Poprawiny-czy robicie?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Urzadzamy wesele w restauracji hotelowej, wiec poprawin nie ma w pakiecie :-). Zastanawiam sie, czy jest to obowiazkowy punkt, ktory trzeba zorganizowac, bo inaczej goscie beda miec niedosyt. Moja wizja to male, kameralne spotkanie z najblizsza rodzina.
Czy decydujecie sie je robic we wlasnym zakresie czy dajecie sobie na luz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poprawiny-czy robicie?

my dajemy sobie na luz, stwierdziął ze nie ma sensu, tym bardziej ze ponad 70% naszych gosci to osoby przyjezdne z centrum Polski zatem długa podróż ich czeka z powrotem, a nie sasze ze każdy pozwoliłby sobie na urlop na dzien poniedziałkowy. nasz hotelik jest nad morzem, blisko plazy, wiec pewnie sobie pospaceruja aby wywietrzyć się z slubnych, sobotnich %-ów i w droge do domku, a my w poniedziałek lecimy oblewac się miodem przez miesiąc... ;)))

buzi,
meg

Hej!!! my też nie robimy poprawin bo to jest bez sensu jeżeli cała rodzinka i wszyscy przyjaciele będą na weselu!!! następnego dnia posiedzimy w domciu i też będzie miło!! ;))

my też nie robimy poprawin...w niedziele już wyjeżdżamy na miodowy ;o)

A my robimy poprawiny w tym samym miejscu, w ktorym mamy wesele. Tak sie przyjelo niestety w mojej rodzinie. Chociaz gdybysmy nie robili poprawin to i tak wiekszość zjechalaby sie do mnie do domu. Wiec wole zeby zjechali sie do lokalu - dla mnie to mniejszy kłopot. Pozdrawiam!!!

my też nie robimy poprawin
myślę, że wszyscy będą i tak zmęczeni po weselu, a najbardziej to my :)

My też nie robimy poprawin, w niedzilę chcielibyśmy wypocząć, tylko nie wiem czy to się uda bo pewnie niektorzy przyjezdni zostaną do poniedziałku i będziemy się gościć w domku. Dla miejscowych wymyśleliśmy taras party z grillem, ale jakiś tydzień po ślubie.

Witaj! Ja juz jestem po slubie i weselu i tak jak Ty miałam wesele w hotelu więc poprawiny nie wchodziły w gre w hotelu. Wiekszośc gości i tak bawiła sie do 4-5 rano wieć byli w niedziel zmęczeni. Rodzina przyjezdna z Polski i zagranicy przyjechała do moich rodziców na obiad w niedziele i to były takie małe poprawiny choć było ok 40 osób z mojej strony i mężą. Rodzice maja duzy dom więc nie było problemu z ich lokacją i była pieka pogoda więc i tak cały czas siedzieliśmy w ogrodzie. Pozdrawiam i proponuje zrobić tak jak my, to dobry układ! Misia

to ja bede oryginalna i powiem, ze my... tez nie robimy poprawin. pewnie rodzinka sie zejdzie do nas do domu, a czesciowo juz sie rozjedzie do wawy

my tez nie mamy poprawin.Tylko spotkanie z najblizsza rodzina w domu

A my robimy poprawiny, i mam nadzieję że będą równie huczne jak wesele :-). Przynajmniej dzisiaj mam taką nadzieję, bo może po weselu będę tak zmęczona, że już nie będę miała na nic ochoty...

Ale my nie mamy wesela w hotelu.

my też nie robimy poprawian, a zdecydowaliśmy się na to po kilku ślubach, weselach i poprawinach naszych znajomych, którzy w niedzielę wieczorkiem wyglądali już na koszmarnie zmęczonych (choć przyznaję, że starali się trzymać fason)!!! Wydaje mi się, że poprawiany to nie obowiązek, ale jeśli macie na nie ochotę, to jak najbardziej!!!
pozdrowionka

o jak fajnie! my tez nie robimy poprawin :)))
tzn. tak sobie planujemy, zeby nie robic... idealnie byloby sie zmyc na drugi koniec swiata.
ale czy to sie uda, to jeszcze nie wiadomo.
jestesmy jeszcze przed spotkaniem naszych rodzicow i ostatecznym przedstawianiem naszej wizji... moze sie okazac, ze rodzicom bedzie bardzo zalezalo, ale moze wtedy poprawiny dla rodziny juz bez Pary Mlodej??? :)

