Pomysły na sesje- nie plener

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń Wesele
Hey dziewczyny, tak się wlaśnie zastanawiam, ponieważ pogoda potrafi płatac figle, czy macie jakieś pomysły na zdjęcia, gdyby okazało się że w wasze wesele caly dzień będzie lac..
Warto by było miec "plan B". Czy znacie takie miejsce w Gdańsku/okolicy w którym można porobic fajne zdjęcia??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomysły na sesje- nie plener

dobry wątek:)czekam na odp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może któryś z fotografów coś podpowie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzies juz krąży taki wątek :) trzeba przeszperac forum :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam

Przede wszystkim odradzamy dodatkowej sesji ślubnej w dniu ślubu i wesela. Oczywiście jak nie ma innej możliwości to trudno jednak jest to dzień gdzie i tak jest mało czasu na wszystko.

Warto przeznaczyć nieco więcej czasu na tego typu zdjęcia zwłaszcza decydując się na inne zdjęcia niż w plenerze.

Miejsc i sposobów na ich realizacje jest mnóstwo. Zależy to przede wszystkim od Państwa oczekiwań. Może to być opowiedziana historia w postaci zdjęć (coś na zasadzie komiksu) - wtedy miejsce (lub miejsca) mogą być zadaszone. Wykonanie tego zależałoby już tylko od fotografa oraz od Państwa min niezbędnych do ułożenia tego w jedną całość.

Kolejnym pomysłem może być coraz częściej wykonywana sesja w ruinach, hipermarkecie lub na placu zabaw (zadaszonym rzecz jasna). I znowu sposób realizacji takiej sesji może być zwykły, a może być z pomysłem.

Trzeba się zastanowić jakie miałaby Pani oczekiwania od takiej sesji i czy mają to być bardziej spontaniczne ujęcia czy jednak przemyślane. Te drugie wymagałyby spotkania z fotografem i zgranie tego w jedną całość aby później podczas sesji nie tracić czasu na ustalenia, a skupić się bardziej na realizacji.

Każdy szanujący siebie i klienta fotograf :) na pewno będzie miał dla Państwa pomysł.

Jeśli jednak zdjęcia miałyby się odbyć koniecznie w dniu wesela jednym z pomysłów (akurat też przez nas realizowanych) może być sesja fotograficzna a'la studio na sali weselnej :)

Przykład jak to może wyglądać:

image

oraz efekt końcowy:

image

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To musi być koniecznie Gdańsk ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za wypowiedź eksperta. Ja chciałabym miec sesję (chociaż małą) w dniu ślubu, po prostu chcę miec autentyczne fotki z tego dnia, i wspominac jak wtedy wyglądaliśmy. Poźniej mogę zrobic sobie jakaś fajną sesję na luzie, nawet w deszczu, błocie, bo sukienka jest moja, wiec nie muszę jej oddawac i martwic się, że ją zniszczę.

~Żaneta - Okolice też, każdy pomysł cenny.

hej, jest pewna sprawa, o której często pary zapominają. Jeżeli zdjęcia będą przedstawiały sztuczne pozy, zadufane lub znudzone miny lub po prostu nie będą czuły klimatu to mimo to że będą to zdjęcia być może w ciekawych lokalizacjach - nie beda niczym innym jak zwykłymi pstrykami.
Jako fotograf widziałem mnóstwo zdjęć w mało interesujących miejscach a mimo to fotografie miały w sobie magię. To właśnie zaangażowanie pary młodej oraz fotografa daje efekt a nie miejsce. Jeżeli tego typu fotografia nie przedstawi uczuć, ekspresji lub waszego charakteru - będą to zwykłe pstryki bez względu na miejsce.

a gdzie sie poznaliscie?? moze to byla jakas knajpka nie wiem statek nie mam pojecia :)

Inne tematy z forum

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?