PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa

Opinie do artykułu: PolskiBus zwalnia personel pokładowy na trasie Gdańsk - Warszawa.

Pracownicy spółki PolskiBus w Gdańsku otrzymali tuż przed Wigilią wypowiedzenia umów o pracę. Zwolnieni usłyszeli, że "sytuacja zmusza firmę do cięcia kosztów". Zarząd firmy twierdzi, że takie rozwiązanie ma zwiększyć jedynie efektywność prowadzonej działalności, a PolskiBus zatrudni w najbliższym czasie kolejnych 50 kierowców.Pod koniec grudnia wypowiedzenia otrzymały osoby zatrudnione jako personel pokładowy w Gdańsku. - Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

PolskiBus mhm

Nie wiem na jakiej zasadzie działa ta firma ale coś z nią jest nie halo. Większość osób kupuje bilety dużo szybciej gdzie ich cena jest poniżej 10 zeta. Jak w połowie za taką kwotę wypełnimy autokar to ja nie wiem jak takie przewozy mają być rentowne. Nawet sam zakup bilety na ostatnią chwilę gwarantuje bardzo konkurencyjną cenę. Albo ta firma ma jakieś konkretne dofinansowanie albo to jakaś niezła ściema bo żadna firma by się nie utrzymała.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

najważniejsze, że w parlamencie mają ciągłe podwyzki

a prawo mamy najlepsze na świecie
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak taki bogaty

To Ci trochę ukradnę :)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

I bardzo dobrze

Dziewczyny na trasie Gdańsk-Ostróda roznosiły kawkę/ herbatkę, zajęło im to 30 minut a pozostałe 2,50 h siedziały na tyłku a kasa na konto leciała. W drodze powrotnej rozniosły lody, pozbierały śmieci i znowu nic nie robiły. Też bym chciał pracować godzinę a mieć płacone za 6h. I swoją drogą nalewanie wrzątku w czasie jazdy było niebezpieczne
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 41

firme założył i prowadzi pewnie taki sam byznesmen jak ten Plichta od amber goldu !

tylko tam były linie lotnicze ! - Kur...wa ! w tym kraju to albo przewały ,albo pralnie brudnej kasy albo przekręty i afery !!! Tu nigdy nie będzie dobrze i normalnie ! a od jakich geszeftóf jest w ty firmnie ten pietrek bezulski ?, może tam poprostu dyrektorów jest za wiele ?.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 34

.

OLT było OK, ale weszło w interesy kolesiów z LOTu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ten szkot nie działa tylko w polsce

W całej europie ma swoje linie autokarowe i niedługim czasie zamierza je połaczyć ze sobą
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

?

W PKP masz za to pluskwy.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 8

Następne OLT

Nie macie skojarzeń że gdzieś, kiedyś, niedawno to słyszeliśmy? O optymalizacji by zapewnić lepszą obsługę, etc ale że dla pasażera nic się nie zmieni. Kolejny etap to podwyżki cen. Następnie ograniczenie kursów na istniejących liniach a potem zamknięcie niektórych bo "nierentowne". Chciałbym się mylić.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 29

Niedługo firma padnie i tyle. Niestety.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 16

to kto mi herbatkę przyniesie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

P1 mogłaby mieć jeszcze przystanki w Elblągu i Mławie i fajnie by było jakby dali jeszcze trasę P12 Gdańsk-Bydgoszcz-Toruń-Łódź a w Łodzi możliwość przesiadki na linię do Wrocławia, Poznania/Berlina i Katowic
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

"Ja i około 15 innych osób z firmy otrzymaliśmy "na święta" wypowiedzenia umowy o pracę z powodu likwidacji stanowiska pracy

To chyba dobrze że dostaliście wypowiedzenia przed świętami? Kase za grudzień i tak dostaniecie, święta spędziliście z rodzinami zamiast w autobusie a od nowego roku poszukacie sobie nowej pracy
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 19

To jedź 5 godzin bez wc matołku.

Albo zatrzymuj się na stacjach, co zwiększa czas przejazdu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 43

niech podniosą lekko cenę i...

sprawdzą czy popyt na ich usługi działa dalej. Są tani, ale i tak nie tylko dla ceny ludzie podróżują tym autobusem. Obsługa super, więc po co obniżać jakość usług. Usługa warta lekko wyższej ceny. I nie musieli by schodzić na psy.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 8

to tak jak Marcin P.

jak otwierał OLT to też mówiø, æe może przez 3 lata dokładać do linii, zanim zaczną same na siebie zarabiać..... czy ten bogaty szkot też przyjmuje lokaty na jakiś ciekawy procent?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ja zawsze wybieram PKP ponieważ to jedyny środek

komunikacji, w którym bezkarnie można pić browarka. Nie wyobrażam sobie jechać z Gdańska do Zakopca o "suchym pysku".
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 63

Dojeżdżamy do Warszawy a tam po paru minutach przesiadamy się do autokaru np. do Wrocławia i bez problemu można dojechać. I tak wychodzi lepiej niż pkp i nie ma z tym żadnego problemu, sprawdzone.
Mi osobiście brakuje lini do Torunia, pociągiem to jakaś masakra :( kilka godzin i kilka przesiadek.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 7