Polska azylem dla prześladowanych

Od paru lat twierdzę, że, ponieważ historia kołem się toczy, to z tego ruchu wynikają interesujące konsekwencje. Z tego właśnie względu postawiłem tezę,że będąc na etapie zacofania systemowego, w pewnej ariergardzie, jednocześnie przyjęła na sebie rolę awangardy i wyciągnęła spektakularne tzw. korzyści z zacofania.

Do Polski migrują ludzie z Zachodu, już jest pnad 2500 Szwedów uciekających przez zagrożeniami związanymi z imigracją muzułmańską, do Polski udają się po azyl rodzice odbieranych im przez państwa dzieci - Norwegia, Szwecja, Niemcy.

A teraz wyświetlany jest tylko w Polsce film Woody Allena.

Historia kołem się toczy - powtarzają się wydarzenia z I RP. A to ledwie początek procesu.

https://www.salon24.pl/u/jedrzejewski/976571,woody-allen-ucieka-przed-przesladowaniami-do-polski

I ten trend wyjaśnia nam wyraźnie to, dlaczego Polska stała się obiektem ataku przez promocję LGBT.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czysta poezja!
"że będąc na etapie zacofania systemowego, w pewnej ariergardzie, jednocześnie przyjęła na sebie rolę awangardy i wyciągnęła spektakularne tzw. korzyści z zacofania"
Idę spokojnie zapalić i posłuchać żurawi.

Ps
Ariergarda ;) Cały Pysiek :) Rozpieszcza "interlokutora" :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lukrowa zachwycona swoim zyciowym osbiciem nieudacznika.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

>Do Polski migrują ludzie z Zachodu, już jest pnad 2500 Szwedów uciekających przez zagrożeniami związanymi z imigracją muzułmańską, do Polski udają się po azyl rodzice odbieranych im przez państwa dzieci - Norwegia, Szwecja, Niemcy.

Jak ja lubię, gdy kretyni sami się podkładają.

Nic tak nie weryfikuje teorii jak liczby i suche fakty.

Z danych Urzędu ds Cudzoziemców wynika, ze o azyl w Polsce wystąpił 1 Szwed, 0 Norwegów, 0 Niemców.
https://udsc.gov.pl/wp-content/uploads/2019/08/2018-roczny.xlsx

Co z wami bolszewikami jest ze wy wszytko budujecie na kłamstwie ?
Kłamał Kaczyński z wieżami
Kłamał kuchcinski z lotami
Kłamał Morawiecki z drogami zdobywając status dwukrotnego certyfikowanego sądownie kłamcy.
Teraz jakiś tu Ratlerek wciska kit, powtarzając bolszewickie brednie pani mazurek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Targowica piszczy, bo gdzie się podzieje ? Do Brukseli wyemigruje ? Tam się do niej islamiści dobiorą. Na szczęście jest imigracja do Polski, poszukująca spokoju i bezpieczeństwa i zastąpi popaprańców, z których pożytek był niewielki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Coraz częściej Polska Straz Graniczna wyławia szalupy ze Szwedami, którzy w poszukiwaniu spokoju i bezpieczeństwa w Polsce wyruszają w beznadziejną podróż przez Bałtyk pozostawiając swe domostwa hordom najeźdźców..

Na szczęście przy domach pozostawiają swoje volva, którymi podczas ich nieobecności chętnie opiekują się mieszkańcy znanego kraju spokoju i bezpieczeństwa.
https://www.infosecurity24.pl/rozbity-gang-zlodziei-samochodow-dzialal-w-calej-europie
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/newsamp-polski-gang-zlodziei-luksusowych-aut-rozbity-w-szwecji-to-ic,nId,2519606
https://motoryzacja.interia.pl/news-polski-gang-zlodziei-luksusowych-aut-rozbity-w-szwecji,nId,2519754
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A kto w latach 90tych wyhodował w Polsce całą armię gangsterów, dzięki tzw. terapii szokowej ? Nawet u mnie po niewielkiej uliczce widziałem grasujących gangsterów. I kto tych gangsterów, różnych takich Nikosiów, traktował jak poważnych biznesmanów ? Kto jak nie postkomuna ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

