PomóZcie

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam kilka pytań a w związku z oszczednosciami muśze wszystko dokładnie przemyslec.
Ja mam blisko do kościoła a ślub mam w czerwcu i zastanawiam sie czy moge sie udac do kościoła i z koscioła do domku spacerkiem? jak to bedzie wygladało?
bo spacerkiem mam do kościoła 10 minut.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PomóZcie

no jasne!!
poza tym że "tanie", to jeszcze bardzo oryginalne :)

ale pomysl o tym, ze pogoda niestety moze sie nie udac (tak bylo u mojej siostry, ktora tez chciala "piechotką"), a ulewa + wichura=brak makijazu, fryzury i inne szkody materialne i psychiczne.

Widziałam coś takiego na jeden z płyt które przesłał mi jakiś zespół. Młodzi szli pierwsi za nimi swiadkowie i pozostali goście Moim zdaniem fajna sprawa - oby tylko pogada dopisała

biore po uwage pogode i na wszelki wypadek samochód mam ale chciałabym piechotka
mam jescze problem z oprawa bo organista w tym samym czasie gra na slubie w kosciele głównym a ja mam w kaplicy i co ja mam zrobic?

u mnie tak bedzie, tylko, że my idziemy z kościoła na sale, przez park..mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze

Super pomysł !!!! A jak wszyscy po drodze będa Was podziwiać....... :)
A o udostępnienie samochodu na wszelki wypadek, gdyby pogoda nie dopisała kogoś ze znajomych można poprosić - przygotowac np. kawałek tiulu, którym w 5 min. udekorujesz samochód i problem z głowy

tak własnie myslałam ze zrobie i z głowy
ale jaka checa bedzie co
musze sobie zrekompensowac czyms brak wesela nie?
ale dziewczyny co z oprawa muzyczna w kosciele
mój luby myslał o tym zeby puszczac ze sprzetu muze ale to chyba nie jest dobry pomysł co?
a po za tym nie wiem jaka muzyke do koscioła
wogóle nic nie wiem a wy takie pezygotowane jestescie
i jescze suknie musze zaczac szyc

no pewnie ze tak !! my tez sie zastanawiamy nad spacerkiem do Kosciola, bo jest bliziutko, ale wszystko bedzie zalezalo od pogody, ale mam nadzieje ze becie cieplo i slonecznie :)

image

spacerek do kosioła odpadł.
Mój kochany powiedział że nie bedzie robił wiochy i woli jechać nieustrojonym samochodem niż iść żeby nas sąsiedzi widzieli

To przykre, ze Twoj Narzeczony tak mysli.. uważam, ze to wcale nie WIOCHA isc piechotką.

My też mamy blisko do koscioła i też chcemy isc spacerkiem, nasi świadkowie i znajomi też już wiedzą więć przetoczymy się większą grupą przez centrum Gdyni. Fajny moment do robienia zdjęć i do odetchnięcia przed stresem :) Oczywiscie to zalezy od pogody, jesli bedzie padalo to podjedziemy naszą furką.

wiesz nie moge sie buntowac bo małżeństwo to kompromis wiec pojedziemy autkiem skoro tak chce

MY TEZ POJDZIEMY PIESZO JESLI POGODA DOPISZE, DO KOSCIOLA MAMY 300 METROW.DO HOTELU W KTORYM MAMY WESELE PODJEDZIEMY JUZ AUTEM. UWAZAM ZE TO BARDZO FAJNY POMYSL TAKI SPACER PRZED GODZINA 00.

my też idziemy spacerkiem..i wcale nie mamy tak blisko, bo ze Sw. Mikołaja do Estragonu jest jednak kawałek..ale będzie super..no i mamy w planie robienie kolejnych zdjeć z rodzinką etc. ;) licze na pogodę, ale autko mamy bo i tak do kościoła musimy czymś dojechać..

Nie przejmuj się żadnym gadaniem i hasłami typu "co ludzie powiedzą". Nie daj się też sterroryzować przemysłowi ślubnemu, który nakazuje Ci wydawac pieniądze na często koszmarną tandetę w imię wątpliwego uczczenia tego dnia. To jest ślub a nie przedstawienie typu kopciuszek jedzie na bal. To czy pojedziesz tzw. wypasioną bryką czy pójdziesz piechotą nie ma żadnego znaczenia.

Przy okazji w nawiązaniu do innego Twojego wątku dotyczącego oprawy - tak jak Ci zasugerowano, jeden zdolny skrzypek, jeden piękny kwiat w dłoni, nienapuszona sukienka, klasyczny makijaż i fryzurka i zobaczysz będziesz piękną i szczęśliwą panną młodą. Ważne jest to co będzie się działo w Twoim sercu.

PS. Sama nie zauważyłam jaką mieliśmy dekorację na samochodzie, a jechaliśmy swoim własnym i nie wynikało to z przyczyn finansowych. Po prostu przy tych emocjach w ogóle nie jest to ważne.

Mój luby poweidział że nie bedzie szalał i jedziemy naszym i chce jakies tam baloniki.

Tulla co do sukienki moge mieć wypasiona bo samam szyje i będzie tania.Ale nie bedzie wypasiona u góry z koronki rózowej a dół prosty z kwiatem.Mam teraz kłopot z butami bo w białych nie chodze a mam białoróżowe ale bez piety i boje sie że sie zabiję.
A co do kwiata będzie wachlarz ale planuje samam zrobic
pozdrawiam

No i super. Pzrepraszam za intymne pytanie, ale jaki masz rozmiar stopy?

39

No to niestety, bo mogłbym Ci odstąpić buty ecru, ale rozmiar 38.

w 38 czasami tez wchodze a mozesz jakieś fotki przesłac na meila?

Fotek nie mam. To jest Arte di Roma, raz noszone. Są dość wąskie. Resztę napiszę Ci wieczorem na priva, ok?