Polnord - proszę o info

Czy zagląda tu ktoś, kto kupił mieszkanie od dewelopera Polnord? Chciałabym zakupić mieszkanie w ich nowej inwestycji na ul. Przemyskiej, natomiast nigdzie nie mogę znaleźć opinii na ich temat i nie wiem co o nich myśleć... Będę bardzo wdzięczna za wszystkie informacje, negatywne i pozytywne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Polnord - proszę o info

Dołączam się do zapytania odnośnie dewelopera POLNORD i nowej inwestycji Dwa tarasy. Jakie macie opinie na temat tej firmy?

A czy ktoś orientuje się może jak wyglądają ceny na budowanych Dwóch Tarasach?

Podbijam temat - może jest tu ktoś, kto kupił już mieszkanie na Dwóch Tarasach?

Nikt? A niby 25% sprzedanych mieszkań, biuro sprzedaży ciągle pełne...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W rozmowie mówią, że 30% mieszkań już kupione. A jak się ogląda ofertę to jakoś wszystkie mieszkania dostępne :) Trochę dziwne.
Macie jakieś informacje na temat dewelopera i inwestycji??

Niestety nie aktualizują informacji na stronie - trzeba wysyłać do nich zapytania o konkretne mieszkania i ceny.
Deweloper podobno dobry - pod względem braku problemów finansowych.

Macie może jakieś informacje na temat dewelopera, albo budowy Dwa Tarasy?

Warto korzystać z ich usług?

Byłem wczoraj w biurze tego developera..

Ogólnie pierwsze wrażenie dosyć dobre, dużo mieszkań już sprzedanych, ale sporo jeszcze zostało.
Ceny nie za tanie, ale lokalizacja też jest nawet dobra.

Na razie jesteśmy w fazie zastanawiania się czy pchać się w tą inwestycję.

PS. 3 pokoje - 55m2 - 264 tys.

No nie wiem czy nie za tanie ;) Wolne Miasto w okolicy ma wyższe ceny za metr, a lokalizację słabszą, to samo osiedle Świrskiego. Osiedle Słoneczne Wzgórza za to jest przy ruchliwej drodze i kolejnej planowanej...

Sama kupuję na Dwóch Tarasach i mam nadzieję, że będę zadowolona z wyboru :) Chociaż Wolne Miasto ma bardzo ładne wykończenie i jakość, ale lokalizacja przegrywa z Polnordem wg mnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczytaj w internecie Mieszkańcy Rogalińskiej walczą z deweloperem !!!! i nie kupuj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja z zona kupilem mieszkanie na inwestycji dwa tarasy. 49m2 2 pokoje 4 pietro 255tys. plus miejsce w hali garazowej ktore jest obowiazkowe. ogolnie jest bardzo dobrze. niedlugo beda odbiory mieszkan. polnord jak do tej pory jest bardzo ugodowy mozna z nimi zalatwic wiele spraw. nie robia z niczym problemow.

Poczekaj aż odbierzesz, przy podpisaniu umowy też byliśmy zadowoleni, potem było fajnie. Dostaliśmy klucze razem z informacją , ze w naszym bloku jest 40 mieszkań dla mieszkańców komunalnych. Gdańsk szykował się na euro i deweloper zrobił świetny interes, a my którzy kupiliśmy mieszkania za ciężko zarobione pieniądze to nie jego problem. Woda w piwnicy zalane elewacje, bo rynna była rynną tylko w teorii, nie znam ani jednego mieszkańca , który nie miał grzyba na ścianie. I ta przyjemność za 5500 za metr. Mam nadzieję , że Wam się poszczęści i nie będziecie mieli takich problemów. U nas szczęśliwi są ci którym udało się sprzedać mieszkanie i wszyscy zgodnie mówią . NIGDY WIĘCEJ POLNORD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podciągam wątek - bardzo się z żoną napaliliśmy na mieszkanie w Gdyni "Brama Sopocka: - http://www.polnord.pl/oferta/gdynia/. chcielibyśmy jednak więcej wiedzieć o firmie - póki co trafiliśmy na kilka pozytywnych opinii ale to jednak poważna inwestycja więc research trwa.

Brama sopocka? Między wkrótce remontowaną i wiecznie zakorkowaną po 15 Sopocką a bagnem i torami kolejowymi. Do tego mieszkanie w dole - niecce. Mały/Wielki Kack to super dzielnica, ale tamto miejsce na postawienie osiedla jest bardzo, bardzo słabe. W okolicy sporo się buduje, wiadomo - charakter obecnie stawianych osiedli (bloki/bloczki) jest inny niż w Bramy (domki). Gdybym miał sprzedawać tę inwestycję to reklamowałbym, że jest dobrze skomunikowana - blisko sopot, gdynia, obwodnica, przystanek PKM.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?