PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieprawda

ja nie jestem babcią, a nie mam samochodu, bo mnie na to nie stać, jeżdżę autobusami
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

olt - polski bus

Najpierw likwidacja olt amber gold any ratowac lot. A teraz polski bus zeby dalej dotowac pks.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja też się nie dziwię takiemu finałowi

Ja rozumiem robienie promocji, ale ciągłe wożenie pasażerów poniżej kosztów?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko że na paliwo Do Wawy wydasz 200 zł + pewnie drugie 200 zł na mandat

a ja jadę za 1zł I co się bardziej opłaca?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak a pro po to nie szkot tylko szwed... leden puści plote i ciagnie sie bzdura dalej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

w Mławie przede wszystkim, chociaż na 5 minut

żeby wysadzić pasażerów i zabrać nowych
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

OLT

Pachnie mi to trochę OLT EXPRESS
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

hmm.....

Tez nie jestem zdziwiony takim obrotem sprawy. Jak juz firma bardzo chce pokazac klientowi, ze milo go powitac na pokladzie, to moze przygotowac jakis batonik i soczek zapakowany w woreczek, ktory kierowca przy wsiadaniu kazdemu wreczy na powitanie. Natomiast personel, ktory przez kilka godzin niewiele robi jakos nie pasuje do firmy, ktora liczy koszty.

Natomiast szkoda, ze niektore kursy nie sa do Gdyni, zamiast do Gdanska. Trojmiasto to duza aglomeracja, a SKM tez jezdzi tak sobie. Wielu osobom bardziej, by to pasowalo, szczegolnie, ze autobus moglby jechac obwodnica np. do Grabowka, wiec nie stalby w korkach, a z Grabowka jest skm i sporo autobusow/trolejbusow, wiec osoby z RUmi, Redy i calej Gdyni mialyby duzo wygodniej.

Poza tym moze czesc kursow powinna byc przyspieszona, bez Ostrody i przez autostrade? Nawet za cene np. 5 zl drozszego biletu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

można,należy tylko zrobic sobie przesiadkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam konia i mam wszystko gdzieś..

Nie straszne mi podwyżki cen paliwa i radary.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

i dobrze

na trasie gdn-waw i waw-gdn jechalem polskim busem juz ok. 70 razy, srednio za pare pln. Ostatnimi czasy zwykle "za zeta". Juz mam bilety do konca marca. Dla mnie to rewelacja, zapomnialem o drogim PKP-syfie! Rok temu w zimie WC tez byly nieczynne. A od czasu jak na P1 jezdza pietrowe Astromegi zamiast Altano, zastanawialem sie, po cholere te stewardesy? Kawe mozna wypic w domu. Sok ARO i lody to chemia, nikomu niepotrzebna. Tak naprawde to 80-90 procent czasu pracy dziewczyny spedzaly obok kierowcy gadajac o pitolach. Nie dziwie sie takiemu finalowi. Wazne ze nowiutkie autokary smigaja w 5h do Wawy za smieszne pieniadze. Zlikwidowalbym tylko ta Ostrode po drodze ;)
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mam nadzieję

Mam nadzieję, że zawsze będziesz znajdował pracę tylko tam gdzie pracownik jest shi..em lub wkładem białkowym do technologii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Kolejny paranoik.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

OLT wersja 2.0 czas upadku czas zacząć ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

caly dzien w pracy potrafie nie chodzic do wc tak wiec skoro wytrzymam 8 godz to i 5 nie powinno byc problemem. a jesli ty masz problem z nietrzymaniem moczu to idz do lekarza a nie masz pretensje do calego swiata.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 16

Przecież Veolia Transport jeździ do Torunia z dworca PKS dwie godziny 4x dziennie za 25 zł... a Ty chciałbyś płacić 50 w Polskim Busie :D no, ale rogalik dostałbyś gratis ;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Tomasz

Dziekuję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

trzeba było założyć związek zawodowy...

mądry Polak po szkodzie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1