nasi zanjomi pobierają się w lipcu i robią wesele w jakimś super hotelu-pałacu; na poprawiny tam nie mogą sobie pozwolić, a rodzice nalegają, więc zamówili jakąś tam szkołę podstawową na poprawiny, ale oni się na nich pojawić nie zamierzają - też jakieś rozwiązanie, chociaż szczerze powiem, że wynajmowanie kolejnego miejsca na impreze przerosło by moje zdolności organizacyjne!!!

My mamy w niedzielę o 11 grila i sniadanie na świeżym powietrzu dla gości którzy bedą nocowali. Hotel Orle tak robi.

Ja z moim K. robimy poprawinki jak sie bawic i cieszyc sie szczesciem to na calego. :-))

jak narazie to my tez planujemy poprawimny:):) do czerwca jest jeszcze czas na przemyslenie tego !!!!!!

Ufff... Już myślałam, że tylko my jesteśmy takie oszołomy, i nikt więcej.

Właśnie, ja też myślę, że trzeba z tej imprezy wycisnąć ile się da. Pewnie potem nie da się już nigdy tylu bliskich nam osób zgromadzić w jednym czasie i miejscu.

taka okazja zadko sie zdarza ,ze cala rodzinka i rzyjaciele razem ..a po drugie jak zostanie jedzonko z wesela to w sam raz na poprawiny bedzie , juz nie tak hucznie , moze na lonie natury , ale na pewno na drugi dzien tez sie zgromadzimy ,przynajmniej w gronie rozinnym :)

my też robimy poprawiny. W rodzinie mojego ukochanego zawsze były poprawiny i tak się przyzwyczaili wszyscy łącznie z nami...A sprawe ułatwia nam jeszcze fakt, ze wynajmujemy salę, ktora jest do dyspozycji do wtorku, wiec mozemy tam sobie troche posiedziec :o) Na poprawinkach juz nie bedzie gral nam zespol, wiec bedzie troche inny klimacik...no a poza tym jedzonko z weselicha trzeba jeszcze skonczyc...mniami :o)

przepraszam ....ja tylko coś spróbuję

no i mi nie wyszło

My będziemy mieli poprawiny :o)

Goście są już poinformowani,że potrzebne im będą podręczne bagaże.
Poprawiny będą w stylu garden party... pieczenie dzika, śpiewy itp.
Jeśli będą zmęczeni po całonocnej zabawie to będą mieli do dysopozycji:
* basen, kręgle, tenis, konie a nawet salę kinową :o)

Jednym słowem weselisko będzie trwało dwa długie dni :o))

Anulka a można wiedzieć gdzie robicie wesele?

Della, nie chciałbym zdradzać tajemnicy... :o) ... ale pensjonat znajduje się za miastem.

pozdr.,
Ania :o)

Anulka to może by tak na mail'a?:>

czyzby Kozi Grod?

My też robimy poprawiny, ale zastanawiamy sie czy z orkiestrą czy przy magnetofonie.

U nas na pewno będzie śniadanko (przeciez trzeba zjeść to pychotne jedzonko slubne) i możemy tak sobie posiedzieć do godz. 16. Ale zespołu, tańców i wódeczki już raczej nie będzie :) niom chyba, że zimne piwko na ten upal sierpniowy :)

No to wychodzi male taras party plus minus grill u Rodzicow. Zaleznie co zostanie po imprezce :-)

Nie robimy porawin ale za to robimy druga impreze tylko dla znajomych. Bedzie ona w tym samym miejscu gdzie wesele ale bez DJa i tydzien pozniej.

A my nie robimy ani poprawin, ani imprezy dla znajomych :) przynajmniej na razie nie mamy niczego takiego w planie ;)

My znajomych to normalnie na wesele zapraszamy. Tzn. mam na myśli tych bliższych znajomych, czy jak kto woli przyjaciół. A Wy dlaczego tak osobno, Izaa? Nie prościej załatwić wszystko "za jednym bałaganem"?