A skąd Ty wziąłeś tych 2,5k azylantów ze Szwecji?
Według statystyk Szwedów w 2018 wyemigrowało ich do Polski jakieś 1,6k. Ale to nie są azylanci tylko normalni przesiedleńcy, w części czasowi, bo studia, praca, i tak dalej. Więcej ich przenosi się do innych krajów skandynawskich, USA, Holandii, a nawet Hiszpanii. Tutaj możesz sobie popatrzeć na źródła szwedzkie: https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/utvandring-fran-sverige/?fbclid=IwAR1kI5nVBK36Tvcvw8HYq5Uk1Svqb9doWwpFSFW-higTS6jPbdo_f1HACk4
Jeżeli opierasz się na fejku Mazurek to dałeś się wpuścić, minister sprawiedliwości SWE Johansson podał, że to 8k Polaków wyemigrowało w tym czasie do Szwecji. Więc tego ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Kto jak nie postkomuna ?

Tak Ratlerek, wina Tuska.

Mazurek nie popełniła fejka, tylko to jest celowo zaplanowane działanie propagandowe.
Towarzysze z PiS-PZPR wiedza jak należy ogłupiać głupi lud.
Szwedzi trochę się dziwią co towarzysze partyjni wygadują, bo do Polski to oni przyjeżdzają z powodu wódki i kobiet, ale zdrowemu Szwedowi nigdy nie przyjdzie do głowy tu zamieszkać.

A że pied***lenie pani Mazurek nie ma żadnego związku z prawdą, to i co z tego ?
Przecież tam nawet ten tamten Morawiecki pseudonim premier na dwa certyfikaty sądowe z kłamstwa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie dziwcie się temu co wypisuje łowca. Takie dostaje treści z Nowogrodzkiej do wstawiania na forum. On nie wymyślił by czegoś równie durnego. Cóż, pieniądz nie śmierdzi, staruch musi z czegoś żyć. Szczególnie po tym jak z mocy ustawy obcieli mi część emerytury. Podobno i on uczył się z przedwojennych podręczników o zbrodni katyńskiej i pakcie Sowietów z Hitlerowskimi Niemcami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Winno byc ".....obcieli mu część emerytury"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaq, mylisz się. Przecież łowca (stara podróbka mężczyzny) to poważny publicysta. Publikuje teksty.
Także proszę popraw się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

MtF

Słowo "azyl" ma różne, mniej lub bardziej formalne znaczenia i używam tego mniej formalnego, bo nikt rozsądny nie może stwierdzić przecież, że tylu Szwedów zwróciło się o formalny azyl. Na razie jest to strumyk tylko, ale proces się niewątpliwie nasili.

Słowo "d**il" podobnie. Wydaje mi się, że formalnie twoje zdjęcie powinno się znajdować w encyklopedii.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dla niektófrych właściwym miejscem byłby azyl dla czworonogów na przedmieściu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

dla ciebie cio*o właściwym miejscem jest noclegownia dla bezdomnych.
a jeśli chcesz mi cos powiedzieć to może w oczy?

ach, zapomniałem, że ty jesteś podróbką mężczyzny, internetowym bohaterem, życiowym nieudacznikiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ok, środek artystycznego wyrazu, jeżeli mnie pamięć nie zwodzi to się on nazywa amplifikacją.
Ale bierzesz pod uwagę, że skoro umownie, w sposób rozszerzony, przedstawiasz stan faktyczny, to i Twoje tezy mają też umowny, zbyt szeroki, charakter?
Mnie to rybka, bo dla mnie to i tak beletrystyka, ale z punktu widzenia naukowego to kicha jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamy pewną ilość faktów, niewielką jeszcze, ale mój nos, moja intuicja skłania mnie do przyjęcia hipotezy, że to początek większego procesu. Dzieją się różne ciekawe rzeczy, które mogą zapowiadać nowe trendy, które w przyszłości zbiegną się w jeden wspólny proces.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzieją się różne ciekawe rzeczy, które mogą zapowiadać nowe trendy, które w przyszłości zbiegną się w jeden wspólny proces.
Mam nadzieję, że te nowe trendy będą obejmować również modę. Moim marzeniem jest żeby był odgórny nakaz noszenia obcisłych krótkich spodenek przez chłopców w okresie letnim.
Siadam czasami na przystanku tramwajowym i tak sobie patrzę i ślinka mi leci. Gdyby był taki nakaz to mógłbym tak spędzać całe dni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

