Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz 5 razy naprawiana i zanosi sie ze bedzie 6. Nosze sie z zamiarem kupna samsunga eco bubble. Macie moze macie taka pralke i napiszecie mi jak sie sprawuje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Ja kupiłam pralkę przez internet. To była najlepsza, najtańsza i najwygodniejsza opcja. Stara podobnie jak u Ciebie CIĄGLE się psuła i już miałam dosyć tracenia pieniędzy na kolejne naprawy. Trzeba było być konsekwentnym, więc rozpoczęłam rajd po sklepach. Niestety nic zadowalającego nie znalazłam. Jeśli tania, to mało solidna, a zbyt dużego zasobu finansowego nie chciałam tracić. W internecie natknęłam się na ciekawą firmę. Poszukiwania pochłonęły wystarczająco dużo mojego czasu, więc postanowiłam zaryzykować. Oto wynik mojej decyzji: http://allegro.pl/pralka-do-zabudowy-electrolux-ewg147540w-ekspo-i5349567548.html
Jestem bardzo zadowolona. Firma doskonale wywiązała się ze swoich obowiązków i nie miałam najmniejszych problemów podczas zakupów i dostarczenia. POLECAM GORĄCO :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moja pralka Bosch zepsuła się po 8 latach prania bez zastrzeżeń. Chciałam kupić pralke tej samej firmy ale wszędzie mi odradzano. Podobno pralki te obecnie są produkowane w Rosji a co za tym idzie jakość jest gorsza. Kupiłam pralkę Electroluxa EWS1477 i po pól roku użytkowania mogę stwierdzić; niech Bosch się schowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

beko beko i jeszcze raz beko :)
mamy ja 9 rok i nadal wygląd super i super pierze..ale wiadomo, u każdego producenta może się trafić jakaś felerna partia..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Bosh my mamy juz mamy 3 lata,znajomi tez kupili i moj tata ,bardzo sobie chwalimy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

poszukaj sobie informacji o EWF1076GDW (electrolux). Nie zbankrutujesz a będziesz mieć solidną pralkę za całkiem dobre pieniądze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

monika, jest program szybkiego prania i tam możesz prac w zimnej wodzie - 15 min cykl. Ale możesz również dać temp, dodatkowo za każde 20 st 5 minut:)

A to o czym mówisz to nieprawda, przynajmniej nie w mojej pralce;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam Ariston.mam pralke juz ponad 8 lat i jak na razie dziala bez zastrzezen.Ma 1200 obrotow, rozne programy, ktore mozna dopasowywac np zmienic liczbe obrotow czy temperature.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tylko wy ciągle porównujecie sprzęty kupione 7-10 lat temu, to było całkiem coś innego. Samochody też kiedyś były lepsze. Żaden aktualny sprzęt nie wytrzyma tyle co tamte sprzed tych kilku-kilkunastu lat.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mi gość który naprawiał nam pralkę Amicę (7 lat w domu 4 razy zepsuta),powiedział że jak kupować to tylko bosch zwykłą bez bajerów

Moja mama miała bosch classic ponad 15 lat bezawaryjna .
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam Boscha od 8 lat, eksploatowana prawie codziennie, jedyny sprzet z jakiego jestem w 100%zadowolona w obecnym mieszkaniu. Wlasnie wyposazam nowe mieszkanie i nad marka pralki nawet sie nie zastanawiam. Reszta nie koniecznie bosch (ze zmywarki np srednio jestem zadowolona), ale pralka koniecznie. Mam nadzieje ze i tym razem mnie nie zawiedzie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

miałam pralkę Boscha ładowaną od góry. Po 2 latach zaczęła rdzewieć,a potem się zepsuła. koszt naprawy był taki, że kupiliśmy nową. Zmywarkę Boscha też po 4 latach wyrzuciłam bo się pompa zepsuła. Mam jeszcze lodówkę, ale też nie jestem do końca z niej zadowolona. Teraz kupiłam tańszy sprzęt, przynajmniej jak się rozsypie to nie będzie mi żal wydanych pieniędzy. Myślę, że teraz wszystkie te sprzęty niczym oprócz ceny się nie różnią.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13

No ja jakoś nie zauważyłam ,że Bosch to shit,następna też będzie Bosch podobnie jak zmywarka i reszta sprzętu AGD ale na razie się nie zanosi na zmianę bo jak na złość nic się psuć nie chce.Pól roku pralka i jeszcze się nie zepsuła ?To faktycznie rewelacja ,tylko pogratulować sprzętu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko, że teraz nie produkuje się takich pralek jak 10-13 lat temu. Teraz ma działać 2 lata. Nawet Bosch to teraz taki sam shit jak inne. Moja pralka Boscha niecały rok, 3 razy serwisant już u nas był :/

Znajomi mają Eco Bubble od pół roku i jeszcze odpukać się ani razu nie zepsuła, rodzice mają 2 letnią LG i też bez problemu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

polecam firmę BOSCH
ja jestem posiadaczka pralki tej firmy, pralka ma 13 lat, nigdy nie była zepsuta, jedynie szczotki były wymieniane 2 razy, te orginalne pierwszy raz po 10 latach ,drugi raz dużo szybciej bo po 2 latach, ale te chyba chińskie były
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hm... monika, mozesz napisac co sie psuje?

Mam pralke tej samej firmy 5-ty rok a prania sporo.
Jedyne co wymaga szczegonej uwagi to gumowy kolnierz i pojemnik na proszek/plyn.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patrycjo a czy to prawda ze pralki samsung eco bubble pierze w zimnej wodzie mimo ze ustawie na 60C?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja zainwestowałam w LG, dałam dużo ale jestem mega zadowolona.
1400 obrotów, świetnie pierze, oszczędza wodę i prąd, na 8 kg.
Mam ją już rok.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14

My mamy samsunga eko bubble od trzech miesięcy. Pralka super. Pierze dokładnie, mamy 1000 obrotów więc po wypraniu prawie suche, nie zostawia śladów proszku, dobrze wyplukuje. Ma dużo programów. Polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 27

Bosch,modelu nie będe podawała bo mam ją ponad 6 lat,zero awarii jak do tej pory,podobnie jak pozostały sprzęt AGD w moim domu tej samej marki.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

BOSCH Vario, poprzednią BOSCHa miałam 7 lat i ngidy nie miała naprawy
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

Czy jazda konna jest bezpieczna dla dzieci? Proszę o poradę... (10 odpowiedzi)

Dzieciaki namawiają i zmuszają do wykupienia lekcji ale ja mam obawy - że to niebezpieczne, że...

NEUROLOG dziecięcy -PILNIE!!! (65 odpowiedzi)

Cześć! Mam pytanie czy wie ktos może gdzie przyjmuje neurolog dzieciecy???Mam skierowanie ,ale na...