Polski Tycjan

"Przerażone twarze, serca wylatujące z ludzkich ciał, a między tym wszystkim biało-czerwona szachownica z Tu-154. Obraz "Smoleńsk" witał wiernych, którzy przyszli w Wielką Sobotę poświęcić pokarmy do kościoła na Bielanach.
(...)
Przy swoim dziele cały czas czuwał autor Zbigniew M. Dowgiałło, który kamerą filmował reakcje ludzi.

- Obraz namalowałem poruszony katastrofą smoleńską, jest przejawem mojej duszy. Praca przy nim zajęła mi pół roku - mówi Dowgiałło, który przestawia się jako malarz ekspresjonista, jeden z twórców kierunku "nowy ekspresjonizm". Twierdzi że w swojej twórczości nawiązuje do sztuki późnego renesansu, do prac takich artystów jak Michał Anioł czy Tycjan."

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Polski Tycjan

na sztuce to się Hal nie znasz ani jotę,

te obrazy, ten styl ( o ile to jakiś styl)

nic wspólnego z malarstwem Tycjana nie mają

...

a co do samych obrazów,
w salonie bym ich nie powiesił

ale są nawet niezłe

tzn. nie należą już do grupy kiczu a tandetnej sztuki (ale mimo wszystko sztuki)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wziąłeś ten tekst "na serio"? :)

rozumiem, że to miała być ironia z Twojej strony Hal,

ale przywołanie w tej ironii Tycjana świadczy tylko o tym, że kompletnie nie znasz się na sztuce...

żeby ironia była i trafna i żebyś nie wyszedł na dyletanta, co zna tylko jednego malarza, powinieneś napisać raczej

"Polski Munch"

kapujesz?

a jeżeli nie, to porównaj sobie oba linki

http://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&biw=1024&bih=542&q=munch&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=MZNoUOOuPIvMswae74CACw#um=1&hl=pl&safe=off&tbm=isch&sa=1&q=edvard+munch&oq=edvard+munch&gs_l=img.3..0l6j0i24l4.77569.79362.0.79552.7.7.0.0.0.1.145.775.2j5.7.0...0.0...1c.1.cdQbssN3PQM&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=c026a3daf3e440b4&biw=1024&bih=542

http://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&biw=1024&bih=542&q=munch&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=MZNoUOOuPIvMswae74CACw#um=1&hl=pl&safe=off&tbm=isch&sa=1&q=tycjan&oq=tycjan&gs_l=img.3..0l10.18747.19460.2.19668.6.5.0.1.1.1.187.723.0j5.5.0...0.0...1c.1.unM64mqNxz0&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=c026a3daf3e440b4&biw=1024&bih=542

Łoooo matko i córko:))) Przecież to ten "malarz pokojowy" przyrównał swoje bohomazy do dzieł Tycjana:)))) Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Halewicz jest wściekły jak osa po marszu Obudź się Polsko,pewnie wyżywa się też w domu na żonie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czemu miałbym być wściekły? Oglądałem zdjęcia z tego marszu - teatr osobliwości:)
Nie mam obaw, że IV Rzesza...o excuse moi, IV RP znowu się pojawi.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...