektywne odczucie każdego z nas czy nam smakuj,czy też nie. Tyle ile ludzi jest na świecie tyle jest smaków i gustów. Niestety nasz naród jest tak skonstruowany, ze wygłasza wszem i wobec jak to nam sie nie podoba,jak jest źle i w ogóle do d.... Tak bardzo lubimy dzielić się naszymi negatywnymi opiniami. Ja czytając poniższe obelgi postanowiłam zareagować i wyrazić swój zachwyt nad Dalmacja.Byłam w Dalmacji kilka razy. każdą z tych wizyt uważam za bardzo udaną. Spędziłamtam kilka godzin delektując sie przepysznymi daniami obiadowymi ( kalmary w cieście były wyśmienite) jak i słodkościami z tamtejszej karty( Torcik owocowy ze smietaną-pierwsza klasa najlepszy tort smietanowy jaki jadłam z życiu). Obsługa bardzo miła i pomocna przy wyborze dania:). Wszystko było świeże i dobrze doprawione. Wystrój gustowny, lokal nie jest zagracony. Wnętrze przestronne i przytulne. Menu bogate aczkolwiek nie za obszerne. W sam raz aby coś wybrać i nie zgubić się przy dziesiętnej pozycji.Ceny adekwatne do poziomu jaki reprezentuje RESTAURACJA. Gorące pozdrowienia i wyrazy szacunku i podziwu SZEFOWEJ KUCHNI.:))