@lowca :"moja intuicja skłania mnie do przyjęcia hipotezy, że to początek większego procesu. "
Jego intuicja przewiduje :
Polska sercem czystej rasowo Europy, White Poland".Obozy koncentracyjne dla liberałów i lbgt, Jezus Chrystus Krolem Polski jego matka Królową. Kobiety do kuchni i sypialni. Legalizacja pedofilii dla księży.
Jeżeli coś przeoczyłem z poglądów łowcy to proszę uzupełnić.

Jak donosi Gazeta Polska, znany holywodzki aktor polskieg pochodzenia Charls Bronson, złożył wniosek o polskie obywatelstwo. Mateusz Morawiecki zapowiedział szybkie rozpatrzenie wniosku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z ostatniej chwili : jak donosza Wiadomosci TVP, znany szwedzki zespół ABBA przenosi swoją siedzibę do Torunia. Zapowiedzieli wydanie nowego albumu "Dancing Queen od Poland "
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dancing Queen of Poland
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

@lowca :"moja intuicja skłania mnie do przyjęcia hipotezy, że to początek większego procesu. "
Jego intuicja przewiduje :
Polska sercem czystej rasowo Europy, White Poland".Obozy koncentracyjne dla liberałów i lbgt, Jezus Chrystus Krolem Polski jego matka Królową. Kobiety do kuchni i sypialni. Legalizacja pedofilii dla księży.
Jeżeli coś przeoczyłem z poglądów łowcy to proszę uzupełnić.

Moim marzeniem jest żeby był odgórny nakaz noszenia obcisłych krótkich spodenek przez chłopców w okresie letnim.
Siadam czasami na przystanku tramwajowym i tak sobie patrzę i ślinka mi leci. Gdyby był taki nakaz to mógłbym tak spędzać całe dni.

> Moim marzeniem jest ...

Twoim, cieciu stoczniowy, zapewne.
Ale czemu z upodobaniem podpisujesz się jako łowca?
Rondelka chcesz w ten sposób poderwać? ;> Słaby pomysł, bo Ona nie da się na to nabrać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

sadyl

Małpy lubią małpować, choć średnio im to wychodzi. Gdyby Fredro żył wspólcześnie opisałby małpę w internecie. ale małpa w kąpieli też ma swój urok:

Rada małpa, że się śmieli,
Kiedy mogła udać człeka,
Widząc panią raz w kąpieli,
Wlazła pod stół - cicho czeka.
Pani wyszła, drzwi zamknęła;
Małpa figlarz - nuż do dzieła!
Wziąwszy pański czepek ranny,
Prześcieradło
I zwierciadło -

Szust! Do wanny.
Dalej kurki kręcić żwawo!
W lewo, w prawo,
Z dołu, z góry,
Aż się ukrop puścił z rury.
Ciepło - miło - niebo - raj!
Małpa myśli: "W to mi graj!"
Hajże! - kozły, nurki, zwroty,
Figle, psoty,
Aż się wody pod nią mącą!
Ale ciepła coś za wiele...
Trochę nadto... Ba, gorąco!...
Fraszka! - Małpa nie cielę,
Sobie poradzi:
Skąd ukrop ciecze,
Tam palec wsadzi.
"Aj! Gwałtu! Piecze!"
Nie ma co czekać,
Trzeba uciekać!
Małpa w nogi
Ukrop za nią - tuż, tuż w tropy,
Aż po progi.
Tu nie żarty - parzy stopy...
Dalej w okno... Brzęk! Uciekła!
Że tylko palce popiekła,
Nader szczęśliwa. -
Tak to zwykle w życiu bywa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zbadylony menelu, czy ty masz jakies obsesje na punkcie polskich stoczni?
To jakies kolejne niespelnione marzenie zapewne. Kolejna sprawa, ktora ci nie wyszla.
Ty piszes do kogos "cieciu"?
- mieszkasz w ruderze opalanej koksem na starej oruni czyli najwiekszym gdanskim syfie
- jestes po 60tce, nie masz zony, dziecka, rodziny
- jestes pijakiem, ktory najebuny rzyga i sr* pod siebie co sprzatala iza
- jezdzisz bmw ktore pamieta lepsze czasy o wartosci kilkust zl
I ty do kogos tak mowisz?
Jestes zwykla nizina spoleczna, nizina najnizsza z niskich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

> czy ty masz jakies obsesje na punkcie polskich stoczni?

