Polecam z całego serca
Ukończyłam tą szkołę ponad rok temu. Dzisiaj porównując się z moimi kolegami w jednym z najlepszych liceów na Pomorzu mogę śmiało stwierdzić, że gim nr 27 to był świetny wybór. Nauki faktycznie było dość sporo i wiadomo nie każdy przedmiot każdego fascynuje. Jednak zapamiętałam przemiłą atmosferę oraz lekcje historii, WOS-u i języka polskiego. Pamiętam również, że mimo, iż nie przepadałam za niemieckim i wf to p. Lickiewicz i p.Kazanowski umilali nam każdą lekcję, tak abyśmy się nie nudzili. Najbardziej brakuje mi zajęć z p.Banasiak od historii. Nikt nie opowiada o historii z taką pasją, potrafiła zainteresować nawet największych przeciwników owego przedmiotu. Mimo,że jej testy były jednymi z najtrudniejszych w szkole to żałuję,iż nie może uczyć mnie w liceum. Tak samo wspaniale wspominam p.Zedlewską od polskiego. Nawet po męczącym dniu, wszyscy chcieli brać udział w jej zajęciach. Moja siostra również poszła do gim 27 i jest tak samo zachwycona. Mam nadzieję,że ta opinia pomoże wszystkim, którzy się jeszcze wahają nad wyborem tej szkoły.