Witam. Chciałabym serdecznie polecić Centrum Rehabilitacji "Mewa" w Sopocie. Przez dość długi czas dokuczał mi ból barku. Ból ten nie był silny, ale ze względu na charakter mojej pracy - pracuję fizycznie/ruchowo, w dodatku z dziećmi - to znacząco utrudniał codzienne funkcjonowanie. Przy każdym gwałtownym ruchu dało się odczuć dyskomfort i napięcie w okolicach barku. Poszłam więc do ortopedy, który bez wcześniejszego prześwietlenia postawił diagnozę - przeciążenie przyczepu bicepsa. Zalecił smarowanie maścią i przerwę w treningach na siłowni. Ból jednak nie odpuszczał jeszcze przez kilka kolejnych tygodni. Miałam zamiar zapisać się więc na ponowną wizytę do ortopedy, na którą musiałabym czekać miesiąc, chcąc się zapisać w ramach NFZ... Postanowiłam poszukać czegoś na własną rękę, oczywiście prywatnie. Przeglądając strony internetowe trafiłam na "Mewę". Zapisałam się na pierwszą wizytę - diagnostykę, która okazała się być bezpłatna (!), więc w moim przypadku był to duży plus. :) (płacę za studia niemałe pieniądze, studiuję zaocznie). Już podczas diagnostyki fizjoterapeutę zaniepokoiło ograniczenie niektórych moich ruchów, ale nie chciał stawiać diagnozy. Zalecił więc wykonanie prześwietlenia. Prześwietlenie i baaardzo szeroka diagnostyka (tu kolejny duży plus!) wykazały, że jest to zespół bolesnego barku, którego źródłem najprawdopodobniej były dosć intensywne treningi na siłowni w ostatnim czasie. Także wszystko się zgadzało. Postanowiłam więc zostać na rehabilitację, bo w końcu poczułam, że ktoś jest w stanie zająć się profesjonalnie moim przypadkiem, tym bardziej że atmosfera panująca w "Mewie" jest nieporównywalna, jedyna w swoim rodzaju! Częścią leczenia były przede wszystkim fizykoterapia i ćwiczenia indywidualne. Bałam się jedynie o koszty, które nie okazały się strasznie duże. Po rozeznaniu się w cennikach innych centrów rehabilitacji, mogę stwierdzić, że ceny są konkurencyjne! Co więcej, "Mewa" jest blisko mojego miejsca zamieszkania (jestem z Sopotu) no i najważniejsze jest indywidualne podejście do każdego. Zawsze mogłam umówić się na najbardziej dogodny dla mnie termin, nawet w godzinach wieczornych. Szczególne ukłony kieruję w stronę bardzo wyrozumiałej i przesympatycznej pani z recepcji! Dodam, że nadal chodzę do "Mewy" na ćwiczenia, czasem na masaże, ponieważ widzę bardzo wyraźną poprawę i chcę ten efekt utrzymać. No i co najważniejsze - pozbyłam się bólu. :) Polecam!