Podobnie, jak ty, będę się powtarzał:
inetnum: 195.85.199.0 - 195.85.199.255
netname: GSR (GSR to Gdańska Stocznia Remontowa)
Jeśli ktoś pisze z IP należacego do Stoczni Remontowej, to jakim cieciem mam go nazwać?
A dlaczego cieciem? To też już ustaliliśmy: ani Zarząd ani pracownicy produkcyjni nie mają czasu na siedzenie w robocie na Forum i pisanie stert bzdetów. Pozostaje jedyna opcja, że twój klon to cieć/ochroniarz.
Zatem żadna obsesja a suche fakty + logika.

Do komentowania reszty twego wpisu się nie zniżę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Suche fakty o tobie napisalem wyzej. Nazwanie ciebie cieciem lub twojego klona lowce to bylaby nielada nobilitacja.
Ja mysle, ze pracownik produkcyjny nie mialby czasu na siedzenie na forum. Predzej podejrzewalbym o czas na to kogos z managmentu.

Ponadto biorac pod uwage twoj nr ip to wychodzi dom spokojnej starosci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mniejszość niemiecka prawie nie ma na czym budować swoich struktur w Polsce. Nigdzie nie ma dużych skupisk poza Opolskiem. Była też zupełnie bierna przez 30 lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dla mnie jesli ktos pracuje w ochronie, np. jako stróż i robi to uczciwie to należy go szanować. Nazywanie takiego człowieka"cieciem" to zwykłe chamstwo.
A biorąc pod uwagę twój bilans dokonan zawodowo-zyciowo-finansowych i twoj wiek przedemerytalny to brzmi to komicznie, jak farsa Barei.

A propos ip - skoro twoj nr wskazuje na dom spokojnej starosci to - idac twoim tokiem myslenia - mamy dwie opcje:
1. Mieszkasz tam
2. Pracujesz tam
Opcje nr 1 wykluczam, bo nie byloby cie stac.
Opcja nr 2 jest bardzo realna. Pytanie co mógłbyś tam robić? Z pewnością nie jestes opiekunem osób starszych, bo nienawidzisz ludzi. Pozostaje wiec sądzić, że tam sprzatasz lub jesteście "cieciem" o ile ktoś taki jest tam zatrudniony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Naziści - gdy patrzę na zdjęcia, wydają się, choć umundurowani, liberałami czy lewicowcami. Wydają mi się nowocześni jak na tamte czasy. Nie są to jakieś konserwatywne małomiasteczkowe typy.

Tutaj 11 osobistości:
http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.2831065.1476473654%21/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/article_750/nuremberg15a-1-web.jpg
Widzę w ich oczach jakiegoś nowoczesnego ducha, wyraźnie parli do przodu.
Tak się nazwali, narodowi (umundurowani) socjaliści, ale przecież nie tępili wielkich prywatnych firm.
Tak samo włoscy faszyści:
https://media.gettyimages.com/photos/mussolini-and-fascists-at-naples-on-the-evening-prior-to-their-march-picture-id2638274?k=6&m=2638274&s=612x612&w=0&h=xia0C8GooFpDGRxHjPokMjvlKwh4juD3ckspMM5UaM0=
W praktyce jest to taka mieszanka trzech głównych nurtów i może dlatego mogła opanować cały duży kraj.

Naziści byli antykościelni (tak jak francuscy rewolucjoniści), więc żadni z nich pisowcy.

