Pomalowanie całego auta

Witam

Chcę pomalować całe auto, 5drzwiowe punto. Szukam lakiernika, który w miarę normalną cenę mi powie, a nie 400zł za element, bo wtedy to lepiej kupić 2 auto :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomalowanie całego auta

400 za element to dużo? Policz jakie koszty ponosi lakiernik, ile pracy musi włożyć w przygotowanie do lakierowania. Jak chcesz tanio to kup olejną, pędzel lub wałek i pomaluj sam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

400x 4 (drzwi ) = 1600
400x 3 ( maska, klapa dach ) = 1200
400x 4 ( błotniki ) = 1600
400x 2 ( zderzaki ) = 800

5200zł za pomalowanie auta, sprawdź sobie że punto I zadbane z gazem kosztuje 4tysiące :) W dodatku sprzedam swoje np. za 2,5k pln to mam na paliwo na cały rok + opłaty.

Zastanów się anonimie co piszesz oraz popytaj jakie są ceny :)
Za 2tysiące to ja auto okleję folią zmieniające kolor i mam na około 5lat spokój
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak się nie opłaca remontować to wyzłomuj. Myślisz, że jak auto kosztuje 4000 zł to naprawa nie może przekroczyć 10% jego ceny? Takie są ceny w warsztacie lakierniczym i nikt tego taniej nie zrobi. Chyba ,że na wsi u farbochlapa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Są dwie opcje. Za około 3500-4000zł można pomalować całe auto w zakładzie lakierniczym - w miarę profesionalnie :)

Opcja tańsza 1500-2500zł - malowane u pana "tadzia" w garażu. Cena w zależności od koloru, jakości materiałów jakie mają być użyte itp. Trzeba liczyć się z kurzem wklejonym w lakier itd.

A no i ceny oczywiście za malowanie tylko z "zewnątrz".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najtaniej jest kupić bilet miesięczny i przesiąść się na komunikację miejską jak kogoś nie stać na eksploatację samochodu. Ludzie kupują jakieś graty za kilkaset złotych i dziadują na każdej naprawie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moje auto malowałem sam w garażu. Koszty: 1200 PLN kompresor, pistolet, wąż, 400 zł za podkłady antykorozyjne i akryl, 185 zł za lakier, 90 zł za klar, kilkadziesiąt złotych za rozcieńczalniki z systemu lakierniczego. Do tego doszedł jeszcze papier ścierny i zmywacz APP W900 w ilości 5 litrów oraz 2 rolki ręczników papierowych.

Do tego należy doliczyć 8 dni pracy na rozebranie, szlifowanie rdzy (najlepiej szczotką na wiertarce szybkoobrotowej), podkładowanie, szlifowanie, ponowne podkładowanie, lakierowanie, szlifowanie lakieru. Lakiernik oczywiście zrobi to szybciej. Robocizna jakieś 2500 zł + materiał to moim zdaniem uczciwa cena.

Nie narzekaj na "dziadowanie na naprawie". Samochód ma być tani w eksploatacji i nie widzę konieczności odwiedzania drogich warsztatów lakierniczych z powodu jakiś tam rysek. Takie auto wystarczy tak naprawdę, że nie będzie rdzewieć.

Na to wystarczy dobra farba epoksydowa (oczywiście tylko 2-składnikowa) za 50-100 zł/kg, kawałek papieru ściernego, nitro do odtłuszczania i pędzel.

Auto będzie wyglądać fatalnie, ale po 2 latach od zarysowania nie zrobią się dziury w karoserii. Będzie tanio i trwale.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

po co malować i tak za chwilę będzie poobijany. Ja tam pierdzile, jeżdże sprawnym autem,rzeba dbać i pieniędzy nie żałowaćczną stronę thani bo o mec. Jak masz czysty, zadbany samochód to na parkingu tak postawi tobie następny obok, że przez szyber trzeba wsiadać, jak zasyfiały to boją sie ze poobijasz i spokojnie wsiadasz. wypróbowany sposób
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do kosztów, to na pewno warto sobie zerknąć tutaj https://citymag.pl/ile-kosztuje-pomalowanie-auta/ . Jest tam wiele cennych i praktycznych informacji, które mogą się przydać. Trzeba znać koszty, aby wiedzieć czy to się faktycznie opłaca czy też nie. Przemyślcie koniecznie ten temat i przede wszystkim przeanalizujecie taki wydatek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na wiczlinie lakiernik po 150 za element robi bardzo ladnie polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja oddałem auto do lakierowania do K&K Wojtanowicz w Gdyni. W swoim garażu zawsze będzie taniej, ale jak chcesz pomalować całe auto dobrze i trwale, to lepiej zgłosić się do profesjonalistów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co oni roboty nie mają czy tacy partacze że wszędzie wciskasz ten spam!?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

gdzie naprawić auto po stłuczce? (18 odpowiedzi)

może polecicie jakiś warsztat?

Samochód na wynajem długoterminowy - gdzie szukać? (9 odpowiedzi)

Jak w temacie. Chciałbym wziąć auto na wynajem długoterminowy, szukam różnych ofert. Najlepiej...

BMW DOBRY MECHANIK (37 odpowiedzi)

SZUKAM NAPRAWDE DOBREGO KTORY ZNA SIE NA MARCE BEZ SCIEMY NAJLEPIEJ Z GDYNIA I SOPOT DZIEKI