Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz 5 razy naprawiana i zanosi sie ze bedzie 6. Nosze sie z zamiarem kupna samsunga eco bubble. Macie moze macie taka pralke i napiszecie mi jak sie sprawuje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Re: Pomocy! Jaka pralka najlepsza?

witam a ja wiem ze ile osob tyle zdan mamy wiele firm na rynku i kazdy bedzie chwalił swego ... A ja mam AMICA i i ma juz 8 lat przy trojce dzieci i sie nie popsuła nigdy nic przy niej nie robiłam a ja zastananawiam sie nad Samsungiem z fuknkcja eco bubble tylko ktory model sama nie wiem czy 7 kg czy 8 ale slyszalam w sklepie ze samsung to solidna firma lepiej robie rzeczy agd niz telefony wiec moje Panie kazdy powienien dostosowac do samej siebie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dlaczego dziewczyny doradzają w sprawie pralek? W kto w nich głównie pierze? Właśnie my :)
Sama mam obecnie pralkę Candy. Jest to moja druga pralka tej firmy bo pierwsza służyła mi przez dobre kilkanaście lat dopóki nie padła ze starości. Postanowiliśmy nie szukać innej ale kupiliśmy sobie ponownie model tej samej firmy. Nie wiem jaki jest to konkretnie model ale seria slim tak wiec z tych mniejszych pralek. Ma dobrą prędkość wirowania tak wiec ciuszki szybko schną . Oraz sporo programów, wszystko łądnie opisane po polsku z przodu pralki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dlaczego dziewczyny doradzają w sprawie pralek ? przecież to urządzenie mechaniczne :) . Mam doświadczenie .Piorę w Whirlpool 6 sense AWD i jestem zadowolony jeszcze nie naprawiałem a ma 7 lat !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

@Goale:

Przez pół wieku życia zdarzyło mi się bardzo wiele usterek swoich (i nie tylko) pralek naprawiać, ale tylko raz zmieniałem łożysko. W pralce, które miała dobrze ponad 20 lat ;)

Odgrzebałaś stary wątek.. to może moja opina się komuś przyda:
Jeśli ktokolwiek nosi się z zamiarem kupna nowej pralki i zwraca uwagę na jej trwałość, to niech kupi kilkuletnią Miele. Prędzej zejdzie z tego świata niż dorżnie pralkę.. a cenowo podobnie :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

My mamy Amicę ze względu na te wymienne łożyska bębna. To jest coś co najczęściej się psuje w pralkach więc postanowiliśmy się zabezpieczyć:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dla mnie właśnie marka nie jest najważniejsza, g*wnie skupiam się na tym aby pralka była ekologiczna i ekonomiczna. Jeśli ktoś też jest zainteresowany oszczędzaniem przyrody oraz pieniędzy to odsyłam do ciekawego artykułu http://www.ceneo.pl/artykuly/Jaka_pralke_kupic_Ekologiczna_i_ekonomiczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