Masz racje za tuska nie klamali tylko kradli nie tlumaczyli bo wszystkie media byly u ich stop ukradli 300 miliardow wywalili na bruk dziesiatki tys ludzi na koniec podwuzszyli wiek emerytalny do 67 lat z opcja na 70 siatkie uwielbiali umowy smieciowe czyli tyranie bez niczego

Sadzac po poziomie gramatyczno-merytorycznym i interpunkcji to anna jest typowa grustratka kochajaca komunistow, z solidnym wyksztalceniem zawodowym, marzaca o sredniej krajowej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ha ha :] so be it! I shall call you Gustratek.
Chodź no, nieszczęsny Gustratku, Gusiu... do babci lukrecji }:]
Opowiadaj, cóż jest przyczyną Twej frustracji, którą bezskutecznie wypierasz wmawjając innym?
Śmiało Gusieńku. It`s now or never

Lukrowa, niczego nie trzeba nikomu wmawiac. Jak na dloni widac kim ty jestes.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pozdrawiam chiromantę :]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz pecha.
Twój (jakże światły i elitarny) głos wyborczy jest dokładnie tyle samo wart, co głos tych, których uważasz za "niziny społeczne".
Aż takim idiotą chyba* nie jesteś, żeby tego nie rozumieć. Nie dziwi zatem twa bezsilna frustracja i bezproduktywne bicie piany - bo co tobie i twoim klonom pozostało, poza obrażaniem myślących inaczej? Czy w ogóle: myślących.

---
* chyba, bo często miewam co do tego poważne wątpliwości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Cieciu" z domu starcow, roznica miedzy nami jest taka, ze ja będę miał nadal dobre zycie (bez względu na wybory), a ty nadal bedziesz wegetował i pozostaniesz zgorzkniałym i samotnym starcem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do tych, którzy tak bezwiednie piszą że PO ukradła im pieniądze z OFE, mam pytanie : czy wiecie co się stało z tymi pieniędzmi?

Jaqu, zadajesz za trudne pytania jak na ich zdolność pojmowania świata.
Przecież to jasne, że PO ukradła. To nieistotne gdzie te pieniądze są. PO ukradła, bo tak mówi Partia.

Pamiętacie to hasło partyjne na dwa głosy ( Jojo i Deweloper) : cała Polska z was się śmieje, komuniści i złodzieje !
Po czterech latach jakoś nikogo nie wsadzono za kradzież, a przecież nawet w tym celu prokuratorem został pan zero.

Wiadomo jednak, ze z budżetu były potem wypłacane jakieś duże pieniądze na prywatne konta niektórych funkcjonariuszy.
Taki Błaszczak to mówią ze wziął 82 000 złotych.
Podobno mieli to zwrócić, ale z tego co wiem to prawie nikt nie zwrócił.
Taki Szyszko tłumaczył ostatnio, ze nie musi się tłumaczyć czy zwrócił, ale za to ma fajną stodołę. Dziwna to stodoła bo nie ma w niej siana, ale to taka naukowa stodoła. Od stodół nie płaci się podatku.

Na samoloty poszło sporo, bo było latane do Rzeszowa.
Trochę na limuzyny, bo się porozbijały jakoś.

Wiadomo tez, ze pozatrudniano w spółkach skarbu państwa profesjonalistów. Oni dużo kosztowali.

Resztę rozdano na ulicy na każde drugie dziecko, żeby nie było, ze tylko sobie wypłacają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dzień Dobry,
Aldiego mogłam słuchać godzinami.
Nawet kiedy puszczały mu nerwy, mówił w sposób zdyscyplinowany, dyplomatyczny.
Wymagał od siebie. Postawa, garderoba, ton wypowiedzi, mowa ciała... nawet ze swojego "r" zrobił użytek.
Nie dziwię się, że wylądował w Brukseli. Nie dziwię się, że wypie... z Polski.
Wokoł niego sępy i rekiny, które jak gawno, podczepione do pociągu "sukces", grzały się w pobliżu i fikały jak małpy na drążku.
Władza i możliwości uderzyły im do głowy a ich rozbestwione ego i brak ogłady, powoli obnażały ich najgorsze cechy, nie tylko jako polityków ale przede wszystkim jako ludzi. Potem było już tylko gorzej.
Teraz, gdy przyszła godzina próby, pokory i poniżenia, wychodzi najgorsza prawda o tych ludziach.
Ci, którzy najmniej sobą reprezentują, najgłośniej krzyczą. Największym, palącym wstydem, na który nie mogę patrzeć są desperackie koligacje i układy, paniczne ruchy i prymitywne zagrania, w których nie chodzi o dobro Polski ale o ciche, spokojne miejsce przy korytku i dojenie społeczeństwa, o którym pisze się, że są frustratami, patologią 500+ i itd.

