PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takim razie...

Ogłaszamy naszą prowincję autonomią - gaz kupujcie dalej od Ruskich, a my sobie wypompujemy gaz łupkowy. Za zarobione pieniądze zbudujemy elektrownie atomową. Będziecie od nas kupować w przyszłości gaz i prąd. Tak jest! Od tej prowincji! Jesteśmy prowincją, bo patałachy, co rządzą właśnie nie umieją zadbać o nas. Gwarantuje ci, że inne narody jakby dostały nas w prezencie wiedziały by co robić z "prowincją", aby przynosiła dochód.
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 3

teraz ja

bogate buractwo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

W tej firmie dla mnie przede wszystkim ważna była jakość usługi. Proszę jej nie zmieniać!!! Na ciut wyższą cenę zgadzam się! Poza tym jest w tym chyba jakaś niekonsekwencja- skoro firma się rozwija, jest większe zapotrzebowanie na jej usługi, to chyba powinna zatrudniać, a nie zwalniać. Albo ja tu czegoś nie kumam.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie beda szukac nowej pracy tylko po sadach łazić ! Najlepiej zeby ktos dał wszystko na tacy. W zyciu nie zatrudnie człowieka na umowe o prace mimo ze mam sporą firmę, chyba ze zmienia sie te durne przepisy ktore pozwalaja na kopanie lezacego juz pracodawcy. Jak zatrudniasz wszystko jest super, ale jak chcesz zwolnic bo nie ma pracy i jest trudna sytuacja to wielki halo. Sami pootwierajcie sobie firmy zobaczycie jak to jest.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 9

Bilety po 1 zł?

Chociaż jeden przewoźnik dostosował ceny do polskich zarobków.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obrzydliwe

Nie rozumiem głupawego porównywania Polskiego busa do Amber Gold. Rozum odjęło? To nadal najbardziej dogodny cenowo sposób dostania się do W-wy.
A małostkokowe teksty o nierobach i w stylu "i bardzo dobrze" są obrzydliwe. Zwolnionym współczuję.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 6

Swojego czasu

tzw. Polski Ekspress również podobnie kozaczył. Niestety, wszystko co w nazwie ma przymiotnik " polski " jest skazane na niepowodzenie...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7

Po co wam Polski Bus skoro macie lotnisko w Modlinie?

Dziwię się wam wieczni malkontenci. Dziś, od samego rana, cała Polska kleiła pas startowy w Modlinie, a wy tylko narzekacie:-) Niewdzięcznicy.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

a co Ty tak ludziom żałujesz? w firmie prywatnej można. bo w urzędzie to praca wre?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

smuteczek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

święta święta i po świętach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo baza PolskiegoBusa znajduje się w Warszawie a nie Gdańsku.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0