A propos tego syfu, to może wypadałoby wymyć od czasu do czasu pralkę, to go nie będzie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja nam od 2003 Wirpool od góry ladowana.Działa,powoli coś zawodzi przy praniu koca nie wiruje i leciala mi woda Ale to może moją winą bo przez te lata nic nie bylo przy niej robione. Od 5lat jest dość intensywnie używana bo są dzieci.Teraz kolejna będzie Bosch albo Samsung. Pewnie za 2-3mies.Dodam ze wizualnie z zamkniętą klapą wygląda ok ale gdy zajrzy się do środka..... rdza zjada boki klapy,pojemniki na płyny ciągłe brudne,bęben masakra z zewnątrz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja miałam pralkę Whirpool i podobnie jak u autorki wątku, była kilka razy naprawiana. Od Grudnia zeszłego roku mam pralkę Hotpoint- Ariston i jestem zadowolona. Kolor srebrno- beżowy, mieści 7 kg ubrań, 1200obrotów na minutę. Pracuję cicho i jest w programie blokada rodzicielska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja mam samsunga od 3 lat i jestem zadowolona.
teraz kupilam takze samsunga, bo wyprowadzam sie......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Od 20-tu lat mam pralkę ZANUSSI która posiada JETSYSTEM czyli nakrapianie prania z góry, 1200 obr/min wirowanie. W tym okresie raz nawaliła pompka wylewająca wodę. Jest już trochę nieładna,pożółkła ale pierze jak żadna inna. Przyszedł czas na zmianę. Nowa łazienka. Gdybym mógł to kupił bym taką samą tylko nową. Długo szukałem pralki o podobnych parametrach i znalazłem LG F12U2TDN0. Ma dokładnie to samo a w dodatku LG jest firmą mającą olbrzymie doświadczenie w dziedzinie pralek i sprzętu AGD. BOSCH to już nie ta sama marka co kiedyś, Samsung jak nawali łożysko to wymiana bębna razem z silnikiem, Ariston-opuśćmy zasłonę miłosierdzia. Pozostają jeszcze MIELE ale to inny przedział finansowy, wolę po 10-ciu latach zmienić na nową niż znowu prać w jednej przez 30 lat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja lubie electroluxy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam Candy i żałuję. Wcześniejsza też była Candy i jakieś 12 lat działała. Raz tylko była naprawiana i to nie wina samego sprzętu, a fiszbiny się gdzieś "schowały" w pralce. Przyszedł fachowiec, odkręcił, wyjął i działała dalej. Po 12 latach zaczęła szwankować i postanowiliśmy, że już naprawiać nie będziemy tylko kupimy nową. Skoro Candy tyle lat działała to i nową taką kupimy. Też mamy wersję slim :). W trakcie gwarancji kilka razy zepsuł się wyświetlacz, kilka razy nam go wymieniano. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że mogłam już zażądać wymiany sprzętu na nowy lub upomnieć się o zwrot pieniędzy. Po gwarancji nadal wyświetlacz się psuje, ale przyzwyczaiłam się do tego, bo raz działa, raz nie działa. Pierze prawidłowo. I tak już szósty rok piorę w Candy bez sprawnego wyświetlacza. Jednak do Candy już się zraziłam i więcej nie kupię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy ktoś z Was miał może pralkę marki Candy? Pytam się bo planuje sobei kupić nową pralke. Dodam,że mam mikro mieszkanie i zależy mi na tym aby pralka nie zajmowała w nim dużo miejsca. Jest to bardzo ważne. Dodam,że spodobała mi się pralka marki Candy model superslim. Modele są fajne ( przeglądam sobie na ich stronie) ale czy ktoś z Was kupił sobie jeden z nich?
Jak wrażenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też polecam Ariston :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam pralkę Bosch też od 2008 i też się z nią nic nie dzieje,użytkowana 2-3 razy w tygodniu,ładowana tradycyjnie,oprogramowanie bez żadnych bajerów.Tak samo mam ze zmywarką jedna działa od 2008 ale ostatnio wymieniana na większą też Bosch ,działa bez zarzutu zarówno ta z 2008 jak i ta z 2014.Reszta sprzętu Agd w domu też Bosch,zero awarii.O awaryjności Boscha jak dotąd słyszałam tylko od sprzedawców którzy chcieli mi wciskać inną markę ,nie słyszałam od użytkowników a tych mam sporo wśród znajomych i rodziny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jam mam Boscha Maxx 6 od 2009 roku i póki co, odpukać, pierze bezawaryjnie, a eksploatowana jest maksymalnie - prawie codziennie, niekiedy (przy dużych porządkach) pierze 4xdziennie. Jak do tej pory nic się nie zepsuło, nie wymagała serwisu. Znajomi kupili Whirlpoola ładowanego od góry rok przede mną i już od 10 m-cy są posiadaczami nowej pralki, bo stara się wysypała.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Samsunga NIE KUPUJ POD ŻADNYM POZOREM!
To szmelc jakich mało. Oczywiście na przykładzie własnej pralki ot piszę, i tego co potem czytałam w necie.
Te pralki są robione tak, żeby plastikowe, chińskie części w środku psuły się szybko i pralka była nie do naprawienia. Używany jest kiepskiej jakości plastik.
Moja pralka Samsung wyglądała jeszcze jak nówka i cudnie wygrywała melodyjkę na koniec prania, gdy już nie nadawała się do niczego. Wytrzymała może ze 4 lata.
Teraz od kilku lat mam Mastercook i na razie się sprawdza, oczywiście bez awarii.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Teraz mam Boscha miesiec po okresie gwarancji pralka zepsuła się, obecny bosch to nie ten sam co 15 lat temu, gdybym teraz miała kupić nową pralkę Boscha bym już nie kupiła, wzięłam samsunga
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jaka to była pralka, bo ten link już wygasł. A co powiecie o firmie Bosch? Czy ich pralki są wytrzymałe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...