Jaruchna też zna ten ból i realia gry. Ma za sobą długą drogę i lekcję nad lekcjami.

"Konkludując", domagam się pewnych, w y s o k i c h standardów w robieniu mnie, jako Obywatela w ci*la.
Wyrywajcie sobie te posady, granty, auta, których nie potraficie prowadzić, iwenty itd. ALE róbcie to na poziomie, z klasą...

Ps
Monitorujcie kto Was reprezentuje i kto jest Waszym echem.
Nawet tutaj, Wasi "liberalni", "nowocześni" z w o l e n n i c y to zwykłe chamy, pozbawione empatii i i minimum kultury.
Śmieszne pacynki, którą s z k o d z ą Waszym planom i słupkom.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lukrowa, zapomnialas dodac jak nienawidzisz tych złych ludzi, którzy kupuja za ogromne pieniądze kupuja apartamenty na strzezonych całodobowo osiedlach, w dodatku,bna których pracują "ciecie" z oruni 24h i musza codziennie tym złym ludziom mówić dzień dobry i otwierać przed nimi drzwi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Gusiu, nie chce mi się kucać nad Tobą więc przestań wyciągać rączki i powtarzać się jak zdarta płyta.
Coś tam źle zrozumiałeś, przytuliłeś do sreca i teraz gnieciesz jak ulubioną przytulanką.
Ps
Dzidziulek z piaskownicy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lukrowana, nawet cywilnej odwagi nie masz zeby prawde powiedziec. Lukrowy kon jaki jest kazdy widzi.
No moze poza waszym srodowiskiem marzacych o średniej krajowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

lukrecjo,

dzięki Twojej prowokacji możemy poznać nowy okaz dziwadła politycznego - krzyżówkę libertarianina z komuchem. Czegoś takiego świat jeszcze nie widział.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

https://www.youtube.com/watch?v=75HCdxLdpc0
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mysle stara podrobko mezczyzny, ze w Trójmieście nalezaloby stworzyc dla was wszystkich specjalny azyl. Bylby to teren ogrodzony bardzo wysokimi murami zeby odgrodzic was od normalnej czesci spoleczenstwa. Smiglowiec dwa razy w tygodniu zrzucalby wam paczki z chlebem oliwskim i paprykarzem. Mozna boby tez zabierac na poklad smiglowca turystow, ktorzy za dobra oplate mogliby was obserwowac z gury przez lornetki i "podziwiac" te czesc spoleczenstwa, ktora tak mocno rozni sie od reszty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Z góry - zeby zaden frustrat nie miał frajdy w swojej nedznej wegetacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Stygmatyzacja przeciwnika w najczystszej postaci... Dla nieswiadomych glebszego uzasadnienia: patrz link powyzej...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gustratku :), Ty jesteś niesamowitym okazem. Masz patent na wywoływanie uśmiechu na mej, szczerbatej twarzy :)
Szczerze, uścisnęłabym Cię serdecznie i wycmokała czółko :]]]]]]]
Ps
Nie samym chlebem człowiek żyje a zamiast paprykarzu, pozostańmy przy kaszance ... byle była do tego cebulka :))))
Modlę się, żebyś mógł przekazać Producentowi Big Brothera ten pomysł. Marzę by już się wyspał i ogarnął, zadzwonił do pięknej żony i wspólnie, publicznie oświadczyli, że wszystko jest ok i będzie jeszcze lepiej.

Modlisz sie o zupelnie co innego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

https://youtu.be/5bCQIquRECA

Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem.
Nie byłem przecież socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.

# jesienią wybierz mądrze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A naprawdę to jednak było tak:

Jako pierwsi przyszli komuniści - przyszli po wszystkich, nawet swoich i dlatego zginęli Trocki czy Tuchaczewski.

Serwus Sky ;)
Pamiętam wystąpienie Waldiego gdy przywołał ten cytat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest. 5:27

http://youtu.be/70JXvs_-uu0

Do garów!

https://www.youtube.com/watch?v=ZgruTvVRDXw

Przed dwoma laty dziennikarz polityczny Peter Imanuelsen zapytał Szwedów na Twitterze, do jakiego kraju najlepiej byłoby uciec, aby zaznać spokoju i normalności. Przeprowadził ankietę, w której oddano ponad 9500 głosów. 67 proc. osób wskazało na Polskę

W 2018 roku wnioski o pobyt stały złożyło 9086 obywateli Ukrainy oraz 1 Szwed.

W Polsce Szwedzi chwalą sobie polską wódkę oraz polskie dziewczyny.
A następnie wracają do siebie.

Z łowcą możesz pogadać o chłopcach w obcisłych spodenkach, o dziewczynach nie za bardzo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę, że najlepszym interpretatorem tego co się dziejw Szwecji jest muzyk Jerzy Grunwald, który po kilkudziesięciu latach pobytu zwiał z Szwecji do Polski, bo tam jest sytuacja nie do wytrzymania

https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/457897-szwedzi-ubiegaja-sie-o-azyl-w-polsce

Poza Grunwaldem był jeszcze 1(jeden) Szwed, który otrzymał decyzje na pobyt stały w Polsce.

Reszta, doceniwszy polską wódkę i kobiety wróciła do siebie pilnować swoich volvo
https://motoryzacja.interia.pl/news-polski-gang-zlodziei-luksusowych-aut-rozbity-w-szwecji,nId,2519754

Aha. W tym czasie jeszcze poza tym jednym Szwedem jeszcze 7712 Ukraińców wybrało Polskę.
Nie wiadomo dlaczego, bo przecież wg bolszewickiego przekazu to w Szwecji jest wojna.

Jest w Polsce grupa ponad 2 500 Szwedów, którzy osiedli tu na stałe, a z tego można już stworzyć małe miasteczko. Poza tym jest też grupa ludzi, którzy tu przebywają a nie zostali ujęcii w żadnej statystyce, a to oznacza, że liczba Szwedów może być znacznie wyższa. Jest więć oczywiste, żę trend do osiedlania się w Polsce będzie narastał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Są w Polsce szwedzcy turyści oraz studenci uczelni medycznych, ponieważ studia w Polsce są dla nich tańsze. Możliwość podejmowania studiów i wolność przemieszczania się jest jednym z dobrodziejstw członkostwa Polski w Unii Europejskiej.
Od czterech lat, staraniem PiS następuje próba wyrwania Polski ze orbit europejskich z jednoczesnym podporzadkowywaniem interesom Federacji Rosyjskiej.

Opisywane przez ciebie zjawisko ucieczki Szwedów ze swojego państwa jest kłamstwem, które funkcjonuje wyłącznie w kręgach PiS-komuny i jest celowym działaniem dezinformacyjnym propagandy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Możliwość podejmowania studiów i wolność przemieszczania się jest jednym z dobrodziejstw członkostwa Polski w Unii Europejskiej

Rily? To przed anszlusem nie były możliwe wyjazdy zagraniczne Polaków ani studia inostrańców u nas?
Skąd zatem się wzięli arabscy studenci w Polsce za komuny?
Skąd się wzięły "szczęki" z towarami z Reichu na przełomie lat 80/90?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To za pierwszej komuny tez Szwedzi osiedlali się masowo w PRL ?
Czy tylko za PiS-Komuny w Drugiej PRL ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jerzy Grunwald nie był liderem zespołu "No To Co" bo był nim Piotr Janczerski, zmarły w ubiegłym roku. Jerzy Grunwald w latach 70 tych mieszkał w USA, później osiedlił się w Szwecji. Mieszkając w Szwecji był na co dzień w Polsce. Widywałem się z nim często na promach do i ze Szwecji. Zna więc realia obecnego i przeszłego systemu. Telewizja ścier*a Karnowskiego i półprawdy łowcy, to mieszanka do użyźniania kompostu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kawa czy Herbata - rano (194 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Wojna....co nas czeka? (85 odpowiedzi)

Nie będę się wymądrzać ,wiem tylko ,że pełznie do mnie strach,żal,niepewność,tracę poczucie...

Muza musi grać. (2856 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....